NRK Meny
Normal

Massivt press på «Uniteds beste spiller» før hatoppgjøret

Det er ventet et vanvittig trykk når Manchester United tar i mot erkerival Liverpool. I sentrum av det hele står Luis Suarez og dommer Howard Webb.

Howard Webb og Luis Suarez

Dommer Howard Webb får en formidabel oppgave når han skal dømme hatoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United søndag.

Foto: NTB Scanpix

Alex Ferguson

United-manager Alex Ferguson frykter at kontroversene som Liverpool-spiss Luis Suarez ofte fører med seg, skal prege kampen søndag.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Rodgers

Liverpool-manager Brendan Rodgers Har full tiltro til Howard Webb.

Foto: Jon Super / Ap

– Jeg vet ikke om Suarez trives med kontroversene eller ikke. Jeg håper bare ikke vi får lide under noen av de avgjørelsene som har gått hans vei, sier Ferguson ifølge Telegraph.

Med det legger skotten, som han har for vane å gjøre, betydelig press på dommeren før oppgjøret.

Mannen som skal lede kampen er trolig kjent for de fleste United-motstandere. Howard Webb har nemlig pådratt seg et solid rykte for å favorisere de røde fra Manchester, til tross for at han er blant verdens aller beste kampledere.

Webb hetses av motstanderfansen

Ryktet er blitt såpass etablert at flere av Uniteds Premier League-rivaler har skrevet sanger om ham. Byrival City holder i alle fall ikke tilbake, og spøker med at dommeren deler seng med United-boss Ferguson.

– He's big, he's red, he sleeps in Fergies bed, it's Howard Webb, Howard Webb, synger de, skal vi tro uoffisielle Terrace Chants.

Tottenham-fansen har en litt mildere tilnærming, men budskapet er det samme.

– Howard, Howard, where ever you may be, your always seen in a United kit.

I tillegg har gruppen «Howard Webb er Manchester Uniteds beste spiller» nesten 16 000 medlemmer på Facebook, og manipulerte bilder av Webb i United-utstyr florerer på nettet.

– Webb er en veldig god dommer

Liverpool-manager Brendan Rodgers nekter imidlertid å bli med på leken.

– Hør her, Howard Webb er en veldig god dommer. Han har lang erfaring fra Premier League og han har ledet VM-finalen. Jeg er sikker på at kampen vil bli avgjort av kvalitet og ikke av dommeren, sier Rodgers ifølge Telegraph.

Da de to lagene møttes i september mente han imidlertid at det var nettopp dommeren som ble avgjørende.

Liverpools Jonjo Shelvey ble utvist tidlig i kampen, og United avgjorde oppgjøret på et tvilsomt straffespark.

– Utvisningen kostet oss kampen. Vi håper ikke noe sånt skjer igjen, sier Rodgers.

Suarez i fokus

Liverpool-spiss Luis Suarez må også tåle en hel del oppmerksomhet i forkant av storkampen.

Uruguyaneren har ikke bare storspilt og nettet 15 ganger så langt denne sesongen, han er også – som Ferguson påpeker – forfulgt av kontroverser.

Sist han havnet i fokus var etter cupkampen mot Mansfield, hvor han tydelig handset i forkant av en scoring, men jublet likevel for målet da dommerne ikke fikk det med seg.

– Jeg følte med Suarez i forrige uke. Han ble rakket ned på, og det var mye vanvittig som ble sagt om ham, sier Rodgers ifølge Liverpool.no.

Les videre under bildet.

Howard Webb

Howard Webb har dømt Manchester United en rekke ganger. Her da de møtte Newcastle.

Foto: GRAHAM STUART / Afp

Støtter lagkameraten

Situasjonen skapte oppstandelse på balløya, men nå får spissen støtte av sin kaptein Steven Gerrard. Han ville gjort akkurat det samme, også om det skjer på Old Trafford søndag.

– Jeg har ikke tenkt til å lyve - selvsagt ville jeg ha feiret. Jeg kan ikke sitte her og si at jeg hadde løpt til en av dommerne og sagt at det var hands på Old Trafford, sier Gerrard ifølge Daily Mirror.

Manager Rodgers tror all motstanden inspirerer den tekniske uruguyaneren, og frykter på ingen måte at kritikken skal gå utover prestasjonene.

– Luis er veldig psykisk sterk. Verdensklassespillere er ofte det. Fiendtlige omgivelser inspirerer ham, sier Rodgers til Liverpool Echo.

Fotballnyheter