Hopp til innhold

Kan feire seriegull med Molde i kveld - i morgen skal hun i fengsel

Moldes supporterleder Eva-Brit Mauseth skal feire vilt dersom Molde tar seriegull i kveld. I morgen skal hun nemlig i fengsel - for å ha fyllekjørt etter fjorårets seriegull.

Eva-Brit Mauseth

Eva-Brit Mauseth var så høyt oppe etter fjorårets seriegull, at hun tok bilen hjem fra banketten. Det endte med fengselsstraff - som hun skal sone fra og med mandag morgen.

Foto: Lien, Kyrre / VG

– Jeg tenker å kjøre opp til fengselet, for så å be fengselsvakten om å parkere bilen min for meg. Det hadde tatt seg ut, sier Mauseth lattermildt til NRK.no, noen timer før kveldens skjebnekamp mellom Molde og Hønefoss.

Molde / Sarpsborg 3-1

Molde-spillerne feiret seriegullet 20. november i fjor.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Følg gullkampen her: Molde - Hønefoss fra kl 18.00

Lederen for Moldes supporterklubb «Tornekrattet» har fått et ganske spesielt forhold til Moldes suksess på fotballbanen.

Mandag morgen må hun møte opp ved Verdal fengsel. For da Molde tok klubbens aller første seriemesterskap 20. november i fjor, ble feiringen i det fuktigste laget for supporterlederen.

Kjørte i «gullrus»

Litt over klokken to på natten kjørte hun hjem fra gullbanketten i «gullrus», men på vei gjennom Molde sentrum ble hun stoppet av politiet.

Den påfølgende promillekontrollen viste at Mauseth hadde kjørt med en promille på 1,53. Den norske promillegrensen er på 0,2.

– Jeg hadde vært på bankett med Molde Fotballklubb og drukket tre glass vin, og jeg ble straffet på strengeste måte, forklarer Mauseth.

Les saken fra i fjor: Supporterleder kjørte i gullrus

Må sone fengselsstraff

Supporterlederen ble dømt til ubetinget fengsel i 21 dager for fyllekjøringen, i tillegg til at hun mistet førerkortet i to år.

Soningen starter mandag morgen - bare et halvt døgn etter at Moldes kamp mot Hønefoss er ferdigspilt.

– Tre uker, fra og med i morgen. Det skal bli deilig, nesten som en ferie. Jeg har så mye å gjøre at det skal bli deilig å få litt tid til å slappe av, sier Mauseth.

– Legger det en demper på kveldens feiring, dersom det skulle bli seriegull?

– Å neida, feiring skal det bli! Dette har jeg visst om lenge, og er ikke noe jeg skjemmes over. Det finnes en fyllekjører i oss alle, sier Mauseth, som har brukt store deler av søndagen til å planlegge en eventuell gullfest.

– Det er veldig mye som må forberedes. Vi har hatt møte med fotballforbundet med tanke på feiringen ved et eventuelt seriegull, det er ingenting som er tilfeldig, sier Mauseth.

Angrer på valget

Selv om Mauseth spøker om det i dag, er hun klar på at hun angrer på valget om å sette seg i bilen den kvelden.

I et intervju med lokalavisen Romsdals Budstikke i dagene etter hendelsen, la hun seg flat.

– Jeg var selvfølgelig klar over at jeg hadde drukket alkohol, og det er like selvfølgelig at jeg ikke burde ha satt meg i den bilen. Men jeg kjente meg nok mindre påvirket enn hva tilfellet var. Uansett burde jeg visst bedre, sa Mauseth til Romsdals Budstikke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Molde / Sarpsborg 3-1

Molde-spillerne feiret seriemesterskapet til langt på natt. Supporterleder Mauseth tok bilen hjem etterpå.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Hønefoss trenger poeng

Molde tar altså imot Hønefoss i kveld på Aker Stadion. Dersom Molde vinner, samtidig som at Strømsgodset taper for Sandnes-Ulf, kan Molde innkassere sitt andre seriegull på rad.

Riku Riski

Riku Riski er tilbake i Hønefoss' startoppstilling etter et lengre skadeavbrekk.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Hønefoss, som fredag ble trukket ett poeng for å ha brukt keeper Steve Clark i kamp uten at amerikaneren hadde arbeidstillatelsen i orden, vil imidlertid gi alt for å sikre seg poeng.

Poengtrekket har nemlig ført Hønefoss ned i nedrykksstriden, og buskerudklubben bør ta poeng i kveld for at de skal være sikre på å unngå kvalifiseringsplassen på tabellen.

– Etter den «gode» nyheten vi fikk på fredag, må vi ha poeng i dag. Så enkelt er det, sier Bjørn Egil Grefsrud, nestleder i Hønefoss' supporterklubb «Fosseberget».

– Har gitt gutta en «boost»

Supporterlederen tror Hønefoss-spillerne er mektig irritert over poengtrekket, og kommer til å gi alt for å sikre seg poeng mot Molde i kveld.

– Jeg tror dette har gitt gutta en skikkelig boost. Jeg håper de skjønner at de må stå på for å greie dette. Det skal ikke stå på innsatsen i dag, sier Grefsrud.

