Lyn på vei oppover

Lyn har ristet av seg den dårlige åpningen på sesongen.

Video Lyn - Sogndal, 04.50.10

Video: Lyn avgjorde kampen i 2. omgang

Oslo-laget viste spesielt i 2. omgang at de kan håpe på en bedre plassering enn det serieåpningen har vist. Tirsdag sikret de seg sesongens første hjemmeseier da de slo Sogndal 3-1 på Bislett.

NRKsport fulgte Lyn - Sogndal

Etter en usedvanlig tam åpning, tok Lyn ledelsen på kampens første målsjanse.

Høyrebacken Thomas Jacobsen dro seg inn mot 16-meteren og sendte i vei et skudd med venstrefoten som gikk utenfor rekkevidden til Sogndal-målvakt Piotr Leciejewski.

Straffe?

Sogndals utlikning mot Lyn kom på straffe etter en omdiskutert situasjon innenfor 16-meteren.

Dommer Bernt Håvard Bruheim pekte på straffemerket etter en duell i Lyn-forsvaret hvor Lyns Steinar Strømnes og Sogndals Tommy Øren kjempet om ballen. De dro hverandre i draktene, men det så ikke ut som om Lyn-spilleren var verre en Sogndal-spilleren.

Avgjorde i 2. omgang

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Foto: NRK

Lyn starte bra i 2. omgang bra og fikk også uttelling etter bare fem minutter da Daniel Chima nikket inn keeperreturen på skuddet til Stanley Ihugba.

Den samme Chima økte til 3-1 kvarteret før slutt. Innbytter Alexander Hassum kastet langt opp mot Chimas som kom inn i 16-meteren og skjøt ballen sikkert i mål.

Etter den andre seieren på rad klatret Lyn dermed opp til en femteplass på tabellen, men det kan det bli endringer på når resten av den 6. runden spilles i morgen.

– Det var fortjent. Det var en jevn 1. omgang, men vi fikk brukt kantene litt mer i 2. omgang og da ble det bedre, sa en litt beskjeden Lyn-trener Gunnar Halle til NRK.

Ræva

For Sogndals del var dette et langt skritt tilbake.

– Dette var skikkelig ræva. Vi taper for Lyn som var langt bedre i dag. Dette var langt i fra bra nok og vi må skjerpe oss betraktelig, sa Sogndal-stopper Even Hovland til NRK etter kampen.

Nett-TV: Sogndal må rekutere yngre krefter

Video 2-åring debuterte på Fosshaugane

Fotballnyheter