Kan feire seriegull med Molde i kveld - i morgen skal hun i fengsel

Moldes supporterleder Eva-Brit Mauseth skal feire vilt dersom Molde tar seriegull i kveld. I morgen skal hun nemlig i fengsel - for å ha fyllekjørt etter fjorårets seriegull.

Eva-Brit Mauseth

Eva-Brit Mauseth var så høyt oppe etter fjorårets seriegull, at hun tok bilen hjem fra banketten. Det endte med fengselsstraff - som hun skal sone fra og med mandag morgen.

Foto: Lien, Kyrre / VG

– Jeg tenker å kjøre opp til fengselet, for så å be fengselsvakten om å parkere bilen min for meg. Det hadde tatt seg ut, sier Mauseth lattermildt til NRK.no, noen timer før kveldens skjebnekamp mellom Molde og Hønefoss.

Molde / Sarpsborg 3-1

Molde-spillerne feiret seriegullet 20. november i fjor.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Følg gullkampen her: Molde - Hønefoss fra kl 18.00

Lederen for Moldes supporterklubb «Tornekrattet» har fått et ganske spesielt forhold til Moldes suksess på fotballbanen.

Mandag morgen må hun møte opp ved Verdal fengsel. For da Molde tok klubbens aller første seriemesterskap 20. november i fjor, ble feiringen i det fuktigste laget for supporterlederen.

Kjørte i «gullrus»

Litt over klokken to på natten kjørte hun hjem fra gullbanketten i «gullrus», men på vei gjennom Molde sentrum ble hun stoppet av politiet.

Den påfølgende promillekontrollen viste at Mauseth hadde kjørt med en promille på 1,53. Den norske promillegrensen er på 0,2.

– Jeg hadde vært på bankett med Molde Fotballklubb og drukket tre glass vin, og jeg ble straffet på strengeste måte, forklarer Mauseth.

Les saken fra i fjor: Supporterleder kjørte i gullrus

Må sone fengselsstraff

Supporterlederen ble dømt til ubetinget fengsel i 21 dager for fyllekjøringen, i tillegg til at hun mistet førerkortet i to år.

Soningen starter mandag morgen - bare et halvt døgn etter at Moldes kamp mot Hønefoss er ferdigspilt.

– Tre uker, fra og med i morgen. Det skal bli deilig, nesten som en ferie. Jeg har så mye å gjøre at det skal bli deilig å få litt tid til å slappe av, sier Mauseth.

– Legger det en demper på kveldens feiring, dersom det skulle bli seriegull?

– Å neida, feiring skal det bli! Dette har jeg visst om lenge, og er ikke noe jeg skjemmes over. Det finnes en fyllekjører i oss alle, sier Mauseth, som har brukt store deler av søndagen til å planlegge en eventuell gullfest.

– Det er veldig mye som må forberedes. Vi har hatt møte med fotballforbundet med tanke på feiringen ved et eventuelt seriegull, det er ingenting som er tilfeldig, sier Mauseth.

Angrer på valget

Selv om Mauseth spøker om det i dag, er hun klar på at hun angrer på valget om å sette seg i bilen den kvelden.

I et intervju med lokalavisen Romsdals Budstikke i dagene etter hendelsen, la hun seg flat.

– Jeg var selvfølgelig klar over at jeg hadde drukket alkohol, og det er like selvfølgelig at jeg ikke burde ha satt meg i den bilen. Men jeg kjente meg nok mindre påvirket enn hva tilfellet var. Uansett burde jeg visst bedre, sa Mauseth til Romsdals Budstikke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Molde / Sarpsborg 3-1

Molde-spillerne feiret seriemesterskapet til langt på natt. Supporterleder Mauseth tok bilen hjem etterpå.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Hønefoss trenger poeng

Molde tar altså imot Hønefoss i kveld på Aker Stadion. Dersom Molde vinner, samtidig som at Strømsgodset taper for Sandnes-Ulf, kan Molde innkassere sitt andre seriegull på rad.

Riku Riski

Riku Riski er tilbake i Hønefoss' startoppstilling etter et lengre skadeavbrekk.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Hønefoss, som fredag ble trukket ett poeng for å ha brukt keeper Steve Clark i kamp uten at amerikaneren hadde arbeidstillatelsen i orden, vil imidlertid gi alt for å sikre seg poeng.

Poengtrekket har nemlig ført Hønefoss ned i nedrykksstriden, og buskerudklubben bør ta poeng i kveld for at de skal være sikre på å unngå kvalifiseringsplassen på tabellen.

– Etter den «gode» nyheten vi fikk på fredag, må vi ha poeng i dag. Så enkelt er det, sier Bjørn Egil Grefsrud, nestleder i Hønefoss' supporterklubb «Fosseberget».

– Har gitt gutta en «boost»

Supporterlederen tror Hønefoss-spillerne er mektig irritert over poengtrekket, og kommer til å gi alt for å sikre seg poeng mot Molde i kveld.

– Jeg tror dette har gitt gutta en skikkelig boost. Jeg håper de skjønner at de må stå på for å greie dette. Det skal ikke stå på innsatsen i dag, sier Grefsrud.

Tilbake i Molde er Eva-Brit Mauseth sikker på at det blir Molde-seier i kveld.

– Vi kommer til å vinne, men det er de utenfor som også må hjelpe til. Sandnes-Ulf må også gjøre jobben mot Strømsgodset, sier Mauseth - som altså starter sitt tre uker lange fengselsopphold fra og med mandag morgen.

Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP