LSK med sin tredje strake seier

Lillestrøm tok sin tredje strake seier på rad i eliteserien da laget slo svake Bodø/Glimt 3-0 søndag.

Lillestrøm - Bodø/Glimt

GLAD MÅLSCORER: Jørgen Kolstad gratuleres etter sin 2-0 scoring på Åråsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Moryke Fofana, Jørgen Kolstad og Erling Knudtzon scoret målene for Lillestrøm.

Etter å ha startet sesongen med ett minuspoeng og flere tap, har Lillestrøm fått en opptur i mai.

Etter seirer mot Molde og Sarpsborg i de to siste kampene, ble også Bodø/Glimt nedkjempet mandag. Det etter en kamp hvor det meste skjedde før pause, og hvor annenomgangen ble en transportetappe mot tre poeng.

Fofana skudd i åpent mål

Det første målet kom etter et kvarter. Erling Knudtzon, som var livlig før pause, tråklet seg inn i feltet, og satte inn sitt femte mål for sesongen med et lavt skudd.

Fire minutter før pause doblet unggutten Jørgen Kolstad ledelsen med sitt første seriemål for klubben etter et lavt innlegg.

3-0 kom like før full tid da Moryke Fofana driblet seg gjennom hele Glimt-forsvaret og trillet ballen i åpent mål.

Svak sesongstart

Bodø/Glimt har fått et meget svak sesongstart. Etter ti kamper ligger laget nå på nedrykksplass med kun fem poeng.

Mandag tapte laget fullt fortjent, selv om også de hadde muligheter til å score.

Før pause kunne to headinger etter hjørnespark fort gitt uttelling. Da en time var spilt fikk innbytter Alexander Sørloth en enorm mulighet til å utligne, men på to forsøk klarte han ikke å overliste keeper Arnold Origi.

Etter det var det som om gjestene ga litt opp, og det var aldri fare for at de skulle frarøve Lillestrøm poengene på slutten.

I Tromsø ledet hjemmelaget to ganger, men klarte bare ett poeng etter 2-2 mot Odd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United