NRK Meny
Normal

Löws lykkegenser utsolgt

Hver gang Tyskland-trener Joachim Löw bruker sin blå genser med v-hals scorer Tyskland fire mål. Nå er forhandleren utsolgt.

joachim löw
Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

joachim löw

Löw er kjent som en moteriktig mann, og stilte med jakke mot Argentina.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Følg Tyskland-Spania klokka 20.30 onsdag

Nett-radio: Tyskland - Spania i P1 kl 20.07

Tyskland har et hemmelig våpen mot Spania. En blå genser med v-hals.

For tre ganger har Tysklands trener Joachim Löw brukt den blå genseren under VM. Alle gangene har Tyskland scoret fire mål og vunnet.

Les: Tyskland scoret fire mot Argentina

Les: Tyskland scoret fire mot England

Les: Tyskland scoret fire mot Australia

- Jeg er ikke overtroisk på noen som helst måte, men jeg kan med 99 prosent sikkerhet si at det blir blå genser mot Spania også, sa en lattermild Löw på en pressekonferanse.

Forhåpentligvis er det ikke like mye nærkontakt i den tyske garderoben som hos Maradonas Argentina. For Löw har ikke engang tenkt til å vaske genseren.

- Det er ikke snakk om at jeg skifter genser, eller engang vasker den, sier Löw.

- Vi får bare håpe at han har pakket ned flere blå gensere, sier Bastian Schweinsteiger.

Les: Torres fredes mot Tyskland

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Utsolgt i Nederland

Tyske aviser (blant annet Bild, som har kalt genseren for "Tysklands mirakuløse genser") har viet genseren stor oppmerksomhet, og nå virker det også som det tyske folk er bitt av basillen. Nå er nemlig genseren utsolgt hos forhandler Strenesse.

- Vi er helt tomme for genseren, sier en talskvinne for selskapet til AFP.

Strenesse holder til i Nederland, og forhandleren forteller om tyske fans som reiser over landegrensa for å få tak i "lykkegensersen".

Genseren er en kashmir-genser i "Jogi-blått", og koster rundt 1600 kroner.

Støtteapparatet insisterer

Löw hevder altså at han ikke er overtroisk. Han mener det er støtteapparatet hans som får ham til å fortsette å bruke genseren.

- Assistenttrener Hansi Flick og andre i støtteapparatet praktisk talt tvang meg til å ta den på, sier Löw.

Fredes av Bayern-toppene

Om det har noe med motebevisstheten å gjøre eller ikke, vites ikke, men Bayern Munchen-toppene Karl-Heinz Rummenigge og Uli Hoeness mener det ikke er noen tvil om at Tysklands landslagstrener Joachim Low fortjener ny kontrakt.

Tirsdag gikk den mektige duoen i bresjen for at den 50-årige Low får fortsette som sjef for Die Mannschaft, og la press på Det tyske fotballforbundet (DFB).

- Det vil være en enorm tabbe av DFB å ikke forlenge kontrakten med Low, og forbundet må være forberedt på å betale lønn av internasjonal klasse, sier Bayern-direktør Rummenigge til avisen.

- Det er ikke noe alternativ til Low. Det er absolutt nødvendig
at dette laget ikke skilles fra treneren sin, fortsetter Rummenigge.

Forhandlinger strandet i januar

Low erstattet Jurgen Klinsmann etter Tysklands VM på hjemmebane i 2006, da han var assistenttrener. I EM i Sveits og Østerrike to år senere ledet han laget til finale. Landslagstreneren var i januar i forhandlinger om å forlenge kontrakten til 2012, men avtalen ble ikke noe av ettersom partene ikke ble enige om de
økonomiske betingelsene.

Lows kontrakt løp egentlig ut onsdag i forrige uke. Årslønnen i den avtalen skal ha ligget på rundt 24 millioner kroner. Til sammenligning tjener Englands landslagssjef Fabio Capello drøye 56 millioner hvert kalenderår for sin jobb.

Bayerns president Uli Hoeness håper alle i trenerteamet får forlenget sine avtaler, til og med sportssjef Olivier Bierhoff, som til tider har vært upopulær i hjemlandet.

- DFB bør signere nye kontrakter med alle i teamet. De har bevist at de jobber veldig godt sammen, sier Hoeness.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.