Tilbake i Molde er Eva-Brit Mauseth sikker på at det blir Molde-seier i kveld.

– Vi kommer til å vinne, men det er de utenfor som også må hjelpe til. Sandnes-Ulf må også gjøre jobben mot Strømsgodset, sier Mauseth - som altså starter sitt tre uker lange fengselsopphold fra og med mandag morgen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Drama om Ecuadors VM-plass – klages inn til CAS

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal bestemme om Ecuador fratas plassen i fotball-VM i Qatar i kjølvannet av jukseanklager. Chile og Peru vil begge ha plassen.

  Chiles fotballforbund har lenge hevdet at Byron Castillo, som spilte for Ecuador i VM-kvalifiseringskampene mellom landene, er colombianer og ikke har rett til å representere Ecuador.

  Chile ble bare nummer sju i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, tre plasser bak Ecuador og to fra omspillsplass. Dersom motstanderne tilkjennes seier i kamper Castillo har spilt, vil Chile imidlertid sprette opp til fjerdeplass og være VM-klar.

  Også Peru mener at de har rett på den siste direkteplassen til VM. De ble nummer fem i kvalifiseringen og tapte omspillet mot Australia.

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har tidligere avvist klagen fra Chile, og nå går saken til CAS. I en pressemelding opplyser de at en avgjørelse kan bli tatt så sent som 10. november. (NTB)

  FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Chile v Ecuador
  Foto: MARCELO HERNANDEZ / Reuters
 • Barcelona-stjerner vraket etter protester

  Spania-troppen til treningskampene mot Sverige og USA er usedvanlig tynn. Grunnen er at de 15 spillerne som nekter å spille for landslaget ikke ble tatt ut.

  I forrige uke sendte 15 spillere på det spanske landslaget et brev til Det spanske fotballforbundet (RFEF), der de gjorde det klart at de ikke ønsket å bære landslagsdrakten fram til endringer var på plass.

  Flere medier melder at grunnen er stor misnøye mot trener Jorge Vilda.

  Vilda tok fredag ut troppen til kampene mot Sverige og USA i oktober, og der var det flere hull. Blant annet manglet det seks Barcelona-spillere som ellers er klare valg. Verken Patri Guijarro, Mapi Leon, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey eller Sandra Paños var å se i tillegg til flere spillere fra andre klubber.

  Det er ikke kjent om alle de er blant de 15.

  På pressekonferansen snakket Vilda om konflikten.

  – Dette rotet skader spansk fotball. Det er flaut. Jeg er forvirret fordi jeg ikke vet hva spillerne krever. Jeg skulle ønske det hadde vært mer klarhet, sa Vilda. (NTB)

  England Spain Euro 2022 Women Soccer
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Eliteserielaget avsluttar heime

  I eliteseriekvalifiseringa seinare i haust vil lag nummer 14 i Eliteserien avslutte heime mot vinnaren av kvalifiseringa i 1. divisjon.

  Norges Fotballforbund gjennomførte trekkinga av heime- og bortekampar i kvalifiseringskampane i haust.

  Kvalifisering til Eliteserien menn:

  Kamp 1: Nr. 14 i Eliteserien – Vinn kvalifisering 1. divsjon.

  Kamp 2: Vinn kvalifisering 1. divisjon – nr. 14 i Eliteserien.

  Kvalifisering 2. divisjon:

  Kamp 1: Nr. 2 avd. 1 – nr. 2 avd. 2.

  Kamp 2: Nr. 2 avd. 2 – nr. 2 avd. 1.

  Kvalifisering til 1. divisjon:

  Kamp 1: Nr. 14 1. divisjon – vinn kvaliifiseirng i 2. divisjon.

  Kamp 2: Vinn kvaliifisering i 2. divisjon – nr. 14 1. divisjon.

  Kvalifisering Toppserien kvinner:

  Kamp 1: Nr. 1 i sluttspelet 1. divisjon – nr. 6 i kvalifiseringsspelet Toppserien.

  Kamp 2: Nr. 6 i kvalifiseringsluttspelet Toppserien – nr. 1 i sluttspelet 1. divisjon.

  Kvalifisering til Eliteserien 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Sjanse for revansje etter 0-8

  Det norske kvinnelandslaget i fotball skal møte England 15. november. I EM-et i sommar enda kampen med eit forsmedeleg 0-8-tap.

  Norges Fotballforbund (NFF) opplyser at kampen skal spelast på spansk jord. England vann EM etter mellom anna å ha slått det norske laget heile 8-0 i gruppespelet.

  I oktober er det sett opp treningskampar mot Brasil og Nederland.

  – Å få møte dei me antek er dei beste og få testa oss på det vi jobbar med, er viktig for oss og noko vi er glade for å få moglegheita til, seier landslagssjef Hege Riise.

  Noreg skal spele ytterlegare éin kamp til i november. Det er ikkje klart kven det blir mot enno.

  EM i fotball for kvinner. Norge - England (0-8)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
Italy England Nations League Soccer