NRK Meny
Normal

LSK banket Brann på ni minutter

I løpet av ni gylne minutter banket kanarifuglene fra Lillestrøm Brann gule og blå på Åråsen.

Espen Søgård

Her har Espen Søgård åpnet scoringsballet for Lillestrøm mot Brann.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Brann kom imidlertid sterkt tilbake mot slutten, og var bare et stolpeskudd unna poeng på overtid.

Etter seieren er Lillestrøm fortsatt for fullt med i kampen om den viktige 4. plassen i eliteserien, mens Brann etter 2-3-tapet på Åråsen ikke kan slutte å se seg over skulderen. Bergens stolthet kan fortsatt rykke ned i november.

– Nå er fjerdeplassen innen rekkevidde. Det er bare et par kamper etter ferien som gjør at vi ligger litt bak. Hadde vi klart å vippe noen av uavgjortkampene våre til seier, hadde vi hatt fjerdeplassen allerede. Og vi har hatt en fin formkurve de siste sju kampene. Husk at vi hadde mye motstand i 2001, og den sesongen endte med sølv, sa målscorer Søgård til NTB.

Klarer Brann å unngå kvalik? Og hvor høyt havner Lillestrøm? Si din mening nederst i artikkelen!

Dagens kamp sto og vippet i en halvtime. Begge lag hadde forsøk offensivt, men hjemmelaget som det hvasseste.

Ni gylne minutter

Men det var først da kampuret bikket 30 minutter at ting begynte å skje. Og for et stormløp Henning Bergs gutter vartet opp med!

  • 31. min: Espen Søgård skyter fra veldig langt hold, og det hele ser ufarlig ut. Brann-stopper Zsolt Korcsmár gir ballen en farlig bue med en uheldig berøring, og ballen dupper forbi en utspilt Håkon Opdal og i mål. 1-0.
  • 37. min: Mathis Bolly spiller en herlig stikker gjennom til Anthony Ujah. Den raske spissen setter ballen behersket under Håkon Opdal, som ikke kommer raskt nok ut på gjennomspillet. 2-0.
  • 40. min: Frode Kippe sniker seg inn bak Jan Gunnar Solli på bakerste stolpe på et innlegg fra Lars Kristian Eriksen. Han setter ballen lekkert over Opdal. 3-0.

– De første 35 minuttene var egentlig ganske bra fra vår side, men så sier det «bang, bang». Vi blir ikke på noen måte overkjørt. Kampbildet var som forventet, men målene de fikk var for enkle, sa en skuffet Brann-trener Rune Skarsfjord.

Bakke ut halvveis

I pausen byttet Brann-sjef Rune Skarsfjord inn spissen Cato Hansen for Eirik Bakke, uten at det ga noen umiddlebar effekt for rødtrøyene. LSK var fortsatt farligst i åpningen av 2. omgang, og var nær 4-0 da Bolly banket ballen over fra meget god posisjon i det 56. minutt.

Vaagan Moen - igjen

Brann-spillerne hadde imidlertid ikke gitt opp, og som så mange ganger denne sesongen var det Petter Vaagan Moen som måtte stå frem foran mål.

Etter én times spill utlignet Branns toppscorer med et flott langskudd fra omtrent 20 meter. Det var hans 13. seriemål denne sesongen.

Les videre under bildet!

Huseklepp

Erik Huseklepp tente håpet, men det ble null Brann-poeng på Åråsen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Huseklepp tente håpet

Og bergenserne fikk virkelig kjenne smaken av poeng da lagets store stjerne, Erik Huseklepp, satte inn 3-2 ni minutter senere. Jan Gunnar Solli satte opp spissyndlingen, som alene med Stefan Logi Magnusson var iskald.

På overtid satte innbytter Hansen ballen i stolpen fra kloss hold. Nærmere kom han imidlertid aldri sitt første eliteseriemål, og Brann måtte reise hjem med null poeng etter årets 11. tap i eliteserien.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.