NRK Meny
Normal

Löw frykter "Rooney-eksplosjon"

Tysklands trener er redd Wayne Rooney finner formen i åttendelsfinalen. Men da må England-spissen bli skadefri i tide.

rooney

Wayne Rooney har slitt så langt i VM, og kanskje er det i utslagningsrunden han skal briljere. Her feirer han Jermain Defoes scoring mot Slovenia.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Les: - Det blir en helt vill kamp

Wayne Rooney har vært en skygge av seg selv i VM i Sør-Afrika. Han står med null mål, og spesielt i kampen mot Algerie leverte han langt under pari. Det store spørsmålet for alle England-fans er om Rooney virkelig kan gå gjennom et helt mesterskap uten å forbedre seg.

Og i onsdagens kamp mot Slovenia var det mulig å se tegn på forbedring. Nettopp der ligger den tyske treneren Joachim Löws største frykt før søndagens oppgjør.

- Rooney har kanskje ikke vært noen stor kanon så langt, men han er alltid klar til å eksplodere. Han er vanskelig å markere og kontrollere, så forsvaret vårt må passe på at han ikke scorer, sier Löw ifølge Sportinglife.

Löw legger til at han tror oppgjøret vil bli en klassiker.

Se resultater fra alle oppgjør mellom England og Tyskland nederst i saken.

- Ikke frykt England

Beckenbauer mener på sin side at tyskerne ikke trenger å frykte England.

- Vi må ha respekt for England, men ikke frykt. Engelskmennene er slitne, skriver Beckenbauer i sin blogg.

Samtidig skryter også han Rooney opp i skyene i et tidligere blogginnlegg, og sier han kan vinne VM for England.

Les: Oversikt over åttendelsfinalene

- Han er en briljant spiller som spiller bedre enn noen gang. Det er ikke lett å score 33 mål for klubben din i England, eller noe annet sted. Dersom han fortsetter å score og spille slik som han gjør, kan han vinne VM for England, sier Beckenbauer.

Les: - Rooney kan vinne VM for England

Sliter med skade

Før Rooney eventuelt kan eksplodere, må han sørge for å få orden på ankelen sin. I onsdagens kamp mot Slovenia gikk han av banen med noe som kunne virke som en ankelskade. England-trener Fabio Capello krysser fingrene for at han skal være tilbake til Tyskland-kampen.

- Jeg byttet ut Wayne fordi ankelen hans ikke var bra. Han hadde en del problemer. Jeg kommer til å sjekke med doktoren, men jeg tror han blir klar til søndag, sier Capello.

Skadeproblemer hos Tyskland

Også det tyske laget sliter med skader. Både målscorer Mesut Özil, venstreback Jerome Boateng og Bastian Schweinsteiger plukket opp småskader i den siste gruppekampen.

Og om det ikke skulle roe nervene til engelskmennene, kan de jo ta seg en øl.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.