NRK Meny
Normal

Manchester er rødt

Da City utlignet mot United på overtid trodde de fleste at det ble poengdeling, men så dukket Michael Owen opp.

Manchester Uniteds Wayne Rooney, Anderson og John O'Shea
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Manchester United gikk seirende ut av et historisk og høydramatisk lokalderby og vant 4-3 mot Manchester City.

Kampfakta Manchester United - Manchester City

Manchester United hadde seieren langt ned i bukselomma, men så tabbet Rio Ferdinand seg ut. Som bakerste mann gjorde han et forferdelig forsøk på klarering ved å vippe ballen over Craig Bellamy. Det gikk ikke og Bellamy utlignet til 3-3 for City 30 sekunder på overtid.

Men kampen var ikke over. Hele fem minutter ble lagt til og i det siste overtidsminuttet dukket Michael Owen opp - og scoret.

Drømmestart

United og Wayne Rooney fikk en drømmeåpning på lokalderbyet da Rooney kjempet inn 1-0 etter bare halvannet minutt. City-forsvaret sov og Rooney scoret fra fem meters hold.

Men City ga på ingen måte opp og kjempet seg inn igjen i kampen. Personlige feil dukker ofte opp i lokaloppgjør, og det skjedde også i Manchester søndag.

Personlig feil

Etter et drøyt kvarters spill oppstod en omdiskutert situasjon da Uniteds reservekeeper Ben Foster feilberegnet et oppspill mot den tidligere United-spilleren Carlos Tevez.

Foster stormet ut på kanten av 16-meteren i et forsøk på å nå ballen før Tevez, men Foster nølte og Tevez kjempet til seg ballen, muligens ut av hendene til Foster, men dommeren lot spillet gå og Tevez sentret til Gareth Barry som satte ballen i den åpne målet.

Pipekonsert

Reduseringen tente City og overraskende nok ga United fra seg initiativet i kampen og lot gjestene styre spillet.

Carlos Tevez ble, ikke overraskende, møtt av en unison pipekonsert på Old Trafford, men motstanden fra United-fansen så ut til å tenne argentineren som var involvert i det meste som skjedde i 1. omgang. Minuttet før pause var han nær ved å sende Ciy i ledelsen da han fikk ballen inne i feltet, men Patrice Evra presset han til å skyte i stolpen.

Kjemperedninger av Shay Given

2. omgang startet på samme måte som den første; United gikk ut offensivt og fikk uttelling. Tre minutter var spilt av omgangen da veteran Ryan Giggs, som spilte sitt 30. lokalderby mot City, fant Darren Fletcher med et innlegg. Fletcher kom i fart og sendte hjemmelaget i ledelsen for andre gang i kampen.

Men det varte i bare fem minutter. Da ladet Citys Craig Bellamy kanonen og fra drøye 20 meter limte han ballen i krysset bak Ben Foster. Et nydelig mål.

Den siste halvtimen handlet mye om City -keeper Shay Given. Tre ganger reddet han - bokstavelig talt - City. Først headet Dimitar Berbatov knallhardt fra fem-seks meter, Given reddet. Så prøvde Berbatov seg igjen fra kort hold, men Given lå vannrett i målet og reddet. Så smalt det fra Giggs - rett på Given.

Voldsomt press

Men til slutt måtte selv Shay Given gi etter for det voldsomme United-presset. Ti minutter før slutt slo Giggs, som spilte en meget god kamp på venstrekanten, et perfekt frispark inn i City-feltet. Nok en gang kom Darren Fletcher i fart og headet United i ledelsen, og denne gangen trodde ikke mange at City skulle komme tilbake.

Men det klarte de, mye takket være en litt for non chalante Rio Ferdinand. Uniteds midtstopper bør nok servere Owen noen varme ord i garderoben - både fordi han reddet nattesøvnen hans og fordi han reddet tre viktige poeng for Untied i en meget viktig kamp - både poeng- og prestisjemessig.

På de siste 18 kampene har United nå ni seire, City fem seire og fire kamper har endt uavgjort.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.