Palmason sendte LSK til semifinale

Begge lag hadde store sjanser, men bare Lillestrøms Palmi Rafn Palmason klarte å få ballen i nettet på Sør Arena. Dermed er LSK klar for semifinale i cupen.

lsk

Palmi Rafn Palmason setter ballen knallhardt over en utspilt Håkon Opdal i mål for Start.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Start - Lillestrøm 0-1

palmi

Palmi Rafn Palmason ble kveldens store helt for Lillestrøm.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er fint å score, men det viktigste var at den sørget for seier. Det var viktig for oss å komme oss til den semifinalen, sier Palmason til NRK.

Lillestrøm har slitt i eliteserien, hvor de ligger på en foreløpig 13.-plass. Cupen er dermed nå det store målet.

Misbrukte dobbeltsjanse

Kampen mellom Start og Lillestrøm var ikke spesielt fartsfylt, men begge lag hadde sjanser som både kunne og burde blitt til mål. Kampens eneste scoring kom imidlertid ikke før 71 minutter var spilt.

Palmi Rafn Palmason fikk da en enkel oppgave med å sette ballen i nettet bak Håkon Opdal, etter flott forarbeid av Moryké Fofana.

Start åpnet frisk på eget gress, og hadde blant annet en dobbeltsjanse allerede i åpningsminuttene. Men verken Espen Børufsens forsøk fra skrått hold eller Alejandro Castro heading gikk i mål.

Etter drøye halvtimen fikk lagene hver sin store sjanse. Fredrik Gulbrandsen satte ballen på Håkon Opdal fra skrått hold før Espen Hoff dunket ballen i LSKs tverrligger minuttet senere.

Kan møte Molde eller Haugesund

To minutter før full tid fikk Alejandro Castro en alle tiders mulighet til å sikre Start ekstraomganger. Costaricaneren fikk en god mulighet da han stormet mot lengste stolpe, men avslutningen gikk rett på Arnold Origi.

I tilleggstiden misbrukte Lillestrøm to muligheter til å punktere kampen. Petter Vaagan Moen og Pálmason burde ha scoret, men kunne uansett juble for seier. Nå er de klare for semifinale for sekstende gang.

Fra før er Molde og Haugesund klare for semifinalespill i cupen. Rosenborg og Vålerenga møtes 17. august.

Fotballnyheter