NRK Meny
Normal

Messi avgjorde for Barcelona

Lionel Messi og Barcelona gjorde Ronaldo og Manchester United til statister i Roma.

Lionel Messi
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

NRKSport.no fulgte Barcelona - Manchester United

Barcelona - Manchester United 2-0

Manchester United var som en skygge av seg selv under mesterligafinalen mot et effektivt og velspillende Barcelona.

Lionel Messi ble kampens store profil.

Barcelona tok med det sitt tredje trofe i år. De har fra før av vunnet både den hjemlige serien og cupen.

Eto`o sørget for pangstart

Manchester United tok tak i kampen fra start av og styrte mye av spillet de første minuttene. Ronaldo var nære med ett av sine klassiske frispark, men ingen United-spillere klarte å komme først på returen som keeper Valdes måtte gi.

Etter ti minutter spill var det riktignok Barcelona som fikk uttelling. Måljegeren Samuel Eto`o, som har vært litt rusten i de siste kampene i hjemlig serie, fikk ballen ute på høyresiden, før han vendte bort Vidic og satte ballen forbi keeper. En kalddusj for United, som nå måtte jage en utligning.

Xavi spilte en meget god kamp på midtbanen

Xavi spilte en meget god kamp på Barcelonas midtbane

Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Midtbanedominans

United valgte å stille å stille med en trio, bestående av Carrick, Anderson og Giggs på midten, men de hadde lite å stille opp med mot Bacelonas fantastiske midtbane. Styrt av Xavi og Iniesta hadde Barcelona full kontroll og United-spillerne ble løpende mellom hele tiden.

Ferguson satte inn Tevez og Berbatov i andre omgang for å presse Barcelona bakover, men det åpnet bare opp midtbanen enda mer og det tok ikke lang tid før spikeren ble satt i kista.

Lille store Messi

Før kampen var det mye snakk om duellen mellom Ronaldo og Messi og etter kampen var det ingen tvil om hvem som gikk seirende ut av den duellen. Lionel Messi ble en av kampens store spillere

Cristiano Ronaldo

Manchester United og Ronaldo måtte gå skuffet av banen.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Etter 70 minutter avgjorde Messi kampen. Assistkongen Xavi fikk både tid og rom på høyresiden og slo et perfekt innlegg. Messi lurte seg bak Ferdiand og headet ballen i en fin bue over keeper og i mål. Rett og slett en nydelig scoring fra den lille driblefanten.

Dermed er Barcelona vinnere av mesterligaen for andre gang. Den forrige finalen vant laget i 2006.

United skapte lite

United fikk lite til å stemme mot Barcelona i kveld. Forsvaret til Barcelona, som hadde flere førstelagsspillere ute, hadde god kontroll på Uniteds angrepsrekke. De var dyktige til å senke seg når United hadde ballen og nektet dermed Ronaldo plass i bakrommet. Wayne Rooney, som også idag ble plassert på venstrekanten, var også en skygge av seg selv. Han klarte aldri å markere seg og Pyuol spilte en god kamp på høyrebacken.'

Mesterligafinalen

Kaptein Charles Puyol kunne løfte trofeet.

Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Forsvaret til United var heller ikke til å kjenne igjen. Duoen Ferdiand og Vidic, som av mange regnes som verdens beste stopperpar, hadde store problemer med å stoppe Messi og co.

-Vi spilte fantastisk

Yaya Toure vikarierte i midtforsvaret til Barcelona i kveld grunnet skader og suspensjoner og sammen med Pique spilte han en veldig god kamp. Etter kampen var han såklart veldig fornøyd.

-Vi spilte fantastisk i kveld. Det er ikke enkelt å spille mot et så godt lag som United. De har mange gode spillere, men vi spilte veldig bra. For min del er det første gangen jeg vinner denne turneringen så dette er en utrolig følelse, sa han til Viasat etter kampen.

United klarte ikke å hente hjem trofeet for andre år på rad, men Toure og Barcelona satser på å være i finalen også neste år.

-Vi har hele tiden tenkt at dette er Bacelonas år. Nå skal vi prøve å ta trofet igjen til neste sesong.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.