Normal

Drømmestart for Pellegrini: – Nå ser alle hva vi blir gode for

Manchester City feiet Newcastle av banen i et fyrverkeri av en fotballkamp, og innfridde nok for de som holder laget som gullkandidat i Premier League.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester City's Silva heads to score against Newcastle United during their English Premier League soccer match at the Etihad Stadium in Manchester

David Silva startet scoringsfesten for Manchester City, da han headet inn 1-0-målet allerede etter seks minutter.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

FYLDIG KAMPREFERAT: Manchester City - Newcastle 4-0

Britain Soccer Premier League

Manuel Pellegrini ledet Manchester City for første gang i Premier League mandag, og er nok godt fornøyd med starten på sin nye jobb.

Foto: Jon Super / Ap

Det har vært store forventninger til hva nyansatte Manuel Pellegrini kan få til med årets Manchester City-lag, spesielt etter at de andre gullkandidatene leverte overbevisende resultater i sine åpningskamper i helgen.

City fulgte opp med det som må kalles en real maktdemonstrasjon på eget gress mandag kveld.

– Perfekt start

Skremmeskuddet er nok notert hos motstandere som Chelsea og ikke minst Manchester United, som vant seriegullet foran nettopp City i fjor.

– En perfekt start for den nye manageren og oss. Vi har hatt en litt tøff oppkjøring, men nå ser alle at vi er i veldig god form, og hva vi blir gode for de neste månedene, sier Edin Dzeko til Sky Sports.

Newcastle hadde aldri nubbesjans, og kan takke Tim Krul for at sifrene ikke ble enda større. Målvakten vartet opp med flere klasseredninger, og kan ikke lastes for noen av målene han slapp inn.

– Vi scoret fire mål, men vi hadde seks eller syv like store sjanser. For meg er det viktig at laget spilte på den måten i fulle 90 minutter, sier Pellegrini til Sky Sports.

Direkte rødt kort

David Silva åpnet scoringsfesten for City allerede etter seks minutters spill. Den 170 centimeter høye spilleren fikk stå helt umarkert og nikke ballen i mål bak en utspilt Krul.

Sergio Agüero har slitt med skader i sommer, uten at han viste noen tegn til det i møte med Newcastle. Etter 21 minutter ble han spilt fri av et hælspark fra Dzeko, løp forbi forsvarer Steven Taylor og satte ballen knallhardt tilbake i det lengste hjørnet til 2-0.

Den samme Taylor ble sendt av banen med rødt kort like før pause, etter at han satte armen i Agüeros bakhode mens de begge sto og ventet på et oppspill.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Britain Soccer Premier League

Steven Taylor fikk direkte rødt kort etter å ha satt armen i Sergio Agüero, og var tydelig uenig med avgjørelsen.

Foto: Jon Super / Ap

Begredelig bortestatistikk

City var like dominerende etter pause. Yaya Touré satte inn 3-0 på en perle av et frispark etter 50 minutter. Han fikk litt hjelp av en uryddig mur, men det var uansett vakkert da han skrudde ballen i nærmeste hjørne.

Seks minutter før slutt fastsatte innbytter Samir Nasri resultatet til 4-0.

City ble nummer to i forrige sesong, og har planer om å gjøre det enda bedre i denne utgaven av Premier League.

Newcastle utvider derimot sin begredelige bortestatistikk fra forrige sesong. Da vant laget bare to kamper på bortebane, mot henholdsvis Queens Park Rangers og Aston Villa.

Da endte det med en svært skuffende 16. - plass, som laget ønsker å revansjere i år.

Et skår i gleden for City er at kaptein Vincent Kompany så ut til å pådra seg en strekk i lysken, som kan bety noe tid på sidelinjen for midtstopperen.

– Vi vet ikke hvor alvorlig det er ennå. Legen skal se på ham senere, så får vi se, sier Pellegrini.

Fotballnyheter