Martin (18) scoret i West Ham-debuten: – Fantastisk følelse!

Han har knapt trent med klubben, men Martin Samuelsen (18) klinte til i debuten for West Ham og markerte seg med scoring og storspill foran øynene på klubbens nye manager.

Martin Samuelsen

Martin Samuelsen viste seg frem i debuten for West Ha. (Foto: West Ham)

Foto: West Ham

– Det var en helt fantastisk følelse! Det var rundt fem tusen West Ham-supportere der, og de sang navnet mitt når jeg scoret, sier Samuelsen til NRK.

Unggutten sitter på spillerbussen tilbake til London etter 3-3 i en treningskamp mot Peterborough.

Samuelsen satte selv inn 3-1 til West Ham etter halvspilt førsteomgang og innrømmer at han nesten må klype seg i armen etter den utrolige opplevelsen.

– Det er rart å tenke på. Jeg var drittnervøs i dag tidlig! Men manageren fikk meg til å senke skuldrene, sier unggutten.

Klapp på skulderen

Etter kampen ventet et klapp på skulderen fra nettopp West Ham-manageren. Kroatias tidligere landslagssjef Slaven Bilic er klubbens nye manager og han var tydelig fornøyd med det han fikk se av sin 18-årige debutant.

– Han er en mann av få ord, men det klappet holder for meg. Det betyr mye. Nå skal jeg bare stå på videre, sier Samuelsen.

Han fikk sjansen fra start i en venstre kantrolle i 4-3-3.De første rapportene fra England ga god grunn til å tro at Samuelsen storspilte. Det tilbakeviser heller ikke Samuelsen.

– Jeg scoret ett, men burde hatt to. Jeg fikk trekke en del inn i banen, noe jeg liker, og slo flere veggspill med Kevin Nolan, sier Haugesund-gutten.

– Han stjeler showet!

West Hams offisielle Twitter-konto la ikke skjul på at Samuelsen imponerte i sin første kamp for klubben.

– Han stjeler virkelig showet her, skrev West Ham på Twitter:

Laster Twitter-innhold

På det tidspunktet hadde unggutten, som signerte for London-klubben så sent som i juni, allerede skapt flere farligheter og vært mye involvert i West Hams angrepsspill.

Etter en times spill ble Haugesund-gutten tatt av banen - og West Hams Twitter-profil la ut følgende oppsummering av Samuelsens innsats: «Samuelsen var livlig den timen han var på banen. Her feirer han sin scoring i første omgang.»

Laster Twitter-innhold

Håper på Premier League-spill

Samuelsen har vært på treningsleir i Irland sammen med de etablerte A-lagsspillerne tidligere i juli. Der har han imponert trenerne gjennom godt spill og flere scoringer.

Etter den gode debuten lørdag, legger ikke Samuelsen skjul på at han øyner et innhopp eller flere i Premier League.

– Jeg tror sjansen er til stede. Og jeg skulle klart nivået! sier West Ham-unggutten.

Fotballnyheter