NRK Meny
Normal

Cardiff-manageren dypt rystet over e-posten fra klubbeieren

Malky Mackay er fortsatt manager i Cardiff før romjulskampene i Premier League. Det hadde ikke skotten regnet med.

SOCCER-ENGLAND/ Cardiff

Malky Mackay er overrasket over at han fortsatt er manager i Cardiff.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CARDIFF 170610692

Cardiff-eier Vincent Tan har fått kritikk for måten han har behandlet klubbens manager på.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

De fleste, han selv inkludert, trodde at Mackay hadde ledet sin siste kamp for Cardiff etter lørdagens 1-3-tap borte mot Liverpool. Men søndag kveld meddelte klubben at jobben hans er trygg inntil videre.

Det kalde forholdet mellom Mackay og Cardiff-eier Vincent Tan har vært ett av de største samtaleemnene i engelsk fotball den siste uken. Mange har reagert sterkt på Tans behandling av Mackay.

Skotten fikk beskjed på e-post om å trekke seg eller å få sparken.

– Jeg følte at jeg kom til å miste jobben i helgen. E-posten rystet meg dypt. Jeg nektet å si opp og forventet å bli sparket, sier Mackay til BBC.

Konflikt rundt spillerkjøp

Cardiffs styreleder Mehmet Dalman vil prøve å reparere forholdet mellom manager og klubbeier. Han håper å holde et møte mellom Mackay og Tan så snart som mulig.

– Jeg vet ikke om vi kan snakke sammen. Mehmet har prøvd å få til et møte i tre måneder, sier Mackay.

Tan ble irritert på Mackay etter at sistnevnte offentlig sa at han ønsket seg tre spillere under overgangsvinduet i januar. Den malaysiske forretningsmannen mener Cardiff allerede brukte for mye penger før seriestart.

Cardiff-rykter rundt Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var blant flere navn som dukket opp i britiske medier da «alle» trodde Mackay måtte gå. Men dette viste seg altså å bare være et rykte.

Cardiff og Mackay møter relativt overkommelig motstand i de to siste kampene i 2013. Southampton venter på Boxing Day, mens Sunderland gjester Cardiff City Stadium 28. desember. Blir det seier i disse kampene, sitter trolig manageren trygt et par uker til.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.