NRK Meny
Normal

«Drillo» usikker før uttaket: – En håndfull av spillerne spilte under pari

BRISTOL HOTEL (NRK.no): Til tross for en trygg seier mot Kypros, ble Egil Olsen langt fra overbevist om at alle spillerne fortjener en ny sjanse når Norge møter gruppeleder Sveits allerede tirsdag.

drillo

Under pressekonferansen på Bristol Hotel dagen etter den viktige seieren over Kypros, fortalte landslagssjef Egil Olsen at han ennå rett og slett ikke aner hvordan han skal komponere laget mot Sveits.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Det er ganske mange av spillerne jeg har sett bedre før enn de var mot Kypros. Faktisk var det en håndfull spillere som spilte under pari mot hva jeg forventer, sier landslagssjef Egil Olsen.

Norge gjorde jobben og sikret en komfortabel 2-0-seier i VM-kvalifiseringskampen mot bunnlaget Kypros fredag kveld.

Må heve seg

Likevel glødet det ikke akkurat over fotballen som ble servert hjemmepublikummet, og Kypros er nok heller ingen målestokk for det norske landslaget.

«Drillo» legger ikke skjul på at flere av spillerne må heve seg betydelig om det skal holde i neste kamp.

king

Energibunten Joshua King (t.v) eller rutinerte Mohammed Abdellaoue som spiss? Det er ett av valgene landslagssjefen må ta i løpet av de neste dagene.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Allerede tirsdag venter nemlig en trolig mye vanskeligere oppgave. Da gjester gruppeleder Sveits Ullevaal. Norge er avhengig av poeng for å holde liv i drømmen om VM-sluttspill.

– Blir du bekymret av at såpass mange spilte under pari siden det er så kort tid til Sveits-kampen?

– Ja, altså, bekymret og bekymret. Jeg er alltid bekymret før landskamper, sier Olsen til NRK.no, før han utdyper:

– Sånne kamper som mot Kypros er noe av det tøffeste, men mot Sveits er det faktisk morsommere for en trener. Da er det ikke like opplagt at alle mener vi bør vinne. Det blir tøft, men Sveits er ikke umulige å slå.

King fra start?

Olsen gikk ikke i detalj på hvem av spillerne han mener var svake mot Kypros, men på direkte spørsmål bekrefter han at den enslige spissen Mohammed Abdellaoue var en av de.

Landslagssjefen fikk mange spørsmål om hvorvidt han vil bruke Joshua King fra start mot Sveits. Han er i så fall aktuell både på spissplassen og som kant.

King kom inn som innbytter og scoret 2-0-målet mot Kypros, og viste at han kan tilføre kraft og hurtighet i angrepet til Norge.

– Vi må se det der litt an. Det blir en avveiing. Joshua har helt klart spisskompetanse som kan være bra for oss, sier Olsen.

Han åpner for at det kan bli flere forandringer i lagoppstillingen mot Sveits.

– Helt ærlig, akkurat nå vet jeg ikke hvor mange forandringer jeg kommer til å gjøre. Men det kan nok bli noen, sier «Drillo», som må bestemme seg senest mandag.

Flere skader

Olsen venter fortsatt på en avklaring på skadesituasjonene til Marcus Pedersen og Håvard Nordtveit. I tillegg fikk både Alexander Søderlund og Johan Lædre Bjørdal seg mindre alvorlige smeller i kampen mot Kypros.

Stefan Johansen medgir at han trolig er en av spillerne treneren mener leverte under pari.

Han hadde flere gode enkeltinvolveringer, men innrømmer at det ellers ikke var hans beste kamp.

– Jeg vet jeg kan spille bedre enn jeg gjorde i går. Men jeg bryr ikke meg om hva Egil måtte si om det nå, jeg skal bare jobbe på og gjøre mitt, understreker han overfor NRK.no.

I tillegg til de tre poengene mot Kypros, fikk Norge også en liten gavepakke fra Island fredag kveld - i alle fall når det gjelder kampen om førsteplassen i gruppen.

Island karret seg til uavgjort mot gruppeleder Sveits, samtidig som Slovenia slo Albania. Poengtapet til Sveits gjør veien til førsteplassen kortere, men samtidig er det blitt større kamp om andreplassen.

– Det er umulig å si om det som skjedde i går blir positivt eller negativt for oss. Det kan slå begge veier. Det var bra med tanke på førsteplassen, men dårlig for andreplassen. Vi får se hva som skjer i de neste kampene, konkluderer Olsen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.