NRK Meny
Normal

LSK vant bunnoppgjøret

Olivier Occean ble kampens avgjørende spiller da Lillestrøm vant bunnmøtet mot HamKam med 2-1.

LSKs Ollivier Occean jubler etter sin 0-1 scoring under eliteseriekampen mellom HamKam og Lillestrøm
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kanadieren scoret to ganger før pause. Etter 20 minutter utnyttet han passivt spill av HaKams keeper og scoret lett.

Fem minutter før pause headet han inn 2-0, også det etter at keeper Jon Masalin fomlet.

NRKsport.no fulgte kampen

Hjemmelaget gav ikke opp, og de hadde sjanser til å komme tilbake i kampen etter pause, og hadde blant annet et skudd i stolpen.

Men Olivier Occean ble den store helten for Lillestrøm med sine to fulltreffere og begge målene kom på klassisk Lillstrøm-vis.

Farlige på dødball

Det var tydlig at Lillestrøm hadde bestemt seg for å slå langt mot spissene Sundgot og Occean. De skapte farligheter ved nesten alle dødballer og HamKam hadde problemer med å demme opp i eget forsvar.

Begge målene kom etter samarbeid mellom Occean og Karim Essediri. Høyrevingen som har slitt med lite spilletid i Lillestrøm steppet inn for en skadet Bjørn Helge Riise og viste seg tilliten verdig.

Kampens første mål kom etter et godt slått frispark inn foran HamKam –keeper Jon Masalin som Occean styrte videre i mål fra nært hold. På mål nummer to viste Occean gode avslutteregenskaper da han slo Pasoja i en hodeduell og stanget inn sitt åttende mål for sesongen.

Sint Erlandsen

Når lagene gikk til pausen var det en mildt sagt forbannet Arne Erlandsen som stilte opp til intervju. Laget hans lå under 2-0 og HamKam hadde vært passive gjennom hele omgangen.

-Dette er rett og slett elendig av oss. Vi er tafatte, passive og feige. Det går ikke an å opptre slik i en så viktig kamp. Det er forkastelig og nå er jeg rett og slett forbanna, sa en tydelig skuffet Erlandsen til TV2.

Fire røde kort

Selv om det var masse dueller gjennom hele kampen var det ikke

LSKs Espen Søgård får rødt kort under eliteseriekampen mellom HamKam og Lillestrøm
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

snakk om stygt spill. Likevel endte begge lag opp med å avslutte kampen med åtte utespillere.

Førstemann til å bli vist av banen var Markus Ringberg. Han fikk sitt andre gule kort for å kjefte på dommeren etter at HamKam hadde fått frispark. Han mente at Pål Steffen Andresen burde fått gult kort for en felling på Adem Güven, men endte selv opp med å få det gule kortet for kjefting på dommer Tom Henning Øvrebø.

To minutter senere var det Espen Søgård sin tur til å bli sendt i dusjen. Han fikk sitt andre gule for en tøff takling på Tommy Øren.

Like før slutt braket Karim Essediri og Vegar Bjerke sammen etter en tøff takling fra førstnevnte. Spillerne sto og dyttet på hverandre og Øvrebø valgte å vise ut begge to.

-Grodås skal ha all ære

Det var en tydelig fornøyd Erland Johnsen etter kampen, men han ville ikke ta mye av æren selv.

-Grodøs skal ha all ære for dette. Han er både keepertrener og ansvarlig for dødballer på trening og det var det som vant kampen for oss.

Erlandsen var også lettet over at Lillestrøm klarte å stikke av med alle poengene slik at de nå har fått en luke ned til bunnen av tabellen.

-Jeg var nervøs på slutten og det fløy jo med røde kort og sjanser begge veier. Vi la grunnlaget for seieren i første omgang og nå er jeg lettet over at vi klarte å ta med oss tre poeng.

På overtid klarte Juha Pasoja å redusere, men det var for sent.

Fotballnyheter