NRK Meny
Normal

Slik hadde ikke Welbeck jublet på 427 dager

Ikke siden hjemmemøtet med Stoke i oktober i fjor har Danny Welbeck kunnet juble for scoring på Old Trafford i serien. Det var før lørdagens møte med West Ham.

Danny Welbeck

Danny Welbeck stormer mot hjemmepublikummet han ikke hadde feiret en egen scoring med i serien på 427 dager.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

Med Robin van Persie ute med skade har reserven Danny Welbeck fått muligheten på topp for Manchester United i de siste kampene.

For en uke siden scoret han to mål i 3-0-seieren over Aston Villa. Lørdag fulgte han opp med å sende David Moyes' menn opp i ledelsen 1-0 hjemme mot West Ham.

Scoringen var Welbecks første ligamål på hjemmebane siden Stoke var på besøk på Old Trafford i oktober i fjor. Det er 427 dager siden. Da er det ikke rart at spissen jublet stort etter nettkjenningen.

– Det var en fin scoring av Welbeck. Det er flott at han fikk seg en ny scoring, sa manager David Moyes i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Scoret med sitt første touch

Ashley Young

Ahsley Young med et bredt glis etter å ha scoret med sitt aller første spark på ballen mot West Ham.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

En annen som for en sjelden gang kunne slippe jubelen løs for scoring, var innbytter Ashley Young. Vingen scoret riktignok i ligacupen mot Stoke på onsdag, men har ikke til vane å tegne seg på scoringslista.

Lørdag banket han ballen i krysset fra 15 meter med sitt aller første touch på ballen etter å ha blitt byttet inn to-tre minutter tidligere.

– Det var en fantastisk scoring. Alle vet at Young er i stand til å varte opp med slike scoringer, sa lagkamerat Tom Cleverley i et intervju vist på TV2.

– Fantastiske ferdigheter

Youngs scoring var Uniteds tredje for dagen. Unggutten Adnan Januzaj doblet ledelsen for vertene i første omgang etter en strålende skuddfinte og påfølgende avslutning i lengste hjørne.

– Januzaj har fantastiske ferdigheter. Han har fått en flott start på karrieren i United. Nå må han bare holde beina på bakken. Og det gjør han, for han har virkelig gode holdninger, sier Cleverley.

Med scoringene til Welbeck, Januzaj og Young avgjorde United oppgjøret. Dermed hjalp det lite at også West Hams Carlton Cole scoret etter å ha blitt byttet innpå.

Reduseringsmålet ni minutter før slutt ble kun en fattig trøst for Sam Allardyces menn. Likevel irriterte det United-manager David Moyes.

– Vi skulle helst vært foruten det baklengsmålet, for da hadde vi holdt nullen i fire strake kamper. Men vi spilte bra i dag og selvtilliten vokser, sa Moyes.

Den regjerende seriemesteren ligger for øyeblikket på en syvendeplass på tabellen, åtte poeng bak serieleder Liverpool.

Fotballnyheter