Dette målet gir United trøbbel

Manchester United ledet både 3–1 og 4-2, men det endte 4–4. Det gir ny spenning i kampen mot byrivalen om seriemesterskapet. Og neste mandag møtes de.

Steven Pienaar scorer for Everton

Steven Pienaar setter inn utlikningen til 4–4 for Everton, og gir United hodepine foran sesongavslutningen

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Da Wayne Rooney satte inn 4-2-målet mot Everton søndag, passerte han George Best på listen over Manchester Uniteds toppscorere. Men det er nok en mager trøst på en dag da laget kunne ha tatt et langt steg mot seriemesterskapet.

Åtte mål på deling – mange av dem riktig vakre – gjorde kampen på Old Trafford minneverdig. Seks av målene kom i løpet av 25 minutter i andre omgang.

- Vi kastet seieren bort, det er det ingen tvil om, sa United-manager Alex Ferguson til BBC. Han var svært misfornøyd med forsvarsspillet.

- Vi slapp inn mange "soft goals", vi prøvde ikke å hindre dem. Vi spilte godt offensivt, og spissene våre fortjener ikke et slikt utfall av kampen. Vi hadde også en sjanse til å punktere kampen med 5-2, sa Ferguson og viste til Patrice Evras stolpeskudd like før Evertons to seine scoringer.

Evertons manager David Moyes roste sine spillere etter kampen.

- Vi kom for å vinne, vi torde å angripe, og jeg føler at vi ikke fortjente å ligge to mål bak. Vi ville vise at vår sesong på ingen måte er over, sa Moyes, og tenkte på det tunge nederlaget for Liverpool i FA-cupens semifinale forrige helg.

Rooney passerte Best

Wayne Rooney scorer

Wayne Rooney scorer igjen for Manchester United. Nå er han bedre enn George Best

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Wayne Rooney skrev seg i alle fall inn i historiebøkene. Rooney utliknet til 1–1 rett før pause, og la på til 4–2 rett etter at Everton hadde redusert og skapt spenning i kampen igjen.

Dermed har Wayne Rooney 180 mål for Manchester United siden overgangen fra nettopp Everton i 2004. Han har scoret 33 denne sesongen, 26 av dem i ligaen.

Kostbart poengtap

Poengtapet kan bli kostbart for Manchester United. Med City-seier over Wolverhampton seinere i dag, er Uniteds forsprang redusert til tre poeng. Og neste mandag møtes de på Citys bane. Vinner City der, leder de på målforskjell foran de to siste rundene.

Kampen på Old Trafford var temposvak, sjansefattig og på grensen til det kjedelige i kampens første drøye 50 minutter. Så eksploderte den.

I løpet av 13 minutter ble det produsert fire mål. Begge lagene gikk villig i angrep, og målene og sjansene oppstod på løpende bånd. Hjemmelaget viste seg som det mest offensive, med Nani og Rooney som de mest toneangivende.

Men mot slutten tok United-forsvaret kollektiv pause i to minutter. Da sto det plutselig 4-4!

Kampen eksploderte

Nikica jelavic

Nikica Jelavic scoret to mål for Everton i den sensasjonelle 4-4-kampen

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Everton var best den første halvtimen, og tok ledelsen da Nikica Jelavic satte ballen i mål fra meget spiss vinkel. Rooney headet inn utlikningen rett før pause.

Etter en noe avventende inngang til andre omgang, løsnet det med et brak. Danny Welbeck og Nani så ut til å ha punktert kampen med to raske mål. Marouane Fellaini smelte inn reduseringen, før Rooney gjenopprettet Uniteds tomålsledelse.

Alt dette i løpet av 13 små minutter. Og det var på ingen måte over.

Everton nektet å gi opp. De våget å satse framover, og fikk betalt. I løpet av to minutter – fra det 83. til 85. – hadde Everton utrolig nok utliknet. Nikica Jelavic og Steven Pienaar scoret, begge gangene etter forarbeid av Fellaini. Men hvor var Uniteds forsvar da?

Tross et markert United-press i de siste minuttene, klarte ikke serielederen å sikre seieren. Det var en nokså nedslått rød gjeng som ruslet i garderoben etter fastforestillingen.

Det er ikke første gang Everton skaper trøbbel for Manchester United i kampens avslutning. I september 2010 scoret de to mål etter at klokka hadde passert 90 minutter, og det endte 3–3 på Goodison Park.

Men det svei nok mer med poengtap og fire baklengs hjemme på Old Trafford. Og med naboen pustende i nakken.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Opprykk for Fredrikstad

  Fredrikstad Fotballklubb, som treners av Bjørn Johansen (bildet), er klar for 1. divisjon igjen etter et tre år langt opphold på nivå 3 i norsk fotball, melder NTB. Søndag ble opprykket sikret med en knusende 6-0-seier over Brattvåg.

  8b50Sn3JdYs
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Nordmenn scorar i utlandet

  Morten Thorsby scora Sampdorias andre mål i 3-1-sigeren borte mot Atalanta laurdag. Målet førte Sampdoria opp på fjerdeplass, bak Atalanta.

  Fredrik Ulvestad scora dei to siste i Djurgårdens 4-0-siger over Sirius i Allsveskan. Djurgården er med i medaljekampen bak suverene Malmö seks rundar før slutt.

  I tysk 2. Bundesliga scora Håvard Nordtveit d¨Greuther Fürth slo Holstein Kiel 3-1 borte.

  Morten Thorsby
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Toppklubbane slepp pyrobøter

  Fleire norske fotballklubbar slepp å betale bøtene dei er pålagt av forbundet for ulovleg bruk av pyro.

  NFF opplyser at fritaket ikkje gjeld saker om kasting av gjenstandar på bana.

  Lillestrøm og VIF fekk høvesvis 125.000 og 250.000 kroner i bot i fjor. I tillegg vart Start, Sogndal, HamKam, Rosenborg, Mjøndalen, Viking, Strømsgodset, Stabæk og Brann i lagt bøter.

  NFF tek sjølvkritikk for dårleg dialog med supporterane, men understrekar at dette ikkje er ein aksept for bruk av pyro på tribunen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ronaldo testa positivt igjen

  Cristiano Ronaldo har igjen testa positivt for korona, melder fleire media. Juventus-stjerna risikerer dermed å gå glipp av meisterligaoppgjeret mot Barcelona.

  Han testa positivt for første gong under landslagspausen. Ni dagar seinare skal han igjen ha testa positivt.

  Ifølge Uefa må ein spelar teste negativt ei veke før ein kamp.

  Juventus møter Genoa førstkommande søndag, medan Barcelona ventar onsdag.

  Ronaldo
  Foto: FRANCK FIFE / AFP