– Nå får dere fullføre jobben

City-manager Roberto Mancini utfordrer spillerne sine etter seieren over Manchester United mandag.

Roberto Mancini

City-manager Roberto Mancini tar ingenting for gitt, og ber spillerne stå løpet ut.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

1-0-seieren over byrivalen førte Manchester City til topps på tabelltoppen igjen.

Med kun to serierunder igjen, innser Mancini at klubben kan ta sitt første seriemesterskap i den øverste divisjonen siden slutten av 60-tallet.

Kompany feirer scoring mot United

Vincent Kompany ble matchvinner for Manchester City.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Det er ikke over

Italieneren maner imidlertid spillerne sine til å stå løpet ut.

– Det er ikke over, advarte han etter triumfen mandag.

– Hvis vi tror det, gjør vi en stor tabbe. Det er viktig at vi topper tabellen nå, men det er enda viktigere at vi gjør det etter 13. mai, påpeker han.

– Alt kan skje

Vincent Kompany ble hjemmelagets store helt etter en scoring på overtid i 1. omgang. Dermed er City serieledere foran United med like mange poeng, men bedre målforskjell.

Britain Soccer Premier League

City-fansen koste seg mandag: 'Fergie so afraid. City back on the top', står det på plakaten.

Foto: Jon Super / Ap

For bare tre serierunder siden var Manchester City hele åtte poeng bak Fergusons lag, og mange trodde Premier League var avgjort.

– Fotball er «crazy». Men det er viktig å alltid ha troen på seg selv når det ikke går så bra, sier City-treneren.

– Jeg syntes at vi fortjente en ny sjanse. Men alt kan skje i løpet av to kamper, sier Mancini.

Målforskjell kan avgjøre

Manchester City møter Newcastle borte i neste kamp før de avslutter hjemme med Queens Park Rangers.

Newcastle ble formelig knust 4-0 av nedrykkstruede Wigan lørdag, mens QPR tapte hele 1-6 for Chelsea søndag.

Hvis City vinner begge disse kampene, må United gå for storseier i sine oppgjør mot Swansea og Sunderland siden Citys målforskjell er bedre (åtte mål).

Ferguson Mancini

Ferguson og Mancini var i tottene på hverandre under kampen. Ferguson innrømmer at City nå er i førersetet.

Foto: Matt Dunham / Ap

– Nå trenger ikke City å vinne mer enn to kamper, og så er ligagullet sikret. Vi kjemper imot, men uansett er det City som sitter i førersetet nå, innrømmet Alex Ferguson etter mandagens kamp.

– Men jeg kan ikke klage over resultatet, for City-spillerne var betraktelig farligere enn oss i angrepsspillet, sa han.

Tror på City i år

En av dem som tror at de lyseblå vil greie det i år, er tidligere City-spiller, Åge Hareide.

– Ja, det er mulig nå. Kampen var formidabel, men jeg håper de greier å komme seg gjennom de to siste kampene, slik at det blir lyseblått seriegull i England, sier Hareide.

– Nå blir det veldig spennende i innspurten, sier Viking-treneren til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB