NRK Meny
Normal

Her er detaljene bak Messis nye superlønn

Lionel Messi (26) kan smile hele veien til banken etter å ha kommet til enighet om en ny, forbedret kontrakt med Barcelona fredag.

Lionel Messi

HAR GRUNN TIL Å SMILE: Lionel Messi blir tidenes best betalte fotballspiller med den nye kontrakten i Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Etter en uke med forhandlinger kom Messis agenter og Barcelona til enighet fredag formiddag.

– Barcelona har blitt enige med Lionel Messi om en justering av den nåværende kontrakten hans. Den reviderte og oppdaterte kontrakten vil bli signert i løpet av de nærmeste dagene, heter det i en uttalelse fra klubben.

Går forbi Ronaldo

Ronaldo og Messi

MESSI TJENER MEST: Cristiano Ronaldo har vært lønnsledende i Spania - frem til i dag. Nå er det Messi som kan skilte med den høyeste årslønnen av de to.

Foto: DANI POZO / Afp

Lionel Messi forbedrer sin nåværende kontrakt, som har bundet ham til den katalanske storklubben til 2018, med flerfoldige millioner i året.

En rekke internasjonale medier har fått tak i detaljene i argentinerens nye superkontrakt.

Her er detaljene i Messis nye kontrakt (hentet fra britiske Telegraph):

  • Lionel Messi får 20 millioner euro i årslønn de neste fire årene. Det tilsvarer rundt 163 millioner kroner - hvert år. Det er mer enn noen annen spiller i verden.
  • Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo rundt 150 mill. i året. Wayne Rooney er Premier Leagues best betalte spiller med 156 mill. i året.
  • Messi har en utkjøpsklausul på 250 millioner pund (rundt 2,5 milliarder kroner). Denne klausulen fantes også i den forrige kontrakten.
  • Dette er Messis sjuende Barcelona-kontrakt de siste elleve årene.
  • Messi har en mesterligabonus-ordning i den nye kontrakten. Dersom Barcelona skulle vinne mesterligaen i løpet av de fire neste årene, vil argentineren få en enorm bonus på toppen av den allerede skyhøye årslønnen. Det nøyaktige beløpet på Messis mesterligabonus er ikke kjent.

Messi fyller 27 år i juni. Driblefanten har scoret 28 mål på 30 seriekamper for Barcelona i år. Totalt har Messi puttet 354 ganger på 424 offisielle kamper for den katalanske klubben.

Lørdag møtes Barcelona og Atletico Madrid til en avgjørende kamp om seriegullet i den spanske eliteserien.

Les også: Messi tror Simeone blir ny Barca-trener

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.