NRK Meny
Normal

Max 150 får se Tyrkia- Norge

Norges EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia skal spilles i Frankfurt i Tyskland, for tomme tribuner.- Helt greit, sier Hareide.

Commerzbank Arena stadium, nøyaktig slik Norge får oppleve det
Foto: MICHAEL PROBST / AP

Tyrkia- norge skal spilles på Commerzbank Arena Stadioum i Frankfurt i Tyskland.

Det har UEFA bestemt i dag. Tyrkia måtte spille de tre første kampene i EM- kvalifiseringen på nøytrale baner og for tomme tribuner.

Grunnen er bråket som oppstod etter Tyrkias kamp mot Sveits under sist VM- kvalifisering i 2005.

Glisne tribuner

I tillegg har UEFA bestemt at bare 75 personer fra hvert land - inkludert spillertropp og støtteapparat - kan være tilstede på tribunen. Det vil si 150 personer, der ingen "vanlige" tilskuere får se kampen på en tribune som tar drøye 50.000 tilskuere.

Tyrkia måtte tilsammen spille seks kamper på nøytral bane etter bråket mot Sveits. Men det tyrkiske fotballforbundet anket dommen inn for CAS (Den internasjonale voldgiftsretten for idrettssaker) . Forhandlinger mellom FIFA og det tyrkiske fotballforbundet førte til at straffen ble redusert til tre kamper.

Men Tyrkia har det med å vinne uten tilskuere. I fjor høst slo de Malta 2-0 og Moldova 5-0 der, begge kamper for tomme tribuner.

Åge Hareide spiller gjerne i tyskland
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Helt greit, sier sjefen

Landslagssjef Åge Hareide synes det er helt greit at det ble kamp i Tyskland.

- Det var ventet, jeg var selv å så kampen de hadde mot Moldova i Frankfurt, så vi må bare innstille oss på å bare være noen få hundre mennesker.

- Hva blir forskjellig i forhold til andre kamper?

- Det blir vel det å komme i kampmodus uten tilskuere. Det er synd det er slik.

Slipper heksegryta

Men de gode nyhetene er at Norge slipper en heksegryte i Tyrkia.

- Ja, det er forsåvidt greit det. Det er klart det er vanskeligere når man skal spille der enn i Frankfurt. Nå blir det vanskelig uansett, men det er greit å slippe den lange reisen til Istanbul, og det hjemmepublikumet, sier Hareide til NRKSport.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.