NRK Meny
Normal

– Vil avslutte karrieren i samme klubb som bror

ÅRÅSEN (NRK.no): Lillestrøm ønsker å hente John Arne Riise (33) til Åråsen neste sommer. – Da blir vi en sjuk klubb, mener lillebror Bjørn Helge (30). Og John Arne bekrefter at interessen er gjensidig.

John ARne Riise

John Arne Riise sliter med spilletid i Fulham. Lillebror Bjørn Helge bekrefter at han og broren har snakket sammen om en gjenforening på Åråsen.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Sier seg selv at å avslutte karrieren i samme klubb som bror er drømmen. Når og om det skjer er uvisst,men helt klart vårt mål som familie, skriver John Arne Riise på twitter mandag kveld.

I går sikret Bjørn Helge Riise fornyet eliteseriekontrakt på Åråsen. Nå drømmes det om en annen kontrakt i de gulsorte klubblokalene på Romerike:

Fulham-proff John Arne Riise er en ønsket mann - i spann med blant andre gårsdagens matchvinner.

– To blad Riise hadde vært et spennende prosjekt. Vi holder dørene åpne om John Arne ønsker å vende hjem fra England neste sommer, sier sportslig og daglig leder i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann til NRK.no

«Meget mulig»

Bjørn Helge Riise

Bjørn Helge Riise scoret to kjappe mål i gårsdagens 3-2-seier over Tromsø.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Etter at LSK slo Tromsø, var Fulham-Riise i ekstase over lillebrors to mål. Han skrev på sin twitter-konto at det også var« meget mulig» å avslutte sin egen karriere som kanarifugl.

Mandag - etter at NRK.no omtalte saken - har Riise tvitret ytterligere om en mulig retur til norsk fotball.

Fulham-proffen virker å ville lære bort til klubbens yngre.

– 15 år som proff. Føler jeg har mye å lære bort til yngre. Hvordan bygge opp og hjelpe de til å ta de riktige stegene. Samt hjelpe klubben, skriver Riise.

Bjørn Helge Riise kan bekrefte at storebroren er inne på tanken om å returnere til norsk fotball.

– Vi har snakket om det. Det kan godt hende du ser oss sammen utpå her en dag, sier Bjørn Helge.

Vurderer fremtiden i London

Situasjonen til familiemedlemmet i London er usikker.

John Arne Riise sliter med spilletid i Fulham. Venstrebacken har bare fått to kamper fra start så langt denne sesongen, og det er tvilsomt om manager Martin Jol ønsker å satse på Riise etter inneværende sesong.

– Det er kort vei fra himmel til helvete i fotball. Det vet John Arne alt om. Han tar nok en vurdering etter denne sesongen, når kontrakten hans går ut. Kanskje vil han hjem å spille her, kanskje vil han gjøre noe helt annet enn å spille fotball, forteller lillebror.

Pengespørsmål

Med eksponerings- og ferdighetsbrillene på er Torgeir Bjarmann utelukkende positiv til å signere mannen med flest norske landskamper neste år.

– Det ville jo skapt en enda mer fargerik klubb - både på og utenfor banen. Og vært positivt for hele miljøet rundt LSK. I tillegg ville Riise vært en svært god signering sportslig. Han tar med seg gode holdninger.

– Har dere penger nok, da?

– Det er jo spørsmålet. Gjennom mange år som utenlandsproff er han jo vant til en helt annen lønningspose. Den vil ikke vi klare å matche, sier Bjarmann.

– Blitt en sjuk klubb

Brødrene Riise er ikke viden kjent for å holde seg unna rampelyset. Det tar minstemann med et smil.

– Blir det for mye med to Riise-gutter i én norsk klubb?

– Vi hadde blitt en sjuk klubb i alle fall. Han med twitter-meldningene sine og jeg med temperamentet mitt, gliser Bjørn Helge Riise.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.