NRK Meny
Normal

– Noe alvorlig må ha skjedd. Jeg ser sorgen i ansiktet hans

Fotballverdenen spekulerer i hva som er galt med Lionel Messi (26) etter flere svake kamper.

Lionel Messi

Lionel Messi har vært tannløs i flere kamper på rad.

Foto: Manu Fernandez / Ap

– Noe har hendt, og det må være noe alvorlig. Messi har ikke hatt den rette innstillingen de siste kampene. Noe må være på gang, sier Juan Manuel Asensi (64) ifølge Marca.

Asensi har en stor plass i Barcelona-historien med sine 300 kamper spilt. Han mener Messis overraskende svake spill i de siste kampene må bety at noe er galt med argentineren.

– Det må være noe dypt han går gjennom. Jeg ser sorgen i ansiktet hans. Jeg har aldri sett han sånn som dette, sier Asensi.

Har løpt minst av alle

Hva er galt

Hva skjer med deg, Leo? spør den spanske avisa Sport i dag.

Foto: Sport / Faksimile

Messi har fått kritikk for å være lite involvert i spillet den siste uken. De siste tre kampene har Barcelona røket ut av mesterligaen, tapt den spanske cupfinalen og sakket akterut i ligaen, noe som fikk en avis til å melde at «denne syklusen er over».

I flere av kampene har Messi løpt færrest meter av alle spillere bortsett fra målvaktene.

Enkelte har hevdet at Barcelona-angriperen tenker for mye på sommerens VM, hvor hele Argentina krever gull. Andre mener at Messi er skadet eller syk, eller at han er preget av en konflikt med klubben rundt lønn.

– Tror ikke han tenker på penger eller VM

Den tidligere Barcelona-kapteinen Asensi er mer i tvil.

– Jeg tror ikke han tenker på penger eller VM. Han spiller for å komme til semifinalen i Champions League eller et stort trofé. Noe skjer med ham på innsiden, sier 64-åringen.

Også hjemme i Norge har enkelte ytret seg svært kritisk til fotballikonets innsats. Aftenposten-kommentator Ola Bernhus har gått lengst av alle ved å skrive at Messi var «pinlig slapp» i den spanske cupfinalen. Under tittelen «Skammelig av Messi» hevder han at Messi må ta hovedskulden for at Barcelona ikke kunne gi mer motstand.

Laster Twitter-innhold

Di Maria: – Pressen skylder alltid på Messi

Andre forsvarer den lille ballmagikeren. Marcos López, kommentator i sportsavisa Marca, skriver at det er helt andre ting som er galt med Barcelona.

– Leo Messi er et geni. Det er ikke hans skyld at de har et svakt forsvar som ikke holder mål, skriver López.

Real Madrid-spiller Angel Di Maria forsvarer landsmannen.

– Messi har det fint. Han har det ikke vondt, men motstanderne har pakket ham godt inn. Problemet er at pressen alltid tar det ut på Messi når hele laget spiller dårlig, sier midtbanestjernen.

Fotballnyheter