Norske helter synes synd på sjefen

U21-landslaget er nesten klare for semifinale i EM. Nå vil A-landslagsspillerne være med på leken. Det gir Tor Ole Skullerud et luksusproblem.

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget seiret en deilig triumf lørdag. Nå venter et par dager med hodebry for U21-sjefen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det norske U21-laget klarte 1-1 i åpningskampen mot vertsnasjonen Israel, til tross for en tidlig utvisning og mye uflaks. Så fulgte de opp med lørdagens knallsterke 3-1-seier over England.

Dermed er Norge langt på vei klare for semifinale i mesterskapet allerede før den avsluttende gruppekampen mot Italia tirsdag kveld.

Det har de klart uten fire av sine antatt beste spillere. Valon Berisha, Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen er nå ankommet Israel etter oppdrag for A-landslaget mot Albania.

LES OGSÅ: Tor Ole og de sju hjelperne

Hvem skal ut?

Spørsmålet er bare hvordan trener Tor Ole Skullerud skal finne plass for dem på laget. Den oppgaven er det ingen av lørdagens helter som misunner ham.

– Jeg er glad jeg ikke er «Toro» som skal ta ut laget. Alle må tåle å bli skuffa nå. Uansett hvem han velger, får vi et klasselag, sier Jo Inge Berget, som scoret et av målene da Norge sendte England ut av mesterskapet.

Han er selv blant dem som kan være truet. Det samme er Marcus Pedersen, som har åpnet U21-EM bra.

– Skullerud får en vanskelig jobb nå, erkjenner Pedersen.

– Alle vil spille

Den som kan dytte ham ut av startoppstillingen, er Joshua King. Han tar ikke frivillig plass på reservebenken.

– Alle vil spille. Vi får bare se hva han velger. Men dette laget er det ikke lett å spille seg inn på, konstaterer han.

– Det ser jo ikke ut som han trenger oss, ler Markus Henriksen

– Men det er bare positivt at treneren har det luksusproblemet, sier årets spiller i nederlandske AZ Alkmaar.

– Blir spennende

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er usikker på hvor store endringer det blir, men synes situasjonen er interessant.

– Det som er litt kult, er jo at Norge sitter med Markus Henriksen, Joshua King, Berisha og Håvard Nordtveit utenfor på et lag som allerede fungerer. Det blir spennende å se hvor mye Skullerud endrer på laget til neste kamp. Han har et luksusproblem, fastslår Nordlie.

Trenger krefter

Sjefen selv ser det litt annerledes:

– Jeg velger ikke å problematisere det. Vi får inn fire A-landslagsspillere. Det kan være avgjørende. Det er 37 grader her, rene gryta, så vi trenger krefter, poengterer Skullerud.

Potensielt gjenstår altså tre kamper for Norge. Og troen vokser på at de norske gutta kan gå hele veien. I så fall en historisk bragd i norsk fotballsammenheng.


Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters