NRK Meny
Normal

– City-sjefen vil svi av en halv milliard før vinduet stenger

Manchester City har så langt bare gjort én signering i sommer, men hold deg fast - den kommende uken skal Roberto Mancini på shopping med lommeboken full av oljepenger.

Roberto Mancini

Roberto Mancinis menn klarte 2-2 borte mot Liverpool på søndag - uten å imponere. Nå ser italieneren frem til en innholdsrik uke på desperat jakt etter spillerforsterkninger.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Roberto Mancini mot Liverpool

Roberto Mancini så tydelige svakheter ved sitt eget lag i bortekampen mot Liverpool.

Foto: CLINT HUGHES / Ap

Sommerens overgangsvindu stenger på fredag kl 23.59. Innen den tid har City-manager Roberto Mancini ikke tenkt til å ligge på latsiden.

Ifølge en anonym City-kilde ESPN har snakket med, har verdens nest rikeste fotballklubb gjort klar 60 millioner pund - altså 550 millioner kroner - til spillerkjøp de neste fire dagene.

– Det blir en lang uke

– Vi må få inn nye spillere og vi har fem dager å gjøre det på. Vi skal jobbe veldig hardt de neste fire-fem dagene. Det blir en lang uke, sier Roberto Mancini til The Guardian.

Så langt er 120-millionersmannen Jack Rodwell Citys eneste kjøp i sommer, mens tittelutfordrerne Manchester United og Chelsea begge har styrket spillerstallen sin med flere stjernespillere.

United har hentet Robin van Persie, Shinji Kagawa, Alexander Büttner og Nick Powell, mens Chelsea har sikret seg supertalentene Eden Hazard og Oscar, i tillegg til Victor Moses, César Azpilicueta og Marko Marin.

Les også: Her er nysigneringene du bør se opp for

Mancini legger ikke skjul på at han ønsker seg klare forsterkninger før vinduet stenger. Og med City-sjeikenes oljepenger i ryggen, skal det ikke stå på prislappen.

– Vi har utvalgte spillere vi ønsker oss og vil prøve vårt beste for å hente dem de neste fem dagene. Hvor mange spillere vi har på blokka? 10-15 stykker, sier italieneren.

Håper på De Rossi

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi skal stå øverst på Mancinis ønskeliste.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Den første spilleren City ser ut til å sikre seg, er Swanseas målfarlige midtbanemann Scott Sinclair. Mandag kveld kom det rapporter om at Fiorentinas 19 år gamle midtstoppertalent Matija Nastasić også nærmer seg en overgang.

I tillegg hevder ESPN å vite at Mancinis førstevalg, italienske Daniele De Rossi i Roma, skal være «innen rekkevidde».

Andre spillere Mancini visstnok skal være på jakt etter er Benficas defensive midtbanespiller Javi Garcia, Athletic Bilbao-talentet Javi Martinez, i tillegg til at Mancini også skal ha en svakhet for Liverpools danske midtstopper Daniel Agger.

Sistnevnte er imidlertid lite trolig at flytter på seg - City skal ifølge britiske medier ha fått avslått et bud i 20 millioner pund-klassen for drøyt to uker siden.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia