NRK Meny
Normal

Mackay: – Jeg er verken rasist, sexist, homofob eller antisemitt

Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay sier at bare tre av meldingene som er funnet på hans telefon, er i kategorien «upassende».

Malky Mackay

Malky Mackay fikk sparken fra jobben som Cardiff-manager i desember i fjor. I etterkant har klubben gravd frem tusenvis av tekstmeldinger og e-poster som skal være sendt fra hans adresse og telefonnummer.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Vincent Tan

Cardiff-eier Vincen Tan skal ha blitt omtalt som «gulingen» i en av tekstmeldingene som Mackay skal ha sendt.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

– Meldingene er totalt uakseptable, upassende, og jeg ber oppriktig om unnskyldning, sier 42-åringen i et intervju til BBC.

Ole Gunnar Solskjærs forgjenger som sjef i Cardiff har hatt noen tøffe dager etter at det kom frem at Cardiff har gått gjennom tusenvis av tekstmeldinger og e-post som skal ha blitt sendt fra Mackay mens han jobbet i den walisiske klubben. Det engelske fotbalforbundet FA har startet en etterforskning.

Ifølge opplysningene som kommer frem i britiske medier, skal den tidligere manageren blant annet ha skrevet om en av spillernes kvinnelige agent at «jeg håper hun tilfredstillier behovene dine. Jeg tipper du ville elsket å sprette på puppene hennes».

Om en liste med potensielle nye signeringer skal han ha skrevet: «Ikke mange hvite ansikter på den listen, men verdt å vurdere».

– Kalte klubbeier for «guling»

Ifølge Daily Mail skal han også ha brukt det nedsettende begrepet «guling» om den malaysiske klubbeieren Vincent Tan. Det skal ha skjedd da han kommuniserte med kollega Iain Moody om en potensielt ny spiller til klubben.

– Jeg tar ikke nei for et svar fra gulingen før den 20. gangen, så sant ikke en av de store klubbene blander seg inn, skal han ha skrevet.

Fredag kveld stilte Mackay opp til et intervju der han beklaget seg. Samtidig mener han at langt fra alle meldingene som har dukket opp, faktisk er fra ham.

– Av 10.000 tekstmeldinger til og fra min mobiltelefon, så er det tre som kan sies å være helt uakseptable når man ser på dem. Det er ingen unnskyldning, men det var i en periode der jeg var under svært stort press, og forholdet mellom meg og klubben var ikke så bra på den tiden, sier Mackay videre.

Han tilbakeviser at han har slike holdninger som kommer frem.

– Jeg er verken rasist, sexist, homofob eller antisemitt, sier han i intervjuet.

Mistenkte høye agenthonorarer

Cardiff startet en gjennomgang av dialogen mellom Mackay og Iain Moody fordi de mistenkte at de hadde betalt for høye agenthonorarer ved en rekke overganger.

Klubbeier Vincent Tan skal ha sendt dokumentasjonen de har funnet til det engelske fotballforbundet FA.

Både Mackay og Moody mistet jobben i klubben i desember i fjor. Moody fikk etter hvert jobb i Crystal Palace, en jobb han sa opp da opplysningene om den upassende dialogen mellom ham og Mackay kom for en dag.

Fotballnyheter