NRK Meny
Normal

Messi om Martino: – Klubben tok avgjørelsen

Lionel Messi (26) hevder han ikke kjenner Gerardo Martino fra før, og avviser at han hadde noe med ansettelsen av den nye Barca-manageren å gjøre.

Lionel Messi og Gerardo Martino

Lionel Messi virket småtrøtt og sliten da han ankom Oslo sentrum torsdag ettermiddag. Ballmagikeren smilte likevel høflig og skrev autografer til fansen. Fredag møter han trolig sin nye trener, Gerardo Martino, for første gang.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Det var Zubizarreta (Barcelona-president journ.anm.) og klubben som tok avgjørelsen, fortalte Messi etter onsdagens vennskapskamp mot Bayern München.

Argentineren er på plass i Oslo før lørdagens showkamp mot Vålerenga.

Ved ankomst på Gardermoen smilte han høflig og skrev autografer til fansen, før han og resten av Barca-mannskapet ble fraktet til Hotel Plaza i sentrum.

– Har aldri snakket med ham

Fredag får Messi møte sin nye trener, argentineren Gerardo Martino, for første gang.

Flere stemmer har hevdet at den nokså ukjente treneren - som aldri før har ledet et lag utenfor sør-amerika - ble hentet som Vilanovas erstatter etter ønske fra Messi, og at Barca-ledelsen vraket andre treneralternativer da Messi ytret sin favoritt.

Ulike kilder har også hevdet at Messis far, Jorge Horacio, skal være en nær venn av den ferske Barcelona-treneren.

Messi hevder imidlertid at han ikke hadde noe med ansettelsen å gjøre, og at han aldri har møtt Martino før.

– For å være ærlig, jeg kjenner ham ikke. Jeg har aldri snakket med ham ansikt til ansikt. Men utifra det jeg har sett og det folk har fortalt meg, er jeg sikker på at han blir veldig bra for Barcelona, sier Messi til lagets hjemmeside.

Sterke bånd

Messi startet karrieren sin i argentinske Newell's Old Boys - samme klubb som Gerardo Martino ledet til seriegull i den argentinske serien denne sesongen.

Martino offentliggjøres som Barcelona-trener fredag formiddag, før han setter seg på flyet til Oslo. Lørdag leder han sin nye klubb for aller første gang - mot Kjetil Rekdals Vålerenga på Ullevaal Stadion. Kampen starter kl 19.00.

Begge lag kommer til å bære sørgebånd etter den tragiske togulykken i Spania onsdag, melder NTB.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.