NRK Meny
Normal

Mancini: – Han kommer til å avgjøre kampen. Det er skjebnen

Det er United-fansens store skrekk. Nå tror City-manager Roberto Mancini at et vinnermål fra Carlos Tevez er dømt til å skje.

Carlos Tevez

Carlos Tevez er tilbake i Manchester City-varmen. Nå satser han på å avgjøre kampen mot United. – Da slutter kanskje fansen å kaste drakten min, sier Tevez.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Historien ville nesten vært for spektakulær til å være sann.

Den tidligere United-helten som gikk til erkerivalen. Som ble nektet å spille nesten hele sesongen på grunn av en bitter konflikt med manageren. Som ble tilgitt akkurat i tide til å spille tidenes største Premier League-kamp.

Bland inn to tiår med United-dominans, årevis med Manchester-rivaleri og det faktum at City ikke har vunnet en ligatittel på 44 år, og du får en eksplosiv blanding.

Så eksplosiv at det bare skje, mener Manchester City-manager Roberto Mancini.

– Jeg tror det er forutbestemt at Carlos kommer til å score det viktigste målet i klubbens historie, sier Roberto Mancini til Guardian.

– Tungt å svelge

Det er nesten så man kan se det for seg. Carlos Tevez som tar imot jubelen fra et lyseblått hav av tilskuere. Gjerne på overtid.

– Jeg har tullet med folk om at fansen kanskje slutter å kaste trøya mi hvis jeg scorer vinnermålet, sier Tevez til Manchester Evening News.

Det hadde vært knalltøft for United-fansen, forteller tidligere United-spiller Henning Berg.

– Han har vært elsket og hatet i begge klubbene. Det er ingen tvil om at det ville være tungt å svelge om han skulle avgjøre. Han gikk til City fra United på en kontroversiell måte, sier Berg til VG Nett.

– Det er kort vei fra synder til helt. Han var skjelt ut av alle, nå han han bli helt blant City-fans, sier Berg.

Vil bli i klubben likevel

Tevez er plutselig interessert i å bli i City.

Det avslørte han i et eksklusivt intervju med Manchester Evening News i dag. Nå får han sannsynligvis sjansen fra start.

– Jeg håper han kan fortsette målformen, sier Mancini.

Kun kontakt med Evra

I perioden 2007 til 2009 kom Tevez nærmere United-fansens hjerter for hvert mål han scoret. Før sesongstart 2009 ble den følelsesmessige tilknytningen til Tevez snudd på hodet, da han ble klar for byrival City.

Dette var første gang på ti år at en spiller skiftet beite fra den røde til den blå delen av Manchester.

– Hvordan er forholdet ditt til spillerne som var på Old Trafford da du var der?

Carlos Tevez

Carlos Tevez har ødelagt for United tidligere. Her scorer han for West Ham.

Foto: JON SUPER / AP

– Jeg har fortsatt jevnlig kontakt med Patrice Evra, som var min nærmeste venn da jeg var i United og det er han fortsatt. Han er den enste jeg fortsatt snakker med, sier Tevez til Citys hjemmeside.

– Stor betydning for meg personlig

Måljegeren er også tydelig på hvor stor denne kampen er.

– Med tanke på lagets posisjon og det jeg selv har vært gjennom, ville jeg sette denne kampen helt på topp på listen over store kamper, sier Tevez i et intervju publisert på Manchester Citys offisielle hjemmeside.

– Den er av stor betydning både for klubben og meg selv personlig. Det er den type kamp du alltid vil spille og være involvert i, sier argentineren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.