Hopp til innhold

Martin (18) scoret i West Ham-debuten: – Fantastisk følelse!

Han har knapt trent med klubben, men Martin Samuelsen (18) klinte til i debuten for West Ham og markerte seg med scoring og storspill foran øynene på klubbens nye manager.

Martin Samuelsen

Martin Samuelsen viste seg frem i debuten for West Ha. (Foto: West Ham)

Foto: West Ham

– Det var en helt fantastisk følelse! Det var rundt fem tusen West Ham-supportere der, og de sang navnet mitt når jeg scoret, sier Samuelsen til NRK.

Unggutten sitter på spillerbussen tilbake til London etter 3-3 i en treningskamp mot Peterborough.

Samuelsen satte selv inn 3-1 til West Ham etter halvspilt førsteomgang og innrømmer at han nesten må klype seg i armen etter den utrolige opplevelsen.

– Det er rart å tenke på. Jeg var drittnervøs i dag tidlig! Men manageren fikk meg til å senke skuldrene, sier unggutten.

Klapp på skulderen

Etter kampen ventet et klapp på skulderen fra nettopp West Ham-manageren. Kroatias tidligere landslagssjef Slaven Bilic er klubbens nye manager og han var tydelig fornøyd med det han fikk se av sin 18-årige debutant.

– Han er en mann av få ord, men det klappet holder for meg. Det betyr mye. Nå skal jeg bare stå på videre, sier Samuelsen.

Han fikk sjansen fra start i en venstre kantrolle i 4-3-3.De første rapportene fra England ga god grunn til å tro at Samuelsen storspilte. Det tilbakeviser heller ikke Samuelsen.

– Jeg scoret ett, men burde hatt to. Jeg fikk trekke en del inn i banen, noe jeg liker, og slo flere veggspill med Kevin Nolan, sier Haugesund-gutten.

– Han stjeler showet!

West Hams offisielle Twitter-konto la ikke skjul på at Samuelsen imponerte i sin første kamp for klubben.

– Han stjeler virkelig showet her, skrev West Ham på Twitter:

Laster Twitter-innhold

På det tidspunktet hadde unggutten, som signerte for London-klubben så sent som i juni, allerede skapt flere farligheter og vært mye involvert i West Hams angrepsspill.

Etter en times spill ble Haugesund-gutten tatt av banen - og West Hams Twitter-profil la ut følgende oppsummering av Samuelsens innsats: «Samuelsen var livlig den timen han var på banen. Her feirer han sin scoring i første omgang.»

Laster Twitter-innhold

Håper på Premier League-spill

Samuelsen har vært på treningsleir i Irland sammen med de etablerte A-lagsspillerne tidligere i juli. Der har han imponert trenerne gjennom godt spill og flere scoringer.

Etter den gode debuten lørdag, legger ikke Samuelsen skjul på at han øyner et innhopp eller flere i Premier League.

– Jeg tror sjansen er til stede. Og jeg skulle klart nivået! sier West Ham-unggutten.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP