NRK Meny
Normal

Messi stilnet kritikerne

Argentinske fans hadde ikke sett Lionel Messi score for landslaget i internasjonale turneringer på to og et halvt år før møtet med Chile i VM-kvalifiseringen.

Messi

Argentinas lille magiker har gått lenge uten scoring på landslaget. I natt norsk tid kom en etterlengtet nettkjenning for Barca-stjernen.

Higuain

Gonzalo Higuain scoret sin andre hat-trick på under en uke natt til lørdag.

Foto: Maxi Failla / Afp

For selv om den lille magikeren knuser scoringsrekorder i Barcelona, er han ikke like effektiv med det argentinske flagget på brystet.

Superspill for klubb, men ikke for landslag fikk kritikerne til å rope høyere og høyere. Men mot Chile stilnet Messi alle. Endelig kunne han juble for Argentina-mål igjen.

Sist han noterte seg i scoringsprotokollen i et mesterskap eller en kvalifisering var mot Venezuela i mars 2009.

Sabella: – Viktig scoring for Messi

Målet, som kom etter 26. minutter, var Argentinas andre for kvelden. Gonzalo Higuain noterte seg for det første.

På vei til å ta corner fem minutter etter sin nettkjenning, fikk Messi reiste stadion seg til stående applaus for den lille magikeren.

– Det var viktig for Messi å få denne scoringen, sa landslagstrener Alejandro Sabella etter kampen.

– Men det var ikke det aller viktigste for oss, for om han ikke scorer skaper han uansett situasjoner som fører til mål, fortsatte han ifølge Reuters.

Beskjeden lagfører

Messi har nytt stor tillit hos Sabella, og fikk tildelt kapteinsbindet i september.

Mot Chile var han på ny lagfører, men tok ikke nevneverdig av etter den forløsende scoringen.

– Laget gjorde det sterkt i denne kampen. Det er det viktige. Laget kommer foran individuelle prestasjoner og feiringer, sa Messi.

Higuain og Di Maria regjerte

Men det var ikke bare Barca-stjernen som preget kampen. Godt samspill mellom Gonzalo Higuain og Angel Di Maria imponerte fansen, som kunne juble for Higuain-scoring ved tre anledninger.

Real Madrid-spilleren scoret nummer to like etter pause. Kun minutter etter reduserte Chile, men Higuain var på pletten og sikret 4-1 til Argentina nesten umiddelbart etter baklengsmålet.

Higuain er i scoringshumør om dagen. Dette var hans andre hattrick på under en uke. 23 åringen scoret også tre da Real Madrid møtte Espanyol i serien forrige runde.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.