Martin (18) scoret i West Ham-debuten: – Fantastisk følelse!

Han har knapt trent med klubben, men Martin Samuelsen (18) klinte til i debuten for West Ham og markerte seg med scoring og storspill foran øynene på klubbens nye manager.

Martin Samuelsen

Martin Samuelsen viste seg frem i debuten for West Ha. (Foto: West Ham)

Foto: West Ham

– Det var en helt fantastisk følelse! Det var rundt fem tusen West Ham-supportere der, og de sang navnet mitt når jeg scoret, sier Samuelsen til NRK.

Unggutten sitter på spillerbussen tilbake til London etter 3-3 i en treningskamp mot Peterborough.

Samuelsen satte selv inn 3-1 til West Ham etter halvspilt førsteomgang og innrømmer at han nesten må klype seg i armen etter den utrolige opplevelsen.

– Det er rart å tenke på. Jeg var drittnervøs i dag tidlig! Men manageren fikk meg til å senke skuldrene, sier unggutten.

Klapp på skulderen

Etter kampen ventet et klapp på skulderen fra nettopp West Ham-manageren. Kroatias tidligere landslagssjef Slaven Bilic er klubbens nye manager og han var tydelig fornøyd med det han fikk se av sin 18-årige debutant.

– Han er en mann av få ord, men det klappet holder for meg. Det betyr mye. Nå skal jeg bare stå på videre, sier Samuelsen.

Han fikk sjansen fra start i en venstre kantrolle i 4-3-3.De første rapportene fra England ga god grunn til å tro at Samuelsen storspilte. Det tilbakeviser heller ikke Samuelsen.

– Jeg scoret ett, men burde hatt to. Jeg fikk trekke en del inn i banen, noe jeg liker, og slo flere veggspill med Kevin Nolan, sier Haugesund-gutten.

– Han stjeler showet!

West Hams offisielle Twitter-konto la ikke skjul på at Samuelsen imponerte i sin første kamp for klubben.

– Han stjeler virkelig showet her, skrev West Ham på Twitter:

Laster Twitter-innhold

På det tidspunktet hadde unggutten, som signerte for London-klubben så sent som i juni, allerede skapt flere farligheter og vært mye involvert i West Hams angrepsspill.

Etter en times spill ble Haugesund-gutten tatt av banen - og West Hams Twitter-profil la ut følgende oppsummering av Samuelsens innsats: «Samuelsen var livlig den timen han var på banen. Her feirer han sin scoring i første omgang.»

Laster Twitter-innhold

Håper på Premier League-spill

Samuelsen har vært på treningsleir i Irland sammen med de etablerte A-lagsspillerne tidligere i juli. Der har han imponert trenerne gjennom godt spill og flere scoringer.

Etter den gode debuten lørdag, legger ikke Samuelsen skjul på at han øyner et innhopp eller flere i Premier League.

– Jeg tror sjansen er til stede. Og jeg skulle klart nivået! sier West Ham-unggutten.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Ohi-dobbel mot gamleklubben

  De tidligere Stabæk-spillerne Ola Brynhildsen og Ohi Omoijuanfo senket Stabæk på Nadderud da Molde vant 3-0 lørdag i Eliteserien. Molde leder nå serien.

  1-0 kom etter 17 minutter, etter at Omoijuanfo spilte ut venstre til Brynhildsen, som slo inn. Ivan Mesik klarte på klønete vis å klarere ballen i eget mål.

  Og fire minutter ut i den andre omgangen var rollene snudd. Brynhildsen spilte Ohi alene med Marcus Sandberg i Stabæk-målet, og Eliteserie-toppscoreren var iskald da han satte inn sitt 23. mål for sesongen.

  Seks minutter før slutt fastsatte spissen resultatet til 3-0. Storseieren kom til tross for at Molde spilte med en mann mindre i 55 minutter etter at Birk Risa fikk sitt andre gule etter 35 minutter. I tillegg bommet Omoijuanfo på straffe etter 66 minutter.

  – Det er en solid, solid seier, og det viser karakteren til gutta her, sa Omoijuanfo til NRK etter seieren.

  Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien på bedre målforskjell enn Bodø/Glimt. Serieledelsen får Molde låne i minst ett døgn. Dersom Glimt tar poeng borte mot Strømsgodset søndag, er Kjetil Knutsen og co. serieledere igjen.

  Eliteserien fotball 2021 Stabæk - Molde
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP
 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England