Hopp til innhold

Motivert av Sunnmørsposten

Lillestrøm brukte artikler fra Sunnsmørsposten for å motivere seg foran kampen mot Aalesund.

Aridl Sundgot, LSK
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Ja, vi brukte uttalelser som Per Joar Hansen og Magnus Kihlberg har kommet med, klippet dem ut, og  hengte dem opp på veggen i garderoben, sier Jan Åge Fjørtoft til NRK.

For en måned siden dummet Lillestrøm seg skikkelig ut med tap for et amatørlag fra Luxemburg i UEFA-cup-kvalifiseringen.

Det dro de lærdom av. Nå fosser de fram i eliteserien. De tre siste kampene har gitt ni poeng og 13-0 i målforskjell.

- Ja, vi har satt i gang noen prosjekter, sier trener Tom Nordlie. Han forteller til NRK at Frode Grodås og Erlend Johnsen har tatt hånd om noen dødball-treninger et par ganger i uka, og Jan Åge Fjørtoft har trent spissene noen økter.

- Og det har vært med på å gi resultater, sier Nordlie.

Espen Sørgård sier at det nok også gikk opp et lys for spillerne etter fadesen.

- Vi har fått tilbake gnisten og entusiasmen, og har nok forstått at dette må ligge i bånn. Derfor har vi klart å bli gode i de siste kampene, sier han.

Kritikken fra omgivelsene har også hjulpet. Frode Kippe sier at den har tent ham, og det har den tydeligvis gjort for resten av laget også.

- Det er mange som mener mye om Lillestrøm, sier Nordlie.

Fotball

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

    Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1.

    Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål.

    – Jeg feilberegner tilbakespillet, så da kommer han for nært, og var maks uheldig derifra. Det er tynt av meg, sier Karlstrøm til NRK.

    Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål.

    Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)

    Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
  • Hegerberg forlenger med Lyon

    Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

    Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

    Hegerberg hadde en kontrakt som gikk ut til sommeren, og i januar kunne NRK erfare at Hegerbergs representanter var i dialog med flere storklubber.

    Agentene til Hegerberg var også i dialog med Lyon om en ny kontrakt, og valget falt altså til slutt ned på det – selv om Hegerbergs agent innrømmer i en pressemelding at det lå en mulig overgang til Barcelona i kortene.

    – Jeg er glad for at vi fikk til dette. Historien er ikke over ennå, sier Hegerberg i en pressemelding.

    Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.

    Hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne Mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger.

    Denne sesongen har Hegerberg scoret 24 mål på 26 kamper i alle turneringer.

    – Jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier Hegerberg.

    Ada Hegerberg
    Foto: FRANCK FIFE / AFP
  • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

    Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

    Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

    Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

    Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

    Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

    Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

    I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

    Nypan
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten