NRK Meny
Normal

Rushfeldt må vente på super-rekorden

Han fikk én sjanse til å bli rekordholder mot Sogndal, men denne gangen ville det seg ikke for målsniken Sigurd Rushfeldt.

Video Rushfeldt analyserer alle sine mål

Rushfeldt analyserer alle sine mål for NRK.

rushfeldt

Sigurd Rushfeldt i aksjon for et for dagens blåkledt Tromsø-lag mot Sogndal på Fosshaugane søndag.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Sogndal skapte mest farligheter, men mål ble det ikke på Fosshaugane søndag.

Sogndals Cato Hansen og Mats Goberg Solheim hadde gode sjanser før pause, men misset.

Rushfeldts sjanse

I starten av annen omgang fikk Rushfeldt en sjelden sjanse til å score da Sogndal-keeper Nils Kenneth Udjus var på bærtur. Tromsø-spissen var først på ballen, men klarte ikke å styre den mellom stengene.

Det klarte heller ikke Ahyee Aye Elvis i motsatt ende like etter. Ivorianeren snappet ballen på midtbanen og forsøkte en lobb over Sahlman, men keeperen var nok en gang våken og fikk vippet til corner.

– Burde vunnet

Stort mer skikkelig farlig skjedde ikke på Fosshaugane søndag. Dermed fikk Sogndal sitt første poeng i år.

– Vi produserte nok til å vinne kampen, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk etter kampen.

Har alle mål på data

Rushfeldt har vært mye i fokus de siste dagene, siden han etter tre mål i de tre første serierundene står på 165 mål i øverste divisjon, ett bak rekordholder Harald Martin Brattbakk.

Før dagens kamp i Sogndal viste Sigurd Rushfeldt NRK, fra sin egen PC, hvorfor han i 20 år har scoret, scoret og scoret. Han har analysert alle sine totalt 250 mål på toppnivå (165 i norsk serie) i Norge, Spania og Østerrike – og på A-landslaget.

Her er noen av Rushfeldts funn:

  • Nesten ni av 10 er scoret på én eller to berøringer.
  • Nesten åtte av 10 mål har kommet fra 11 meter eller nærmere.

– Det trenger ikke være så komplisert, men kjapt og effektivt. Jo høyere nivå man kommer på, jo viktigere er det å avslutte hurtig, kommenterer han nøkternt.

– Lever ikke av perlemål

Fortsatt terper han like iherdig på avslutninger som da han var en purung eliteseriespiller. Men de vakre scoringene, som det har blitt noen av opp gjennom årene, er ikke så viktig for mannen fra Vadsø.

– For meg er det viktig å score de målene som jeg vet jeg kan gjøre igjen, slik at jeg lykkes med det jeg trener på. Det er artig å score fine mål en gang i løpet av sesongen, men det er ikke det man lever av, sier Rushfeldt til NRK.

Se hele reportasjen med målsniken i videovinduet øverst i artikkelen!

Fotballnyheter