Målfest på Nadderud

Det ble målrikt da Stabæk tok i mot Fredrikstad. Kampens store spiller ble Daniel Nannskog med to scoringer.

Stabæks Daniel Nannskog og Alanzinho feirer 3-1 scoringen

Stabæks Daniel Nannskog og Alanzinho feirer 3-1 scoringen

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Stabæk entret gressmatta på Nadderud med kun ett mål for øye; å gjenerobre tronen i norsk fotball.

Og det gjorde de til gangs. Stabæk var bedre på alle mulige områder og maltrakterte Fredrikstad med sifrene 5-1.

Les også: NRK fulgte kampen

Klasseforskjell

Stabæk ledet serien før sommerpausen og var gullfavoritt nr. 1. Så fulgte en rekke dårlige kamper og Fredrikstad var plutselig på topp. Alle snakket om Tarik Elyounoussi og de nye gullfavorittene fra plankebyen. Men i dag fikk FFK en leksjon i effektiv angrepsfotball.

Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson, Alanzinho og Johan Andersson utgjør norges beste angrepskvartett. Måten de framstod på Nadderud i dag var gull verdt. De var konsentrert, presis og samspilt gjennom hele kampen. De sprang, skøyt og spilte Fredrikstad i senk. I dag var det klasseforskjell på de to beste lagene i Norge.

Årsverste

Hvittrøyene fra plankebyen har vist at de er en verdig utfordrer til gullet denne sesongen. Men i dag var de langt, langt under pari, og leverte årsverste for sesongen. Forsvaret var en skam og Tarik Elyounoussi virket mer som en lilleguttspiller enn en utenlandsaktuell landslagsspiller. Gardar Johannsson scoret et fint mål, men var totalt anonym resten av kampen.

Hvor havner gullet?

Stabæk så ut til å ha funnet formen og det som trengtes for å vinne serien tidligere i år. Men så snublet de og ga bort ledelsen, for så å ta den tilbake på overbevisende vis. Fredrikstad er absolutt ikke hektet av til tross for katastrofen i dag.

Lenger bak lurer overraskelsene Tromsø og Lyn og bak de kommer et kobbel av lag som har mulighet og lyst til vinne årets Tippeliga. Men ingen av lagene i Eliteserien har vært stabile nok til å holde de gode prestasjonene sine på et akseptabelt nivå over lengre tid.

Så alle fotballinteresserte i Norge kan legge fra seg tippeskjemaet, for dette blir ulidelig spennende. Og totalt uforutsigbart.

Les også: Eliteseriens tabell

Fotballnyheter