NRK Meny
Normal

Mandzukic herjet med Irland

Mario Mandzukic åpnet begge omganger med en tidlig scoring i kampen mot Irland. Dermed vant Kroatia sin åpningskamp i EM.

Jelavic

Nikica Jelavic scoret for Kroatia. Det klarte han ikke i kvalifiseringen til mesterskapet.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap
Kroatia mot Irland

Det ble en tett kamp med mange dueller da Irland og Kroatia møttes til EM-dyst. Her representert ved målscorerne Sean St. Ledger og Mario Mandzukic.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

Kroatia fikk en drømmeåpning i kampen mot Irland.

Før tre minutter var gått, sendte Mario Mandzukic kroatene i ledelsen. Mandzukic mål er det sjette tidligste målet i en kamp i EM-historien.

Det satte standarden for en underholdende og morsom kamp mellom to angrepsvillige lag. Dermed kom enda to mål før pause:

  • 18. min: Sean St. Ledger stanger ballen i mål etter frispark til 1-1.
  • 43. min: Nikica Jelavic står i offside, men får ballen fra en uheldig Stephen Ward og sender ballen i nettmaskene til ny ledelse for Kroatia.

Jelavic scoret ikke et eneste mål i Kroatias EM-kvalifisering, men fikk omsider hull på byllen da selve mesterskapet var i gang.

– Vi fortjente å vinne denne kampen. Nå har vi gode sjanser til å gå videre, men vi har to svært vanskelige kamper igjen. Både Italia og Spania er veldig gode lag, sa Ivan Rakitic etter kampen.

Mellom målene var det flust av sjanser til begge lag, men Kroatia anført av Darijo Srna på høyrekanten var giftigst i den første omgangen.

Susende heading

Irene hadde nok en kalddusj i vente, da andre omgang startet verre enn den første. Igjen var det Mandzukic som var på farten.

Med en susende heading økte han kroatenes ledelse. Ballen gikk via stolpen og i Shay Given før den fant nettmaskene, og Irland var plutselig to mål bak.

Tempoet i kampen var ikke helt på samme nivå som før pause, men sjansefattig ble det likevel ikke i den andre omgangen. Ivan Rakitic fikk nesten drømmetreff, men ballen suste så vidt utenfor stolpen bak Shay Given.

Tomålsscorer Mandzukic har spilt to sesonger i Bundesliga-klubben Wolfsburg. Denne sommeren starter han jakten på ny klubb, og det er trolig flere klubber som allerede sikler etter måljegeren - som ifølge Kicker.de kan hentes for en billig penge.

Kroatia leder sin EM-gruppe etter at Spania og Italia spilte uavgjort i søndagens første kamp.

Fotballnyheter