Vil ha lokale helter

- Vi vil hente lokale spillere til Lillestrøm, ikke utlendinger, sier Jan Åge Fjørtoft.

Jan Åge Fjørtoft
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kongsvinger-spiss, Tore Andreas Gundersen, er i samtaler med Jan Åge Fjørtoft og Lillestrøm om en eventuell overgang. Etter mange år med utenlandske spillerskjøp ønsker klubben nå å hente norske spillere.

Noen å identifisere seg med

- Det er svært viktig for oss å hente spillere fra lokalområdet, spillere supperterne kan identifisere seg med, sier Fjørtoft til NRK Sport.

- Vi er opptatt av å få flere enn "Fetsund-råneren" Espen Søgård på laget. Vi skulle gjerne hatt en toppscorer fra Eidsvoll, en midtbanespiller fra lørenskog etc. Det tror vi vil skape mer interesse rundt klubben.

Forutså Eggens vrede

I gårsdagens premiere av NRKs fotballmagasin "Bakrommet" tok tidligere RBK-trener, Nils Arne Eggen, et kraftig oppgjør med gamleklubbens innkjøpspolitikk.

Han er svært kritisk til antall utlendinger som er kommet til Trondheim, og talentspeier Stig Torbjørnsens rolle RBK.

- Når han ser at en talentspeider uttaler seg om RBKs innkjøpspolitikk på den måten Torbjørnsen gjorde, så er det ikke uventet at Eggen-senior reagerer, flirer Fjørtoft.

Torbjørnsen har sagt at spillerens opprinnelse ikke har noe med om hvorvidt han aktuell for Rosenborg eller ikke. Lokal forankring har altså ingen ting å si... Det likte Nils Arne Eggen dårlig.

Hvem har mandat til å hente spillere til Lillestrøm?

- Det er iallefall ikke en talentspeider. Han skal gi råd og være med på å diskutere spillere.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.