NRK Meny
Normal

Henriksen får EM-tur likevel

Alexander Groven må melde forfall til U21-EM i fotball. Dermed blir det plass til Markus Henriksen i den norske troppen.

Markus Henriksen

Markus Henriksen får bli med det norske U21-landslaget til EM i Israel.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Alexander Groven

Alexander Groven er skadet og må melde forfall til U21-EM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Henriksen ble noe overraskende vraket fra Tor Ole Skulleruds EM-tropp forrige uke.

– Det er ikke riktig å vrake Markus Henriksen. Norge kunne fått stor nytte av ham senere i mesterskapet, sa Nordlie til NRK.no da uttaket ble kjent.

– Vi ønsket ham hele tiden

En skade på Hønefoss-spiller Alexander Groven gir imidlertid en ledig plass i troppen, og Markus Henriksen er plukket ut av Skullerud til å erstatte ham.

– Ingen må lure på at vi selvfølgelig har ønsket oss å ha med Markus Henriksen hele veien. Men ved forrige uttak var det en totalvurdering som gikk på at han neppe ville ha spilt de to første kampene uansett, sier Skullerud til NRK.no.

– Men det endrer seg da ikke nå, heller?

– Nei, men når det er blitt som det er blitt med frafall, har vi likevel valgt å gjøre det sånn. Han kan bli en viktig spiller for oss, dersom vi går videre, sier Skullerud.

– Kommer til å bidra

Henriksen skal først spille A-landslagets kamp mot Albania 7. juni. Deretter drar han sammen med Håvard Nordtveit, Valon Berisha og Joshua King til U21-EM-kampene mot England og Italia.

– Markus var tilgjengelig, og det falt naturlig å velge ham. Denne gangen var det en langt hyggeligere telefon å ta. Markus sa allerede sist at han gjerne ville bidra, og det vil han fortsatt, sier Skullerud.

Han er sikker på at det ikke er noen sure miner når Henriksen ankommer Tel Aviv.

– Vi må klare oss med én spiller mindre tilgjengelig i de to første kampene, men må se helheten. Jeg er glad for at Markus kommer ned, og han kommer til å bidra sterkt mot slutten av gruppespillet, sier Skullerud til NTB.

Backkrise

Verre er det med venstrebackplassen. Der var Jørgen Skjelvik uaktuell før det endelige uttaket på grunn av skade. I helgen forsvant også EM-uttatte Groven, mens hans mulige erstatter Stian Ringstad gikk i stykker for LSK søndag.

– Jeg så Ringstad på Åråsen søndag. Da ble han også usikker. Med tre av fire backer ute så skjønner folk at situasjonen kan bli prekær, sier Skullerud til NTB.

Vegar Eggen Hedenstad blir venstreback for Norge i U21-EM, men skulle han bli skadd, er det ingen naturlige erstattere i den rollen.

PS! Esbjergs Magnus Lekven erstatter Markus Henriksen til kampen mot Makedonia.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.