NRK Meny
Normal

- En veldig uvanlig 18-åring

18 år gamle Markus Henriksen er tatt med i landslagstroppen mot Kypros og Kroatia.

Video Markus Henriksen med mot Kypros

Markus Henriksen med mot Kypros

Markus Henriksen

Drillo tok ut Markus Henriksen.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

- Markus Henriksen er en veldig uvanlig 18-åring, som kan nå veldig, veldig langt, sier Drillo til NRK.

Den drivende gode og skuddfarlige RBK-spilleren er dermed den yngste spilleren i en norsk landslagstropp siden Jan Berg ble tatt ut som 17-åring til en kamp mot Kuwait i 1982.

Les også: Henriksens revansje

Også Petter Vaagan Moen og Knut Olav Rindarøy er inne i landslagsvarmen. Henriksen har storspilt for Rosenborg den siste tiden, og 18-åringen ble plukket ut på bekostning av lagkamerat Per Ciljan Skjelbred.

Les: Se RBKs unge talent rappe

Se: Markus deltok også i MGPjr. i 2004 med "Damer er noe dritt"

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred er vraket fra Drillos tropp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

STEM: Tror du Norge slår Kypros? (Se nederst i artikkel)

- Målfarlig

- Han danker ut Per Ciljan. Henriksen er en spennende spiller og svært moden for å være bare 18 år.

- Han er målfarlig, kreativ og gjør få dumme feil, slik 18-åringer ofte kan gjøre. Jeg har ikke møtt ham selv, men han virker veldig moden for alderen, sier Drillo.

Tøff midtbanekamp

Drillo forteller at det var veldig mange gode kandidater til å komme med sentralt på midten, men at Henriksens stabilitet gjorde at han ble valgt foran spillere som blant annet Harmeet Singh, Mohammed Fellah, Kristofer Hæstad og Simen Brenne.

- Jeg ser utelukkende på kvalitet, ikke alder. Men dersom det er helt likt, kan kanskje alderen spille en rolle. Men det var ikke tilfellet her. Henriksen ble tatt med på kvalitet og stabilitet, sier Drillo.

Riise tilbake

Andre nye spillere i troppen er Branns Petter Vaagan Moen og Knut Olav Rindarøy, som debuterte for spanske Deportivo i helgen. I tillegg til Skjelbred er det Jon Inge Høiland og Jan Gunnar Solli som må vike for de nye spillerne i troppen.

John Arne Riise var også å finne i troppen og skal være spilleklar etter smellen han pådro seg i forkant av kampen mot Portugal. Venstrebacken var tilbake på banen for Roma sist helg.

Moa med i troppen

Mohammed Moa Abdellaoue, som ble skadd i søndagens kamp for Hannover, er også med i troppen.

Norge møter Kypros til EM-kvalifiseringskamp på bortebane 8. oktober. 12. oktober spilles landskamp mot Kroatia.

Troppen:

Målvakter:
Rune Almenning Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde), Jon Knudsen (Stabæk).

Utespillere:
Mohammed Abdellaoue (Hannover), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (Aston Villa), Vadim Demidov (Rosenborg), Christian Grindheim (Heerenveen), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Stabæk), Markus Henriksen (Rosenborg), Erik Huseklepp (Brann), Tom Høgli (Tromsø), Steffen Iversen (Rosenborg), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Petter Vaagan Moen (Brann), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Bjørn Helge Riise (Fulham), John Arne Riise (Roma), Knut Olav Rindarøy (Deportivo La Coruna), Espen Ruud (OB), Kjetil Wæhler (AaB).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter