NRK Meny
Normal

Mener Rooney må vrakes av van Gaal

Tidligere Manchester United-spiller Paul Parker (50) er overbevist om at sommerhandelen betyr slutten for Wayne Rooney (28) på Old Trafford.

Rooney

TUNGT: Wayne Rooney og Manchester United fikk en vanskelig dag på jobb i Premier League-kampen mot Burnley lørdag.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Louis van Gaal

LUKSUSPROBLEM: Manchester United-manager Louis van Gaal får en vanskelig oppgave når han skal velge angrepsrekke.

Foto: Jon Super / Ap

Manchester United avsluttet et svært aktivt overgangsvindu med å hente storstjernen Radamel Falcao (28) på lån fra Moncao. Til sammen har klubben brukt 1,6 milliarder kroner på nye spillere denne sommeren, og handelen skaper stor konkurranse for rødtrøyene særlig fremover på banen.

Med navn som Robin van Persie, Wayne Rooney, Radamel Falcao, Ángel Di María og Juan Mata, venter supporterne spent på hvordan manager Louis van Gaal vil komponere stjernespillerne.

– Spilt forferdelig

Tidligere Manchester United-spiller Paul Parker mener imidlertid at svaret sier seg selv.

– Når Robin van Persie er 100 prosent klar igjen, er Rooney nødt til å bli vraket. For meg ville det vært van Persie og Falcao hver eneste gang, skriver Parker i en blogg for Yahoo Sports.

  • Hvordan ser din Manchester United-ellever ut? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

United har fått en begredelig start på sesongen med to poeng på tre kamper. Et hjemmetap for Swansea, to uavgjorte oppgjør (Sunderland og Burnley) og et ydmykende nederlag for MK Dons i ligacupen er beholdningen så langt.

Parker mener Rooney, som scoret i sesongåpningen mot Swansea, var spesielt svak i 0-0-kampen mot Burnley.

– Han har vært forferdelig. Han skulle liksom fremstå som en kaptein i Burnley, men jeg så en spiller kun interessert i seg selv, som ikke gjorde noe for å prøve å løfte seg selv eller inspirere lagkameratene. Det eneste bemerkelsesverdige ved prestasjonen er at han tjener 300.000 pund (cirka tre millioner kroner) i uken for å spille så dårlig, skriver Parker.

Parker spilte over 100 ligakamper for Manchester United fra 1991-1996, og den tidligere høyrebacken har også 19 landskamper for England.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Falcao

TIL MANCHESTER: Colombianske Radamel Falcao.

Foto: EITAN ABRAMOVICH / Afp

Flere eksperter har vært kritiske til at Manchester United prioriterte en ny angrepsspiller foran en forsvarsbauta på overgangsvinduets siste dag. Samtidig er Rooney i stand til å bekle rollen bak spissduoen i van Gaals system, men heller ikke her er 28-åringen god nok, ifølge Parker.

– Jeg mener det ville vært en stor tabbe. Hvorfor skal du ha Rooney der når Juan Mata eller Ángel Di María kan gjøre jobben så mye bedre? spør Parker.

Usikker Rooney

England-kaptein Rooney lader i øyeblikket opp til privatlandskampen mot Norge onsdag kveld. Da 28-åringen møtte pressen dagen før avspark, var kjøpet av Falcao ett av temaene.

– Jeg vet ikke hvordan det vil påvirke min rolle. Det må du nesten ta med Louis van Gaal, sa Rooney.

Han mener samtidig at pengebruken er et bevis på at kluuben gir alt for å rette opp den rekordsvake 7.-plassen i Premier League i fjor.

– Falcao er en av verdens beste spilllere. Manchester United viser at de mener alvor. Det er bra, sa 28-åringen.

Rooney er nå førstevalg som kaptein på både landslaget og i Mancester United. Men der de fleste vil tolke det som en klar tillitserklæring, mener Parker at van Gaal må sette kapteinen ut i kulden.

– Han har alltid vist i sin karriere at han ikke er redd for å ta vanskelige valg. Han viste det sist da han byttet keeper før straffesparkkonkurransen i VM, og han må vise det igjen, fordi det vil ikke være plass til Rooney i den startoppstillingen, hevder Parker.

  • Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.