Norske helter synes synd på sjefen

U21-landslaget er nesten klare for semifinale i EM. Nå vil A-landslagsspillerne være med på leken. Det gir Tor Ole Skullerud et luksusproblem.

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget

Tor Ole Skullerud og Jo Inge Berget seiret en deilig triumf lørdag. Nå venter et par dager med hodebry for U21-sjefen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det norske U21-laget klarte 1-1 i åpningskampen mot vertsnasjonen Israel, til tross for en tidlig utvisning og mye uflaks. Så fulgte de opp med lørdagens knallsterke 3-1-seier over England.

Dermed er Norge langt på vei klare for semifinale i mesterskapet allerede før den avsluttende gruppekampen mot Italia tirsdag kveld.

Det har de klart uten fire av sine antatt beste spillere. Valon Berisha, Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen er nå ankommet Israel etter oppdrag for A-landslaget mot Albania.

LES OGSÅ: Tor Ole og de sju hjelperne

Hvem skal ut?

Spørsmålet er bare hvordan trener Tor Ole Skullerud skal finne plass for dem på laget. Den oppgaven er det ingen av lørdagens helter som misunner ham.

– Jeg er glad jeg ikke er «Toro» som skal ta ut laget. Alle må tåle å bli skuffa nå. Uansett hvem han velger, får vi et klasselag, sier Jo Inge Berget, som scoret et av målene da Norge sendte England ut av mesterskapet.

Han er selv blant dem som kan være truet. Det samme er Marcus Pedersen, som har åpnet U21-EM bra.

– Skullerud får en vanskelig jobb nå, erkjenner Pedersen.

– Alle vil spille

Den som kan dytte ham ut av startoppstillingen, er Joshua King. Han tar ikke frivillig plass på reservebenken.

– Alle vil spille. Vi får bare se hva han velger. Men dette laget er det ikke lett å spille seg inn på, konstaterer han.

– Det ser jo ikke ut som han trenger oss, ler Markus Henriksen

– Men det er bare positivt at treneren har det luksusproblemet, sier årets spiller i nederlandske AZ Alkmaar.

– Blir spennende

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er usikker på hvor store endringer det blir, men synes situasjonen er interessant.

– Det som er litt kult, er jo at Norge sitter med Markus Henriksen, Joshua King, Berisha og Håvard Nordtveit utenfor på et lag som allerede fungerer. Det blir spennende å se hvor mye Skullerud endrer på laget til neste kamp. Han har et luksusproblem, fastslår Nordlie.

Trenger krefter

Sjefen selv ser det litt annerledes:

– Jeg velger ikke å problematisere det. Vi får inn fire A-landslagsspillere. Det kan være avgjørende. Det er 37 grader her, rene gryta, så vi trenger krefter, poengterer Skullerud.

Potensielt gjenstår altså tre kamper for Norge. Og troen vokser på at de norske gutta kan gå hele veien. I så fall en historisk bragd i norsk fotballsammenheng.


Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo