NRK Meny
Normal

Lillestrøm klager til FIFA på Nosas landslagsspill

Lillestrøm sender en klage på Det nigerianske fotballforbundet til FIFA etter at forbundet lot Nosa Igiebor (20) spille landskamp mens han var på ferie i Nigeria.

Henning Berg og Nosa

Nosa Igiebor (t.h.) synes det er synd at Lillestrøm ikke ville at han skulle spille U23-landskamp på søndag. Her er han og LSK-trener Henning Berg (t.v.) på trening onsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Lillestrøm-spilleren var på ferie hjemme i Nigeria og skulle ifølge avtalen med klubben hvile. Ifølge sportslig leder i LSK, Torgeir Bjarmann, var også Det nigerianske fotballforbundet (NFF) klar over det.

Likevel spilte Nosa landskamp på søndag.

– Vi sendte en mail til Det nigerianske fotballforbundet om at han ikke var tilgjengelig i den kampen. Jeg ringte også sekretæren i forbundet på lørdag og understrekte at vi fremdeles ønsket at han ikke skulle spille fordi vi mente han trengte hvile, sier Torgeir Bjarmann, til NRK.no.

Torgeir Bjarmann

Sportslig leder i Lillestrøm Torgeir Bjarmann.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ved å sende en klage til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil Lillestrøm vise at de ikke aksepterer at NFF lot Nosa spille søndagens kamp.

– Det vil komme en skriftlig klage fra oss. Det er viktig at de (NFF) skjønner hva vi mener, sier Bjarmann.

Kvalifiseringskamp

Dette er en ny dimensjon i et allerede betent forhold mellom Nosa og Lillestrøm.

Bråket startet da nigerianeren skulket en trening 30. juni. 20-åringen ba så om å få hvile i stedet for å spille eliteseriekampen mot Viking tre dager senere. Det likte LSK-trener Henning Berg dårlig. Ifølge VG skal han ha sagt at «slik kan vi ikke ha det i Lillestrøm».

Torgeir Bjarmann sier Lillestrøm var klar over at Nosa var sliten etter vårsesongen og at det nettopp derfor var viktig at han brukte ferien på hvile.

Kampen som ble spilt søndag var en kvalifiseringskamp for U23-landslaget til de Panafrikanske leker. Kampen var på bortebane mot Ghana og var ifølge Bjarmann ikke satt opp på en dato bestemt av FIFA og dermed var ikke Lillestrøm forpliktet til å la Nosa spille.

Henning Berg

Lillestrøm-trener Henning Berg.

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Ville spille uansett

Nosa sier han var klar over Lillestrøms ønske og at han også fikk det formidlet av Det nigerianske fotballforbundet, men at han likevel ønsket å spille kampen.

– De (NFF) fortalte meg at de hadde fått en skriftlig henvendelse fra Lillestrøm og at klubben ville at jeg ikke skulle spille kampen, men jeg ville spille og laget trengte meg og da spilte jeg selvsagt kampen, sier Nosa til NRK.no.

Bjarmann sier han forstår at en ung spiller ønsker å spille for landslaget, men at forbundet burde latt han hvile slik LSK ønsket.

– Det er viktig at forbundet respekterer det. Nå skal vi gå en runde med dette, men vi har ingen store forhåpninger om å oppnå veldig mye. Det viktigste er å få påpekt hva vi mener.

LSKs sportsdirektør fikk ikke så mye ut av telefonsamtalen med NFF på lørdag.

– Det var lite svar å få, sier Bjarmann uten å ville røpe hva som konkret ble sagt.

Mistet to LSK-treninger

Siden Nosa dro til Ghana søndag var han ikke tilbake i Norge før tirsdag og mistet dermed de to første LSK-treningene etter ferien. Det var ikke planen til Lillestrøm. Ifølge trener Henning Berg forventet han å se 20-åringen på mandagens trening.

– Han (Nosa) hadde ikke fått fri til å spille landskamp, sier Berg.

Nigerianeren er skuffet over trenerens syn på landslagsspillingen.

– Jeg føler at treneren bør forstå at jeg vil spille for landslaget og jeg synes det er trist at Lillestrøm ikke ville at jeg skulle spille kampen på søndag. Det var en stor mulighet til å vise meg frem på landslaget og da ville jeg naturligvis spille, sier Nosa.

NRK.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med Det nigerianske fotballforbundet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.