NRK Meny
Normal

Norske helter synes synd på sjefen

U21-landslaget er nesten klare for semifinale i EM. Nå vil A-landslagsspillerne være med på leken. Det gir Tor Ole Skullerud et luksusproblem.

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget seiret en deilig triumf lørdag. Nå venter et par dager med hodebry for U21-sjefen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det norske U21-laget klarte 1-1 i åpningskampen mot vertsnasjonen Israel, til tross for en tidlig utvisning og mye uflaks. Så fulgte de opp med lørdagens knallsterke 3-1-seier over England.

Dermed er Norge langt på vei klare for semifinale i mesterskapet allerede før den avsluttende gruppekampen mot Italia tirsdag kveld.

Det har de klart uten fire av sine antatt beste spillere. Valon Berisha, Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen er nå ankommet Israel etter oppdrag for A-landslaget mot Albania.

LES OGSÅ: Tor Ole og de sju hjelperne

Hvem skal ut?

Spørsmålet er bare hvordan trener Tor Ole Skullerud skal finne plass for dem på laget. Den oppgaven er det ingen av lørdagens helter som misunner ham.

– Jeg er glad jeg ikke er «Toro» som skal ta ut laget. Alle må tåle å bli skuffa nå. Uansett hvem han velger, får vi et klasselag, sier Jo Inge Berget, som scoret et av målene da Norge sendte England ut av mesterskapet.

Han er selv blant dem som kan være truet. Det samme er Marcus Pedersen, som har åpnet U21-EM bra.

– Skullerud får en vanskelig jobb nå, erkjenner Pedersen.

– Alle vil spille

Den som kan dytte ham ut av startoppstillingen, er Joshua King. Han tar ikke frivillig plass på reservebenken.

– Alle vil spille. Vi får bare se hva han velger. Men dette laget er det ikke lett å spille seg inn på, konstaterer han.

– Det ser jo ikke ut som han trenger oss, ler Markus Henriksen

– Men det er bare positivt at treneren har det luksusproblemet, sier årets spiller i nederlandske AZ Alkmaar.

– Blir spennende

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er usikker på hvor store endringer det blir, men synes situasjonen er interessant.

– Det som er litt kult, er jo at Norge sitter med Markus Henriksen, Joshua King, Berisha og Håvard Nordtveit utenfor på et lag som allerede fungerer. Det blir spennende å se hvor mye Skullerud endrer på laget til neste kamp. Han har et luksusproblem, fastslår Nordlie.

Trenger krefter

Sjefen selv ser det litt annerledes:

– Jeg velger ikke å problematisere det. Vi får inn fire A-landslagsspillere. Det kan være avgjørende. Det er 37 grader her, rene gryta, så vi trenger krefter, poengterer Skullerud.

Potensielt gjenstår altså tre kamper for Norge. Og troen vokser på at de norske gutta kan gå hele veien. I så fall en historisk bragd i norsk fotballsammenheng.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.