NRK Meny
Normal

LSK vil børste støvet av Knudsen (38)

Tidligere landslagskeeper Jon Knudsen kan bli løsningen på Lillestrøms keeperkrise. 38-åringen innrømmer at keeperformen er rusten.

Jon Knudsen

Jon Knudsen har blant annet spilt i Strømsgodset, Stabæk og Fredrikstad. Han har også spilt i Lillestrøm, klubben han nå kan gjøre et lite comeback for.

Foto: Lien, Kyrre / NTB Scanpix

Kenneth Udjus

Lillestrøms førstekeeper Kenneth Udjus ble skadet før søndagens kamp. Om han blir spilleklar til neste runde avklares i løpet av de nærmeste dagene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lillestrøm-trener Magnus Haglund bekrefter at Jon Knudsen er aktuell for kubben.

– Jon har trent med oss, han bor i området og kan være en løsning for å redde oss ut av en vanskelig situasjon, sier Haglund til NRK.no.

Lillestrøms førstekeeper Kenneth Udjus ble skadet under oppvarming før kampen mot Hønefoss søndag. Andrekeeper Arnold Origi Otieno er også ute med skade, dermed var det junior Jacob Faye-Lund som måtte ta plassen som sisteskanse.

Stiv og støl

Magnus Haglund

Keepersituasjonen i Lillestrøm etter at Kenneth Udjus ble skadet har skapt hodebry for trener Magnus Haglund. Nå kan Knudsen bli en løsning på problemet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Om bare fem dager er det klart for nytt eliteserieoppgjør, og keepersituasjonen i Lillestrøm er alt annet enn optimal. Dermed kan tidligere landslagskeeper Knudsen være løsningen.

– Jeg ble ringt opp og spurt om jeg kunne være back-up for keeperen deres nå. Det sa jeg ja til, forteller Knudsen til NRK.no.

38-åringen har allerede har vært på to treninger med klubben.

– Det går greit etter den første treninga, men etter hvert som musklene forstår at jeg ikke har gjort det på en stund så er det ikke så godt. Litt stiv og støl er jeg, sier Knudsen.

– Rusten

For keeperformen til den tidligere landslagsspilleren er ikke som da han spilte toppfotball.

– Den er litt rusten. Det er ikke tvil om det. Det er derfor jeg trener litt forsiktig med keepertreneren for å se om jeg kan fortsatt. Gir man meg litt tid så klarer jeg sikker å være i noenlunde ok form, sier 38-åringen.

Et eventuelt opphold i Lillestrøm gjelder kun for mai, og Knudsen har ikke rukket å tenke så langt som hvordan et eliteseriecomeback vil bli.

– Jeg prøver nå for å se hvordan formen er. Nå stod Faye-Lund godt mot Hønefoss, så vi får se i løpet av uka hvordan formen er: Så tar vi stilling til det når det nærmer seg, sier keeperen.

Papirene ligger klare

Papirene som gjør Knudsen spilleklar for Lillestrøm ligger klare til registrering, men klubben avventer situasjonen.

– Foreløpig håper vi at Udjus blir spilleklar. Vi venter en avklaring rundt det de nærmeste dagene, sier Haglund.

– Dersom Jon blir klar på fredag, er det er ikke bestemt om han spiller fra start mot Haugesund eller om han starter på benken, sier Lillestrøm-treneren.

Tidligere LSK-spiller

Knudsen var Lillestrøm-spiller fra 1993-1999, men var i denne perioden utlånt til flere andre klubber. I 1999 dro han til FC Midtjylland, før han ble Stabæk-spiller.

Keeperen avsluttet keeperkarrieren i Fredrikstad. Han la opp i fjor etter 20 år mellom stengene.

38-åringen har også spilt flere landskamper for Norge.

Fotballnyheter