Målrik aften på Ullevaal

Tromsø fikk de fleste - ett av dem ved en utleid VIF-spiller.

Tromsø-spillerne feirer etter scoring.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tromsø tok dermed årets første seier. Vålerenga falt til bunnplass.

Se kampfakta

Sterk TIL-start

Tromsø gikk hardt ut, og fikk betalt etter kort tid. Bare ni minutter var spilt da Morten Moldskred ble spilt fri av Hans Åge Yndestad, og satte ballen iskaldt i hjørnet.

Daniel Fredheim Holm var meget nær utlikning, men headingen gikk i stolpen. Med tellende resultat der, kunne kampen ha utviklet seg på en helt annen måte enn den kom til å gjøre.

For bare minuttet etterpå var det 2-0 til gjestene. Tommy Knarvik la en lang corner til lengste stolpe, og der stod den gamle goalgetter Sigurd Rushfeldt.

Nå begynte livet å bli vanskelig for Vålerenga. De var på ingen måte sjanseløse, men fikk ikke uttelling.

Moldskreds andre

Det gjorde Morten Moldskred for andre gang denne kvelden da det bare var to minutter igjen av omgangen. Fra 18-19 meter skrudde han et frispark elegant rundt muren og i hjørnet. 3-0.

Så var det endelig Vålerengas tur. Martin Andresens skudd i omgangens siste minutt var hardt og velplassert, og det stod 3-1 til Tromsø ved pause etter en meget underholdende omgang.

Scoret uten å juble

Vålerengas Lars Iver Strand var leid ut til gamleklubben Tromsø, og "redebuterte" da han ble byttet inn for Hans Åge Yndestad etter 27 minutter.

Kvarteret etter pause stod han på rett plass da Vålerengas keeper ikke var helt heldig med en utboksing, og sendte Tromsø opp til 4-1. Han så nærmest lei seg ut etter scoringen, og jublet ikke synlig.

Daniel Fredheim Holm satte inn et mål til for Vålerenga snaut 20 minutter før slutt, men det var langtfra nok.

Kampen ebbet ut med 4-2. Tromsø klatret til åttendeplass, Vålerenga er helt sist.

- Det var en spesiell dag for meg. Men nå er jeg TIL-spiller og er glad for at vi fikk tre poeng, sa Strand til NRK.

Vålerenga var godt med i kampen, men slet fælt med forsvarsspillet. Det må Martin Andresen og de andre i VIFs trenerstab gjøre noe med. Neste oppgave er et besøk på Lillestrøm. Den kampen har de ikke lyst til å tape.

Angrepsspillerne Moldskred og Rushfeldt var store, men også keeperdebutant Marcus Sahlmann skal ha sin del av æren for seieren. Vålerenga hadde flere gode sjanser, men svenske Sahlmann var tryggheten selv.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp