Regner med å gå videre

Det er 65 prosent sjanse for at Rosenborg går videre i mesterligaen. Det mener Norsk Regnesentral.

Rosenborg tok poeng fra Chelsea i september
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sentralen har på oppdrag fra NRK Sport gjort en beregning av Rosenborgs gruppe. De har kjørt en sannsynlighetsberegning av resultatene av de fire siste kampene i gruppa.

Nett-TV: Datamaskinen har talt: RBK går videre

Mesterligaen i navn og tall

Slik regnes sjansene ut

10.000 ganger

Kampene er kjørt gjennom datamaskinen 10.000 ganger, og fasiten er oppmuntrende for trønderne.

Selv om beregningsgrunnlaget er justert for at Rosenborg i utganghspunktet er rangert som det dårligste av de fire lagene i gruppa, har de 25 prosent sjanse for å gå helt til topps. De har 40 prosent sjanse til å ta andreplassen.

 

Det betyr at de har 65 prosent sjanse for å ta en av de to plassene som gir avansement og åttedelsfinaler i februar.

Og dummer de seg ut og blir sist? Nei, det er det nesten helt sikkert at de ikke gjør. Iallfall ikke ifølge Norsk Regnesentral. Det er det nemlig bare 1,5 prosent fare for. I og med at tredjeplassen gir videre spill i UEFA-cupen, er det 98,5 prosent sikkert at Rosenborg spiller i Europa etter jul.

 

Det er bare én hake ved det hele: Kampene skal spilles først.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP