Hopp til innhold

Messi avgjorde for Barcelona

Lionel Messi og Barcelona gjorde Ronaldo og Manchester United til statister i Roma.

Lionel Messi
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

NRKSport.no fulgte Barcelona - Manchester United

Barcelona - Manchester United 2-0

Manchester United var som en skygge av seg selv under mesterligafinalen mot et effektivt og velspillende Barcelona.

Lionel Messi ble kampens store profil.

Barcelona tok med det sitt tredje trofe i år. De har fra før av vunnet både den hjemlige serien og cupen.

Eto`o sørget for pangstart

Manchester United tok tak i kampen fra start av og styrte mye av spillet de første minuttene. Ronaldo var nære med ett av sine klassiske frispark, men ingen United-spillere klarte å komme først på returen som keeper Valdes måtte gi.

Etter ti minutter spill var det riktignok Barcelona som fikk uttelling. Måljegeren Samuel Eto`o, som har vært litt rusten i de siste kampene i hjemlig serie, fikk ballen ute på høyresiden, før han vendte bort Vidic og satte ballen forbi keeper. En kalddusj for United, som nå måtte jage en utligning.

Xavi spilte en meget god kamp på midtbanen

Xavi spilte en meget god kamp på Barcelonas midtbane

Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Midtbanedominans

United valgte å stille å stille med en trio, bestående av Carrick, Anderson og Giggs på midten, men de hadde lite å stille opp med mot Bacelonas fantastiske midtbane. Styrt av Xavi og Iniesta hadde Barcelona full kontroll og United-spillerne ble løpende mellom hele tiden.

Ferguson satte inn Tevez og Berbatov i andre omgang for å presse Barcelona bakover, men det åpnet bare opp midtbanen enda mer og det tok ikke lang tid før spikeren ble satt i kista.

Lille store Messi

Før kampen var det mye snakk om duellen mellom Ronaldo og Messi og etter kampen var det ingen tvil om hvem som gikk seirende ut av den duellen. Lionel Messi ble en av kampens store spillere

Cristiano Ronaldo

Manchester United og Ronaldo måtte gå skuffet av banen.

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Etter 70 minutter avgjorde Messi kampen. Assistkongen Xavi fikk både tid og rom på høyresiden og slo et perfekt innlegg. Messi lurte seg bak Ferdiand og headet ballen i en fin bue over keeper og i mål. Rett og slett en nydelig scoring fra den lille driblefanten.

Dermed er Barcelona vinnere av mesterligaen for andre gang. Den forrige finalen vant laget i 2006.

United skapte lite

United fikk lite til å stemme mot Barcelona i kveld. Forsvaret til Barcelona, som hadde flere førstelagsspillere ute, hadde god kontroll på Uniteds angrepsrekke. De var dyktige til å senke seg når United hadde ballen og nektet dermed Ronaldo plass i bakrommet. Wayne Rooney, som også idag ble plassert på venstrekanten, var også en skygge av seg selv. Han klarte aldri å markere seg og Pyuol spilte en god kamp på høyrebacken.'

Mesterligafinalen

Kaptein Charles Puyol kunne løfte trofeet.

Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Forsvaret til United var heller ikke til å kjenne igjen. Duoen Ferdiand og Vidic, som av mange regnes som verdens beste stopperpar, hadde store problemer med å stoppe Messi og co.

-Vi spilte fantastisk

Yaya Toure vikarierte i midtforsvaret til Barcelona i kveld grunnet skader og suspensjoner og sammen med Pique spilte han en veldig god kamp. Etter kampen var han såklart veldig fornøyd.

-Vi spilte fantastisk i kveld. Det er ikke enkelt å spille mot et så godt lag som United. De har mange gode spillere, men vi spilte veldig bra. For min del er det første gangen jeg vinner denne turneringen så dette er en utrolig følelse, sa han til Viasat etter kampen.

United klarte ikke å hente hjem trofeet for andre år på rad, men Toure og Barcelona satser på å være i finalen også neste år.

-Vi har hele tiden tenkt at dette er Bacelonas år. Nå skal vi prøve å ta trofet igjen til neste sesong.

Fotball

 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Manchester United tapte igjen - verste ligastart på 34 år

  Manchester United får det ikke til å stemme i Premier League. Lørdag tapte laget 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

  Det var det andre strake hjemmetapet på Old Trafford. Inntil nylig hadde United gått over ett år uten nederlag i egen storstue.

  Etter syv kamper i Premier League denne sesongen står de dermed med fire tap og bare ni poeng. Det gjør at de er på 10. plass på tabellen i skrivende stund, ni poeng bak byrival Manchester City.

  Det er ifølge BBC den verste sesongstarten til United på 34 år.

  Høsten 1989 sto Manchester United med bare syv poeng etter de syv første ligakampene.

  Gjestene fra London kom foran etter et småvilt volleytreff fra Joachim Andersen. Et frispark havnet hos dansken i det 25. minutt, og på halvspretten sendte han ballen i krysset.

  Det ble mye forsvarsjobb for gjestene resten av kampen, men det mestret Crystal Palace og de kunne dermed juble for sesongens tredje ligaseier og revansje etter at de tapte 0-3 mot nettopp Manchester United tidligere i uka. (NTB/NRK)

  Premier League - Manchester United v Crystal Palace
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Ødegaard herjet i storseier

  Arsenal er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen før neste ukes storkamp mot Manchester City. Lørdag hadde de full kontroll borte mot Bournemouth, i en kamp som London-laget til slutt vant 4-0.

  Sentral i seieren var Arsenals norske kaptein, Martin Ødegaard. Nordmannen slo først innlegget som til slutt endte med 1-0-scoringen til Bukayo Saka etter et kvarter.

  Deretter var det Ødegaard som fikk sjansen fra straffemerket rett før pause da Eddie Nketiah ble felt inne i 16-meteren.

  Der gjorde Ødegaard ingen feil og scoret sitt tredje Premier League-mål for sesongen.

  I den andre omgangen tok det kun fem minutter før Ødegaard selv ble felt inne og Arsenal på ny fikk straffe.

  Den tok Kai Havertz, en sjanse tyskeren tok vare på og dermed scoret sitt første mål for Arsenal etter overgangen fra Chelsea i sommer.

  På overtid fastsatte Ben White sluttresultatet til 4-0 da han headet inn et godt slått frispark fra Ødegaard.

  Arsenal Martin Ødegaard
  Foto: IAN WALTON / Reuters