Målshow da AaFK slo Hønefoss

Et vanvittig målshow med to snuoperasjoner ble meislet i marmor da dommeren blåste av oppgjøret mellom Aalesund og Hønefoss søndag kveld.

AaFK

Aalesund viste at de så absolutt ikke kan tas lett på i årets eliteserie.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

(AaFK–Hønefoss 4–3)

AaFK sto med seks poeng og full pott på to kamper da de tok imot Hønefoss til årets tredje serierunde i Ålesund søndag kveld.

De oransje viste at de var tent på å fortsette den gode trenden, og gikk rett i strupen på de hvitkledde.

AaFK

Michael Barrantes vartet nok en gang opp med en solid forestilling for tangotrøyene.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det skulle betale seg. Etter bare fem minutter fintet Demar Phillips seg forbi forsvareren på venstresiden av Hønefoss sin 16-meter, og la inn lavt i boksen.

Der sto Aalesunds costaricanske juvel Michael Barrantes klar, og lirket inn ledelsen til tangotrøyene.

Forrykende start

Og det skulle ikke gå mer en ti minutter før Hønefoss fikk sin neste nesestyver. Phillips, Leke James og Barrantes småspiller utenfor de hvites 16-meter, før ballen blir lirket gjennom bortelagets forsvar.

Nevnte James fikk deretter fri bane, og sparket ballen langs bakken og i nettet. Dermed sto det 2-0 til AaFK etter 15 minutter.

Etter 19 minutter viste Hønefoss likevel at de ikke kan tas lett på. En ball blir slått inn i boksen, og der rager Remond Mendy høyest. Med et lekkert hodestøt nikker han ballen inn i venstre kryss–utagbart for Aalesund-keeper Sten Grytebust.

Etter 33 minutter slo Hønefoss til igjen, da Kevin Larsen scoret fra 25 meter. Dermed var det status quo da lagene gikk til pause etter 45 minutter.

– Kjipt å slippe inn to mål etter å ha startet så bra, sa AaFK-kaptein Jonathan Tollås Nation til Cmore i pausen.

Saken fortsetter under bildet

Hønefoss

Hønefoss kunne juble ved tre anledninger, men det holdt ikke til seier.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Snuoperasjon

Andre omgang startet ikke noe slappere enn den første. Tangotrøyene skulle nemlig få seg en iskald dusj, etter at Heiner Mora spilte frem Riku Riski i det 48. minutt.

Finnen gjorde ingen feil alene med Grytebust, og satte ballen sikkert i mål. Dermed ledet Hønefoss 3-2, og meislet snuoperasjonen i marmor.

Og så – etter 52 minutter spilte Heiner Mora frem Riski igjen! Nesten alene med keeper spilte han den videre på tvers til Kenneth Di Vita Jensen. Spissen kunne trykt AaFK enda lenger ned i søla, men en god Grytebust reddet forsøket til Jensen.

De neste minuttene var preget av nervøst stopperspill fra de oransje, som var tydelig rystet over gjestenes offensive kvaliteter.

Saken fortsetter under bildet

AaFK

Barrantes var ikke fornøyd med å slippe inn tre mål.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Snuoperasjon 2

Etter 60 minutter var det likevel Aalesund sin tur til å slå tilbake. Denne gang var det Peter Orry Larsen som med et vakkert hodestøt satt inn utligningen til de oransje. Dermed ble seks mål på seksti minutter et faktum.

Og etter 65 minutter bidro lagene til å gjøre kampen til en klassiker. Barrantes sendte en krempasning fra dypet til Phillips som kom på løp inn i boksen, dempet den ned med tåa, og sendte kula i nettet og sørget for 4–3 til Aalesund.

Etter 75 minutter gikk Phillips ut, og gjorde plass til AaFKs nye superspiss Abderrazak Hamdallah, som fikk øredøvende applaus da han entret gressmatten. Marokkaneren viste tegn til fine takter da han kom inn, men klarte ikke tegne seg på scoringslisten denne kvelden.

Full pott

Jan Jönsson

Aalesund-trener Jan Jönsson var fornøyd med tre hardt fortjente poeng.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Aalesund-supporterne satte nok kaffen i halsen da Mikke Vendelbo gikk i bakken innenfor 16-meteren i det 76. minutt, men dansken fikk heller gult kort for filming.

Flere mål ble det likevel ikke på Aalesunds arena. Dermed endte en vanvittig fotballkamp 4–3 til tangotrøyene, noe som betyr at de oransje står med ni poeng og full pott på tre kamper.

– Vi skulle ha punktert det og fått inn 4-2, men Aalesund var nok for gode for oss. VI kommer nok til å lære mye av denne kampen her, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til Cmore.

AaFK-trener Jan Jönsson var naturlig nok langt mer fornøyd med sitt mannskap.

– Når jeg ser kampen i morgen så kan jeg konstatere at vi er gode når vi er gode, men vi blir straffet for enkeltepisoder. Vi viser likevel styrke og drar seieren i land, sier han.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp