NRK Meny
Normal

Målløst i Stavanger

Men kampen mellom Viking og Lillestrøm var ingen kjedelig affære.

Viking - Lillestrøm
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Ingen av lagene klarte å score i dagens oppgjør mellom Viking og Lillestrøm på Viking Stadion og kampen endte 0-0.

NRKsport.no fulgte kampen

Sjanser til begge lag

Selv om kampen endte målløs, var dette absolutt ingen kjedelig affære. Både Viking og Lillestrøm skapte store sjanser og denne kampen kunne fort endt med flere scoringer til begge lag.

Andre Danielsen, Ragnvald Soma og André Danielsen hadde store muligheter til å gi Viking ledelsen, men en blanding av dårlig avslutninger og godt keeperspill gjorde at Viking ikke klarte å sette ballen i mål.

Lillestrøm var også farlige frampå og ikke overraskende var det i luftrommet de skapte de største problemene for Viking. Duoen Arild Sundgot og Olivier Occean hadde hver sin store mulighet i dag

Først ute var Sundgot som satte ballen i stolpen like før pause. På overtid kunne Occean blitt den store helten, men en fantastisk redning fra Kristian Nicht reddet Viking.

Selv om flere spillere kunne avgjort kampen var det Nicolai Stokholm som hadde den største muligheten.

Straffebom

Etter 12 minutter fikk Viking straffe etter at keeper Otto Fredrikson på klønete vis felte Alexander Ødegaard. Stokholm hadde muligheten til å gi Viking en drømmestart, men slik skulle det ikke gå.

Midtbanespilleren satset på kraft og satte ballen hardt midt i mål. Fredrikson var med på notene og reddet ballen med ansiktet. Keeperen, som har vært ute med skade i lang tid, ble liggende nede etter smellen, men kom seg på etter hvert på beina igjen.

Debutanter for Viking

Viking hadde to debutanter i dagens kamp. Mame Niang startet på topp sammen med Peter Ijeh, mens Josef Kaufman kom inn etter pause.

Niang, som er innleid fra tyske Wolfsburg, hadde en brukbar kamp selv om han ikke klarte å spille seg til de store sjansene. Den høyvokste spissen gjorde en bra jobb på defensiv dødball og han kan vise seg å bli en fin tilvekst for Viking som har slitt på topp i år.

Kaufman, som er innleid fra Tsjekkiske FC Teplice, spilte høyreback i andre omgang. Han spilte en brukbar kamp, men klarte aldri å markere seg, med unntak av et skuddforsøk i andre omgang.

Fornøyd Johnsen

Trener Erland Johnsen var fornøyd med den Lillestrøm presterte i dag og det er andre gangen LSK tar poeng på bortebane i år.

-Vi hadde som mål å holde nullen og når vi klarer det er jeg fornøyd. Vi er gode defensivt, men offensivt er det mye å rette på. Vi har vært for åpne bakover på bortebane før i år og dette var et steg i riktig retning, sa Johnsen til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter