NRK Meny
Normal

City brøt Evertons seiersrekke

Sensasjonen Romelu Lukaku scoret i sin tredje kamp på rad. Men Everton gikk likevel på sitt første serietap for sesongen.

Romelu Lukaku

Evertons Romelu Lukaku scoret sitt fjerde seriemål for sesongen. Men Manchester City snudde kampen og vant 3-1.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Milliardlaget Manchester City har hatt problemer med lutfattige Everton i Premier League de siste årene. Senest i fjor ble City knust 2-0 i en klassisker av en kamp på Goodison Park.

Everton var ubeseiret i serien før de gjestet Etihad stadium, mens City hadde to tap så langt. De blå fra Manchester hadde også noe å revansjere foran sitt eget hjemmepublikum etter det pinlige 3-1- tapet mot Bayern München i mesterligaen.

Lukaku imponerte

Men Everton-fotbannelsen så ut til å fortsette på Etihad stadium. Etter 15 minutt ble store og sterke Romelu Lukaku spilt alene gjennom City forsvaret.

Mannen som Chelsea-manager Jose Mourinho på uforståelig vis har lånt ut til Everton lurte Joleon Lescott. Den påfølgende avslutningen med venstrebenet var klinisk fra 20-åringen. Og når Joe Hart nok en gang ikke var kjapt nok nede på et skudd, så stod det 1-0 til Everton.

City snudde kampen

Men lag som scorer slipper ofte inn mål like etterpå. Og mens Everton-laget sov og solte seg i glansen av scoring, gikk City rett i angrep. Ballen havnet til slutt hos Alvaro Negredo som fikk en enkel jobb alene med Tim Howard.

Manchester City-Everton

Manchester Citys Sergio Agüero (t.v) feirer straffescoring sammen med lagkamerat Alvaro Negredo. Mens Everton-spillerne Steven Naismith (t.v) James McCarthy og Seamus Coleman gikk på sitt første serietap for sesongen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Etter utlikningen roet kampen seg noe. Men like før pause hadde City snudd kampen. David Silva spilte fri Sergio Agüero som fra spiss vinkel dunket ballen i motsatt hjørne.

Nedturen fortsatte for Everton også etter pause. Manager Roberto Martínez satte innpå det 19 år gamle spanske vindunderbarnet Gerard Deulofeu for belgiske Kevin Mirallas i et forsøk på å skape noe framover på banen.

Straffe ble selvmål

Men 20 minutter før slutt pekte dommer Jon Moss på straffemerket da Pablo Zabaleta ble revet ned i Everton-feltet. Straffen ble tatt av Sergio Agüero, men endte utrolig nok opp som et selvmål. Tim Howard slo ballen først i stolpen. Deretter traff ballen keeperen i bakhodet og trillet i mål.

Laget fra Merseyside hadde ingenting å svare med mot slutten. Og det kunne blitt 4-1 da Samir Nasri var alene gjennom på slutten. Men Howard ryddet opp med en herlig refleksredning.

– Vi trengte virkelig denne seieren. Det er viktig at vi fortsetter å vinne hjemmekampene våre. Det var godt å se at laget slo tilbake og viste karakterstyrke mot et lag som var ubeseiret i ligaen, sa en fornøyd City-manager Manuel Pellegrini, ifølge BBC.

Everton-manager Roberto Martínez var ikke like fornøyd. Han mente dommeren i altfor stor grad blåste i Citys favør.

– Vi gjorde det til en åpen kamp og scoret det første målet. Dessverre hadde vi ikke marginene på vår side. Som lag må du være overlegent god når avgjørelsene ikke går din vei, sa Martínez.

Dermed gikk Everton på sitt første serietap for sesongen. Manchester City klatret til en andreplass på tabellen før de andre kampene ble spilt i Premier League lørdag ettermiddag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.