Lyn på vei oppover

Lyn har ristet av seg den dårlige åpningen på sesongen.

Video Lyn - Sogndal, 04.50.10

Video: Lyn avgjorde kampen i 2. omgang

Oslo-laget viste spesielt i 2. omgang at de kan håpe på en bedre plassering enn det serieåpningen har vist. Tirsdag sikret de seg sesongens første hjemmeseier da de slo Sogndal 3-1 på Bislett.

NRKsport fulgte Lyn - Sogndal

Etter en usedvanlig tam åpning, tok Lyn ledelsen på kampens første målsjanse.

Høyrebacken Thomas Jacobsen dro seg inn mot 16-meteren og sendte i vei et skudd med venstrefoten som gikk utenfor rekkevidden til Sogndal-målvakt Piotr Leciejewski.

Straffe?

Sogndals utlikning mot Lyn kom på straffe etter en omdiskutert situasjon innenfor 16-meteren.

Dommer Bernt Håvard Bruheim pekte på straffemerket etter en duell i Lyn-forsvaret hvor Lyns Steinar Strømnes og Sogndals Tommy Øren kjempet om ballen. De dro hverandre i draktene, men det så ikke ut som om Lyn-spilleren var verre en Sogndal-spilleren.

Avgjorde i 2. omgang

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Foto: NRK

Lyn starte bra i 2. omgang bra og fikk også uttelling etter bare fem minutter da Daniel Chima nikket inn keeperreturen på skuddet til Stanley Ihugba.

Den samme Chima økte til 3-1 kvarteret før slutt. Innbytter Alexander Hassum kastet langt opp mot Chimas som kom inn i 16-meteren og skjøt ballen sikkert i mål.

Etter den andre seieren på rad klatret Lyn dermed opp til en femteplass på tabellen, men det kan det bli endringer på når resten av den 6. runden spilles i morgen.

– Det var fortjent. Det var en jevn 1. omgang, men vi fikk brukt kantene litt mer i 2. omgang og da ble det bedre, sa en litt beskjeden Lyn-trener Gunnar Halle til NRK.

Ræva

For Sogndals del var dette et langt skritt tilbake.

– Dette var skikkelig ræva. Vi taper for Lyn som var langt bedre i dag. Dette var langt i fra bra nok og vi må skjerpe oss betraktelig, sa Sogndal-stopper Even Hovland til NRK etter kampen.

Nett-TV: Sogndal må rekutere yngre krefter

Video 2-åring debuterte på Fosshaugane

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England