NRK Meny
Normal

Måltyven Gomez reddet Bayern

Da alt så ut til å gå Real Madrids vei, dukket Bayerns Mario Gomez opp og ga tyskerne seieren 2–1 i mesterligasemifinalen i München i kampens 90. minutt

Mario Gomez

Måltyven Mario Gomez reddet seieren for Bayern München

Foto: Matthias Schrader / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Gomez – halvt spanjol og med en bestefar som er glødende Real-tilhenger – var usynlig i kampens første 85 minutter. Så ble han felt og skulle kanskje hatt straffe. Og så scoret han seiersmålet på et innlegg fra Phillip Lahm. Som han har gjort så ofte før.

– Vi gjorde en god kamp, og jeg mener vi var det beste laget i så pass stor del av kampen at vi fortjente å vinne, sa Bayerns Arjen Robben.

Baywern opprettholdt dermed sin gode hjemmestatistikk mot Real Madrid. På ti kamper i München siden 1976 har de vunnet ni og spilt én uavgjort.

Vil spille finalen på hjemmebane

Det betyr at Bayern fortsatt har sjanse til å få spille finale hjemme på sin egen bane lørdag 19. mai. For nå må Real vinne hjemme i Madrid onsdag i neste uke for fortsatt å ha sjansen til finale, kanskje mot erkerival Barcelona.

Da Gomez scoret, hadde Real nesten tatt resultatet 1–1 som gitt. Real trakk tilbake, Bayern hadde fått to rop om straffer vinket bort av dommer Howard Webb i sluttminuttene. Og Jose Mournho sto ved sidelinja og klappet og smilte!

Så kom Gomez og tørket bort smilet. Nå må Real vinne hjemme. Men Mourinho vet at ett mål slett ikke er umulig å hente inn, spesielt ikke med et bortemål i bagasjen.

– Det var ikke rettferdig resultat

– Det var ikke rettferdig med det siste målet, men slikt skjer. Et øyeblikks konsentrasjonssvikt, da skjer det. Jeg aksepterer resultatet, selv om det ikke var rettferdig, sa Mourinho i intervjuet etter kampen.

Han tok tapet med fatning, vel vitende om at 1–2 ikke er noen umulighet å rette opp hjemme. Men det hadde vært bedre med uavgjort for portugiseren.

– Det var en stor kamp. Før pause var det meget godt spill, etter pause var det mer kjemping. Bayern har et meget godt lag, sa Mourinho.

– Kan dere vinne?

– Ja, vi skal iallfall gjøre det vi kan for å klare det, og vi har kapasitet til å gjøre det. Det bør iallfall være et godt utgangspunkt for en god kamp, sa en noe mellomfornøyd Mourinho. Han vet at 1-0 er nok.

– Jeg tror ikke han er særlig fornøyd. Han er ekspert på å "låse" en bortekamp på uavgjort. Nå tapte han, det liker han ikke, sa Thomas Myhre i Viasats studio.

Men før Real skal møte Bayern igjen, skal de møte Barcelona i "el clasico" lørdag. Det kan vise seg å bli vel så vanskelig som Bayern-kampen neste onsdag.

Skoene ble stjålet

Før kampen ble det stjålet sko fra flere av Real-stjernene . Cristiano Ronaldo mistet tre av sine par fra garderoben. Kanskje var det grunnen til at han ikke kom på scoringslista i München.

Kampen i München ble både fartsfylt og morsom. Begge lagene angrep, og begge gjorde det i stor fart.

Første omgang bølget fram og tilbake med gode perioder for begge lag, og med sjanser begge veier. Bayern ville ha straffe da Franck Ribéry ble tatt, men det syntes ikke dommeren var noen god ide ...

Franck Ribery

Så glad blir man når man heter Franck Ribéry og har gitt Bayern ledelsen

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Ribery slo imidlertid sterkt tilbake etter et drøyt kvarter. Toni Kroos' corner traff en forsvarsspiller og trillet ut til Ribery, som fra ti meter knallet ballen i mål.

Flere mål ble det ikke før pausen, men lagene prøvde virkelig hardt. Real tok etter hvert initiativet – de trengte sårt et bortemål – men Bayern kontret meget godt hver gang sjansen bød seg.

Utliknet mot landslagskompiser

Real snudde kampen på en meget rask kontring i andre omgang. De vant ballen i eget felt og satte lynhurtig i gang en kontring. Den så ut til å renne ut i ingenting da Ronaldo brente gigantsjansen, men bet seg fast. Da Ronaldo fikk ballen tilbake, spilte han fri Mezut Özil, og utliknet tyskeren til 1–1 mot sine landslagskamerater. Bayerns forsvar er neppe stolt over det de utrettet der.

Bayern svarte med å sette inn Thomas Müller, og da var det hjemmelaget som tok initiativet. De skapte store sjanser, og særlig Mario Gomez' gigantmulighet burde gitt Bayern ny ledelse og nytt håp.

To ganger i kampens siste ti minutter ropte Bayern på straffe, men dommer Howard Webb sa igjen nei.

Men da Gomez dukket opp, gikk det Bayerns vei likevel.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.