Målshow da AaFK slo Hønefoss

Et vanvittig målshow med to snuoperasjoner ble meislet i marmor da dommeren blåste av oppgjøret mellom Aalesund og Hønefoss søndag kveld.

AaFK

Aalesund viste at de så absolutt ikke kan tas lett på i årets eliteserie.

(AaFK–Hønefoss 4–3)

AaFK sto med seks poeng og full pott på to kamper da de tok imot Hønefoss til årets tredje serierunde i Ålesund søndag kveld.

De oransje viste at de var tent på å fortsette den gode trenden, og gikk rett i strupen på de hvitkledde.

AaFK

Michael Barrantes vartet nok en gang opp med en solid forestilling for tangotrøyene.

Det skulle betale seg. Etter bare fem minutter fintet Demar Phillips seg forbi forsvareren på venstresiden av Hønefoss sin 16-meter, og la inn lavt i boksen.

Der sto Aalesunds costaricanske juvel Michael Barrantes klar, og lirket inn ledelsen til tangotrøyene.

Forrykende start

Og det skulle ikke gå mer en ti minutter før Hønefoss fikk sin neste nesestyver. Phillips, Leke James og Barrantes småspiller utenfor de hvites 16-meter, før ballen blir lirket gjennom bortelagets forsvar.

Nevnte James fikk deretter fri bane, og sparket ballen langs bakken og i nettet. Dermed sto det 2-0 til AaFK etter 15 minutter.

Etter 19 minutter viste Hønefoss likevel at de ikke kan tas lett på. En ball blir slått inn i boksen, og der rager Remond Mendy høyest. Med et lekkert hodestøt nikker han ballen inn i venstre kryss–utagbart for Aalesund-keeper Sten Grytebust.

Etter 33 minutter slo Hønefoss til igjen, da Kevin Larsen scoret fra 25 meter. Dermed var det status quo da lagene gikk til pause etter 45 minutter.

– Kjipt å slippe inn to mål etter å ha startet så bra, sa AaFK-kaptein Jonathan Tollås Nation til Cmore i pausen.

Saken fortsetter under bildet

Hønefoss

Hønefoss kunne juble ved tre anledninger, men det holdt ikke til seier.

Snuoperasjon

Andre omgang startet ikke noe slappere enn den første. Tangotrøyene skulle nemlig få seg en iskald dusj, etter at Heiner Mora spilte frem Riku Riski i det 48. minutt.

Finnen gjorde ingen feil alene med Grytebust, og satte ballen sikkert i mål. Dermed ledet Hønefoss 3-2, og meislet snuoperasjonen i marmor.

Og så – etter 52 minutter spilte Heiner Mora frem Riski igjen! Nesten alene med keeper spilte han den videre på tvers til Kenneth Di Vita Jensen. Spissen kunne trykt AaFK enda lenger ned i søla, men en god Grytebust reddet forsøket til Jensen.

De neste minuttene var preget av nervøst stopperspill fra de oransje, som var tydelig rystet over gjestenes offensive kvaliteter.

AaFK

Barrantes var ikke fornøyd med å slippe inn tre mål.

Snuoperasjon 2

Etter 60 minutter var det likevel Aalesund sin tur til å slå tilbake. Denne gang var det Peter Orry Larsen som med et vakkert hodestøt satt inn utligningen til de oransje. Dermed ble seks mål på seksti minutter et faktum.

Og etter 65 minutter bidro lagene til å gjøre kampen til en klassiker. Barrantes sendte en krempasning fra dypet til Phillips som kom på løp inn i boksen, dempet den ned med tåa, og sendte kula i nettet og sørget for 4–3 til Aalesund.

Etter 75 minutter gikk Phillips ut, og gjorde plass til AaFKs nye superspiss Abderrazak Hamdallah, som fikk øredøvende applaus da han entret gressmatten. Marokkaneren viste tegn til fine takter da han kom inn, men klarte ikke tegne seg på scoringslisten denne kvelden.

Full pott

Jan Jönsson

Aalesund-trener Jan Jönsson var fornøyd med tre hardt fortjente poeng.

Aalesund-supporterne satte nok kaffen i halsen da Mikke Vendelbo gikk i bakken innenfor 16-meteren i det 76. minutt, men dansken fikk heller gult kort for filming.

Flere mål ble det likevel ikke på Aalesunds arena. Dermed endte en vanvittig fotballkamp 4–3 til tangotrøyene, noe som betyr at de oransje står med ni poeng og full pott på tre kamper.

– Vi skulle ha punktert det og fått inn 4-2, men Aalesund var nok for gode for oss. VI kommer nok til å lære mye av denne kampen her, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til Cmore.

AaFK-trener Jan Jönsson var naturlig nok langt mer fornøyd med sitt mannskap.

– Når jeg ser kampen i morgen så kan jeg konstatere at vi er gode når vi er gode, men vi blir straffet for enkeltepisoder. Vi viser likevel styrke og drar seieren i land, sier han.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.