Martin (18) scoret i West Ham-debuten: – Fantastisk følelse!

Han har knapt trent med klubben, men Martin Samuelsen (18) klinte til i debuten for West Ham og markerte seg med scoring og storspill foran øynene på klubbens nye manager.

Martin Samuelsen

Martin Samuelsen viste seg frem i debuten for West Ha. (Foto: West Ham)

Foto: West Ham

– Det var en helt fantastisk følelse! Det var rundt fem tusen West Ham-supportere der, og de sang navnet mitt når jeg scoret, sier Samuelsen til NRK.

Unggutten sitter på spillerbussen tilbake til London etter 3-3 i en treningskamp mot Peterborough.

Samuelsen satte selv inn 3-1 til West Ham etter halvspilt førsteomgang og innrømmer at han nesten må klype seg i armen etter den utrolige opplevelsen.

– Det er rart å tenke på. Jeg var drittnervøs i dag tidlig! Men manageren fikk meg til å senke skuldrene, sier unggutten.

Klapp på skulderen

Etter kampen ventet et klapp på skulderen fra nettopp West Ham-manageren. Kroatias tidligere landslagssjef Slaven Bilic er klubbens nye manager og han var tydelig fornøyd med det han fikk se av sin 18-årige debutant.

– Han er en mann av få ord, men det klappet holder for meg. Det betyr mye. Nå skal jeg bare stå på videre, sier Samuelsen.

Han fikk sjansen fra start i en venstre kantrolle i 4-3-3.De første rapportene fra England ga god grunn til å tro at Samuelsen storspilte. Det tilbakeviser heller ikke Samuelsen.

– Jeg scoret ett, men burde hatt to. Jeg fikk trekke en del inn i banen, noe jeg liker, og slo flere veggspill med Kevin Nolan, sier Haugesund-gutten.

– Han stjeler showet!

West Hams offisielle Twitter-konto la ikke skjul på at Samuelsen imponerte i sin første kamp for klubben.

– Han stjeler virkelig showet her, skrev West Ham på Twitter:

Laster Twitter-innhold

På det tidspunktet hadde unggutten, som signerte for London-klubben så sent som i juni, allerede skapt flere farligheter og vært mye involvert i West Hams angrepsspill.

Etter en times spill ble Haugesund-gutten tatt av banen - og West Hams Twitter-profil la ut følgende oppsummering av Samuelsens innsats: «Samuelsen var livlig den timen han var på banen. Her feirer han sin scoring i første omgang.»

Laster Twitter-innhold

Håper på Premier League-spill

Samuelsen har vært på treningsleir i Irland sammen med de etablerte A-lagsspillerne tidligere i juli. Der har han imponert trenerne gjennom godt spill og flere scoringer.

Etter den gode debuten lørdag, legger ikke Samuelsen skjul på at han øyner et innhopp eller flere i Premier League.

– Jeg tror sjansen er til stede. Og jeg skulle klart nivået! sier West Ham-unggutten.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.

 • Opprykk for Fredrikstad

  Fredrikstad Fotballklubb, som treners av Bjørn Johansen (bildet), er klar for 1. divisjon igjen etter et tre år langt opphold på nivå 3 i norsk fotball, melder NTB. Søndag ble opprykket sikret med en knusende 6-0-seier over Brattvåg.

  8b50Sn3JdYs
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Nordmenn scorar i utlandet

  Morten Thorsby scora Sampdorias andre mål i 3-1-sigeren borte mot Atalanta laurdag. Målet førte Sampdoria opp på fjerdeplass, bak Atalanta.

  Fredrik Ulvestad scora dei to siste i Djurgårdens 4-0-siger over Sirius i Allsveskan. Djurgården er med i medaljekampen bak suverene Malmö seks rundar før slutt.

  I tysk 2. Bundesliga scora Håvard Nordtveit d¨Greuther Fürth slo Holstein Kiel 3-1 borte.

  Morten Thorsby
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Toppklubbane slepp pyrobøter

  Fleire norske fotballklubbar slepp å betale bøtene dei er pålagt av forbundet for ulovleg bruk av pyro.

  NFF opplyser at fritaket ikkje gjeld saker om kasting av gjenstandar på bana.

  Lillestrøm og VIF fekk høvesvis 125.000 og 250.000 kroner i bot i fjor. I tillegg vart Start, Sogndal, HamKam, Rosenborg, Mjøndalen, Viking, Strømsgodset, Stabæk og Brann i lagt bøter.

  NFF tek sjølvkritikk for dårleg dialog med supporterane, men understrekar at dette ikkje er ein aksept for bruk av pyro på tribunen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB