NRK Meny
Normal

Lyn latterliggjorde serielederen

Lyn tok fullstendig kontroll over en tafatt serieleder på Ullevaal lørdag kveld.

Lyn - Brann
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Oslo-laget ga seg ikke før det var målført hele seks mål mot Brann.

LES OGSÅ: NRKSport.no fulgte kampen

- Min svarteste dag som trener, sa Mons Ivar Mjelde etter 0-6 tapet.

Nett-TV: Mjelde: - Vi deltok ikke

Takler ikke toppen?

Brann har tapt mot Lyn på Ullevaal de to siste sesongene, og tapet i fjor var på mange måter det som ble vendepunktet som kostet laget gullet. Det er mange som mener at laget da viste at det ikke takler å ligge på topp av tabellen.

Før kampen antydet Mons Ivar Mjelde at det ikke kom til å skje igjen fordi laget skulle opptre mer kynisk enn de tidligere har gjort mot Lyn.

Brann ble rundspilt

Det så en lite til. Etter bare 30 sekunder hælsparket Magnus Powell ballen i tverrliggeren, og knapt to minutter senere kunne han feire en scoring. Og det var ikke tilfeldig. Brann ble rundspilt og forsvarsspillet var horribelt. Brann virket taktisk uforberedt til kampen samtidig som spillerne virket redde for å gå i duell med sterke Magnus Powell og de andre Lyn-spillerne, og Edu og Espen Hoff fikk herje som de ville med stakkarslige Brann-forsvarere .

Lyn - Brann
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Usynlige

Martin Andresen og Ardian Gashi var helt usynlige på midtbanen. Jo Tessem og Stefan Gislason kontrollerte alt som skjedde på midten.

Edu satte inn det andre målet etter en flott pasning fra Gislason. Skuddet gikk i stolpen, men returen gikk rett i beina til spissen slik at han enkelt kunne sende ballen over mållinjen.

Brann våknet aldri

En skulle tro at dette ville vekke serielederne, men laget fortsatte og vise fram spill som ikke er en gullkandidat verdig. Etter 26 minutter løp Powell fra Ármann Björnsson, men var på vei ut av banen. Likevel valgte forsvareren å felle spissen innenfor sekstenmeteren slik at hjemmelaget fikk straffe. Det var nesten symbolsk for hvordan Brann spilte i denne kampen. Björnson ble også byttet ut senere i omgangen, og måtte ta rollen som syndebukk. Gislason var sikker fra straffemerket og satte inn lagets tredje mål. Da hadde kampen bare vart i 26 minutter.

Brann har tidligere i sesongen klart å snu kamper, men det var ingen tegn til det i denne kampen. Brann har ofte vært trege i starten av kampene, men sjelden har de blitt straffet så hardt som laget ble mot Lyn, som tross alt var meget gode offensivt i den første omgangen av kampen.

Opdal utvist

Minuttet før den første omgangen var ferdig ble kampen avgjort da dommer Espen Berntsen mente at Håkon Opdal hadde felt Edu som bakerste mann. Dermed ble keeperen utvist samtidig som Lyn fikk straffe. Gislason var igjen sikker på straffen og satte inn sin andre mål for dagen.

Lyn satte ned tempoet betraktelig i den andre omgangen og Brann hadde muligheten til å redde ansikt med en god omgang, men laget var ikke i nærheten. Lyn holdt ballen i laget og dyttet ballen seg i mellom. Etter ti minutter scoret hjemmelaget sitt femte mål da unge Erling Knutzon trillet inn ballen bak Branns reservekeeper Johan Thorbjørnsen.

Ydmykelsen var komplett

Etter dette ble det lange minutter for Brann-spillerne. Lyn fortsatte å dominere, mens Brann-spillerne så ut som de mest av alt ønsket seg vekk fra Ullevaal. For å riktig gni det satte Gislason inn sitt tredje mål fem minutter før slutt.

Lyn var gode i angrep, men Brann ga de som mener at laget ikke takler å ligge på toppen av tabellen opptil flere argumenter på hvorfor det fremdeles er sannheten.

Mons Ivar Mjelde og Henning Berg

Branns trener Mons Ivar Mjelde og Lyns trener Henning Berg fotografert under eliteseriekampen på Ullevål lørdag.

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.