NRK Meny
Normal

Mancini: – Dommeren hadde spist for mye julemat

Roberto Mancini skyldte på dommerens inntak av julepølser og pudding etter Manchester Citys tap for Sunderland.

Roberto Mancini og Kevin Friend

Manchester City-manager Roberto Mancini (t.v.) mener Kevin Friend (t.h.) ikke var i god nok form til å dømme Premier League-kamp andre juledag. Til høyre diskuterer Friend en avgjørelse med City-spiller Yaya Toure.

Foto: Scanpix

Kevin Friend

Kevin Friend er inne i sin tredje sesong som Premier League-dommer. Nå får han kritikk fra Roberto Mancini for at han er i for dårlig form.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Dommeren har spist for mye i jula. Han var ikke i god form. Han og linjemannen, tror jeg, etter jul, sier Mancini ifølge ESPN Star.

Han gikk ikke bare til verbalt angrep mot dommeren, men også linjemannen.

– Det skal bare ikke skje at både dommeren og linjemannen har en så dårlig dag, fortsatte City-manageren.

Ville ha frispark før målet

Den eksentriske italieneren var først og fremst misfornøyd med en situasjon rett før Sunderlands scoring.

Pablo Zabaleta ble liggende på gresset etter en Sunderland-takling, og dommeren valgte å ikke stoppe spillet. Sekunder senere scoret Adam Johnson kampens eneste mål, og en illsint Mancini slo oppgitt ut med armene og ropte mot dommer Friend.

– Du må spørre dommeren hvorfor det ikke ble gitt frispark, ikke meg. Jeg var der og så at det var en klar felling - det er umulig at to menn ikke kunne se det, sier Mancini.

– Kanskje Zabaleta skulle hatt rødt kort, sier Mancini sarkastisk ifølge klubbens hjemmeside.

41-åringen Friend har dømt i Premier League siden 2009. Hans største oppdrag så langt var Community Shield-kampen på Villa Park i år.

Kritisert dommer løp 11,5 kilometer per kamp

Friend er ikke den eneste dommeren som har blitt kritisert for å være i for dårlig form. I 2009 gikk Alex Ferguson til frontalangrep mot Alan Wiley, som Ferguson mente var så sliten at han blåste av kampen for tidlig.

– Han brukte 30 sekunder på å dele ut kort. Han trengte å hvile. Jeg tror han hviler, det er helt latterlig, sa Ferguson ifølge The Guardian.

I etterkant fikk Ferguson kraftig kritikk fra flere hold. Blant annet ble det påpekt at Premier League-dommere går gjennom beinharde fysiske tester, og at Wiley i gjennomsnitt løp hele 11,5 kilometer per kamp.

– Seks-syv poeng er ikke så farlig

Pablo Zabaleta

Pablo Zabaleta fikk gjennomgå på onsdag. Først fikk han et kutt i hodet, deretter ble han taklet hardt i forkant av Sunderlands scoring.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Sunderland vant kampen 1-0. Dermed ligger Manchester City hele syv poeng bak byrival Manchester United etter at Alex Fergusons menn vant syvmålsthrilleren mot Newcastle samme dag.

Mancini, som i fjor flere ganger sa at han ga opp tittelen, vil ikke krisemaksimere i år.

– Seks-syv poeng er ikke så farlig, sesongen er lang, sier Mancini.

City har bare scoret ett mål på de to siste Premier League-kampene. Etter tapet for Sunderland var Mancini spesielt kritisk til spissene sine, Carlos Tevez og Sergio Agüero.

– Vi er for pinglete i angrep, vi er for pinglete når vi har sjanser, vi er for pinglete når vi skyter. Noen ganger tar vi et touch for mye før vi skyter. Det er ikke bra, sier Mancini.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.