NRK Meny
Normal

Helstad avgjorde for Lillestrøm: – Beviser at vi kan spille godt i 90 minutter

Med 94 sekunders mellomrom scoret Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad målene som sikret Lillestrøm-seier mot Start, men matchvinneren mener vertskapet var best hele kampen gjennom.

Thorstein Helstad

Thorstein Helstad scoret det avgjørende mål for Lillestrøm. Spissen sier det var godt å få uttelling etter noen misbrukte sjanser tidligere i kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Petter Vaagan Moen

Petter Vaagan Moen synes Lillestrøm spilte offensivt godt i begge omganger mot Start.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
LSK - Start

Rolf Daniel Vikstøl var en av flere Start-spillere som mente gjestene skulle hatt frispark i forkant av Lillestrøms 1-1-mål.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi kommer under i dag, likevel beviser vi i denne kampen at vi kan spille god fotball i 90 minutter. Da gir det resultater til slutt, sier Thorstein Helstad til C More etter kampen.

Start gikk til pause på Åråsen med en 2-1-ledelse over Lillestrøm. Ti minutter ut i andre omgang hadde kampen snudd.

Peter Vaagan Moen var sikker fra straffemerket etter 53 minutters spill. 94 sekunder senere stormet Helstad inn i Start-feltet, og dundret ballen i nettmaskene til 3-2.

– Vi spiller en fotball som passer meg veldig bra. Det er veldig godt å få uttelling til slutt, etter et par misbrukte sjanser, sier Lillestrøm-spissen.

– Gode offensivt

Petter Vaagan Moen var også strålende fornøyd etter lørdagens seier.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi gjør en god offensiv kamp i begge omganger. Vi scorer på mulighetene våre, og er solide defensivt, sier Vaagan Moen til C More etter kampen.

Lillestrøm tok sin ellevte strake seier mot Start på hjemmebane, og tok sin andre strake seier på Åråsen for sesongen. Men Vaagan Moen vil ikke kalle Åråsen et hjemmefort ennå.

– Det vet jeg ikke ennå. Vi får se etter fem, seks kamper, men vi jobber med saken, sier målscoreren.

Ropte på frispark

Lillestrøm hadde ballen mest i første omgang, likevel var det Start som gikk til pause med ledelse. Alejandro Castro scoret etter 22 minutter, mens Palmi Rafn Palmason utligner tre minutter senere.

Start-spillerne raste mot dommeren etter utligningsmålet, da de mente Gudmundur Kristjansson skulle hatt frispark i duell med Johan Andersson i forkant av målet. Protestene var til ingen nytte.

– Kristjansson sier det er klart frispark, så jeg tror ham på det, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More i pausen.

Seks baklengs på to kamper

Da kampen var slutt måtte Mjelde konkludere med nok et nytt bortetap.

– Vi har sluppet inn seks mål på to kamper, da er det vanskelig å vinne kamper, sier Mjelde etter kampen.

– De vinner dueller, løper mer enn oss og er litt mer aggressive. Vi klarer ikke å spille den fotballen vi ønsker offensivt, og klarer ikke å forflytte oss samlet og godt nok defensivt, oppsummerer treneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.