NRK Meny
Normal

Lyn på vei oppover

Lyn har ristet av seg den dårlige åpningen på sesongen.

Video Lyn - Sogndal, 04.50.10

Video: Lyn avgjorde kampen i 2. omgang

Oslo-laget viste spesielt i 2. omgang at de kan håpe på en bedre plassering enn det serieåpningen har vist. Tirsdag sikret de seg sesongens første hjemmeseier da de slo Sogndal 3-1 på Bislett.

NRKsport fulgte Lyn - Sogndal

Etter en usedvanlig tam åpning, tok Lyn ledelsen på kampens første målsjanse.

Høyrebacken Thomas Jacobsen dro seg inn mot 16-meteren og sendte i vei et skudd med venstrefoten som gikk utenfor rekkevidden til Sogndal-målvakt Piotr Leciejewski.

Straffe?

Sogndals utlikning mot Lyn kom på straffe etter en omdiskutert situasjon innenfor 16-meteren.

Dommer Bernt Håvard Bruheim pekte på straffemerket etter en duell i Lyn-forsvaret hvor Lyns Steinar Strømnes og Sogndals Tommy Øren kjempet om ballen. De dro hverandre i draktene, men det så ikke ut som om Lyn-spilleren var verre en Sogndal-spilleren.

Avgjorde i 2. omgang

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Daniel Chima nikker inn 2-1 til Lyn

Foto: NRK

Lyn starte bra i 2. omgang bra og fikk også uttelling etter bare fem minutter da Daniel Chima nikket inn keeperreturen på skuddet til Stanley Ihugba.

Den samme Chima økte til 3-1 kvarteret før slutt. Innbytter Alexander Hassum kastet langt opp mot Chimas som kom inn i 16-meteren og skjøt ballen sikkert i mål.

Etter den andre seieren på rad klatret Lyn dermed opp til en femteplass på tabellen, men det kan det bli endringer på når resten av den 6. runden spilles i morgen.

– Det var fortjent. Det var en jevn 1. omgang, men vi fikk brukt kantene litt mer i 2. omgang og da ble det bedre, sa en litt beskjeden Lyn-trener Gunnar Halle til NRK.

Ræva

For Sogndals del var dette et langt skritt tilbake.

– Dette var skikkelig ræva. Vi taper for Lyn som var langt bedre i dag. Dette var langt i fra bra nok og vi må skjerpe oss betraktelig, sa Sogndal-stopper Even Hovland til NRK etter kampen.

Nett-TV: Sogndal må rekutere yngre krefter

Video 2-åring debuterte på Fosshaugane

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia