Normal

Maradona: - De løy og forrådte meg

Maradona var svært krass i sitt første intervju etter at han ble sparket som argentinsk landslagssjef.

Video maradona-290710-ws_MXF_Innboks.MP4

– Mens vi sørget over kvartfinaletapet, jobbet Bilardo i kulissene for å få meg sparket, sa en tårevåt Maradona til presseforsamlingen.

For to dager siden bestemte det argentinske fotballforbundet (ASA) å ikke fornye kontrakten til Maradona, til tross for at de tilbød han en fireårskontrakt for under to uker siden.

Tirsdag: Maradona fikk sparken etter konflikt med forbundet

Leste opp fra et ark

Julio Grondona

ASA-president Julio Grondona får gjennomgå i Maradonas tale.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

I sitt første møte med pressen etter at avgjørelsen falt, gikk 49-åringen rett i strupen på AFA-president Julio Grondona og fotballsjef Carlos Bilardo.

– Grondona løy for meg. Bilardo forrådte meg, sa han.

Maradona var svært alvorlig, og leste opp en tekst han hadde forberedt på forhånd. Den nå sparkede landslagssjefen lot ingen stille spørsmål etter å ha holdt sin tale.

– Mitt team og jeg var forberedt på å fortsette. I Sør-Afrika, i garderoben, sa Grondona foran mange vitner at han var veldig fornøyd med arbeidet mitt, og at de ville ha meg til å fortsette. Men da vi kom tilbake til Argentina, endret ting seg, sa han.

Maradonas krav ikke godtatt

Mancuso og Maradona

Maradona forhørte seg ofte med sin assistenttrener Alejandro Mancuso (t.v) under Argentinas VM-kamper.

Foto: ADNAN ABIDI / Reuters

Bakgrunnen for sparkingen skal ha vært uoverenstemmelser mellom Maradona og ASA-ledelsen om hvilke støttespillere den vesle argentineren skulle få med seg videre i landslagsjobben.

En av de personene forbundet skal ha ønsket å fjerne, var Alejandro Mancuso, Maradonas assistenttrener og nære venn.

Det skal ikke Maradona ha gått med på.

Les også: Maradona-fansen rasende etter at fotballguden fikk sparken

Pressetreffet fant sted på en restaurant i Ezeiza, en forstad til den argentinske hovedstaden Buenos Aires. I lokalet var mange av hans nærmeste familiemedlemmer - blant annet hans to døtre.

Det var Grondona som for snart to år siden ansatte Maradona som landslagssjef, til tross for fotballegendens manglende trenererfaring.

– Jeg har gitt alt. Absolutt alt. Jeg er overbevist om at argentinsk fotball trenger å være i en bedre prosisjon. Jeg har forsøkt å overføre den stoltheten jeg har følt over å være argentinsk, over til laget, avsluttet han talen sin med.

Synes du det var riktig å sparke Maradona? Si din mening!

Fotballnyheter