NRK Meny
Normal

Vil ha lokale helter

- Vi vil hente lokale spillere til Lillestrøm, ikke utlendinger, sier Jan Åge Fjørtoft.

Jan Åge Fjørtoft
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kongsvinger-spiss, Tore Andreas Gundersen, er i samtaler med Jan Åge Fjørtoft og Lillestrøm om en eventuell overgang. Etter mange år med utenlandske spillerskjøp ønsker klubben nå å hente norske spillere.

Noen å identifisere seg med

- Det er svært viktig for oss å hente spillere fra lokalområdet, spillere supperterne kan identifisere seg med, sier Fjørtoft til NRK Sport.

- Vi er opptatt av å få flere enn "Fetsund-råneren" Espen Søgård på laget. Vi skulle gjerne hatt en toppscorer fra Eidsvoll, en midtbanespiller fra lørenskog etc. Det tror vi vil skape mer interesse rundt klubben.

Forutså Eggens vrede

I gårsdagens premiere av NRKs fotballmagasin "Bakrommet" tok tidligere RBK-trener, Nils Arne Eggen, et kraftig oppgjør med gamleklubbens innkjøpspolitikk.

Han er svært kritisk til antall utlendinger som er kommet til Trondheim, og talentspeier Stig Torbjørnsens rolle RBK.

- Når han ser at en talentspeider uttaler seg om RBKs innkjøpspolitikk på den måten Torbjørnsen gjorde, så er det ikke uventet at Eggen-senior reagerer, flirer Fjørtoft.

Torbjørnsen har sagt at spillerens opprinnelse ikke har noe med om hvorvidt han aktuell for Rosenborg eller ikke. Lokal forankring har altså ingen ting å si... Det likte Nils Arne Eggen dårlig.

Hvem har mandat til å hente spillere til Lillestrøm?

- Det er iallefall ikke en talentspeider. Han skal gi råd og være med på å diskutere spillere.

Fotballnyheter