NRK Meny
Normal

Lover spilletid for Ødegaard mot Vålerenga

Martin Ødegaard og resten av Real Madrid-stjernene er ankommet Norge og Oslo. Nå blir det spilletid på Ødegaard. Det lover Benitéz.

Martin Ødegaard

Rafael Benitez

Rafael Benitez holdt pressekonferanse i Oslo lørdag kveld.

Foto: Vegard Aulstad / NRK

De store stjernene ankom Nydalen i Oslo kl. 19.36 lørdag kveld.

Real Madrids trener, Rafael Benítez, holdt en pressekonferanse i Oslo i forbindelse med treningskampen mot Vålerenga på Ullevaal og på spørsmål om Martin Ødegaard vil spille er svaret klart.

Han vil spille i morgen. Jeg vet ikke om han vil spille i første eller andre omgang, men han vil helt sikkert spille. Han er en viktig spiller og vi har stor tro på han, sa Rafael Benitez på pressekonferansen.

Ødegaard har ikke fått spilletid i Real Madrid siden treningskampen mot Roma i juli.

Ber Ødegaard være tålmodig

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard spiller for Real Madrid og mot Vålerenga søndag.

Foto: EFE / NTB scanpix

Benitez var glad og fornøyd under pressekonferansen og brukte drøyt sju minutter på seansen før han ble geleidet ut. Han ber Ødegaard om å være tålmodig.

Det viktigste for han er å være tålmodig. Ta et skritt av gangen. Han må forstå det, vi må forstå det og dere må forstå det, sier Benitez.

Bør han gå til Castilla eller ut på lån?, spør NRKs journalist.

Vi får se hva som er best for han. Dette må vi analysere. Vår tankegang nå er at han trener med oss. I morgen spiller han. Det er det. Vi prøver å gjøre han bedre hver dag.

VIF gleder seg

Vålerengas Ghayas Zahid var fornøyd med 1-0 seieren over Tromsø i den hjemlige serien i går. Nå gleder han seg til å møte verdensstjerner.

–Det blir en fantastisk kamp, det kommer masse folk og det kommer til å bli utrolig kult. Vi skal prøve å gjøre det til en underholdende kamp. Vi spiller alltid for å vinne, sier Zahid til NRK.

Vålerenga om Real Madrid

Spiller uten Ronaldo

James Rodriguez

James Rodriguez ankom Oslo lørdag kveld.

Foto: Fredrik Stuve / NRK

Cristiano Ronaldo og flere av de aller største Real Madrid-stjernene spiller ikke mot Vålerenga i søndagens treningskamp. Det bekrefter Real Madrid lørdag ettermiddag.

– Cristiano er ikke klar før neste uke. Han er klar til sesongstart. Beklager dette, men vi kan ikke styre dette. Vi må bare vente, sa Benitez.

Flere av Rafael Benitez' viktigste spillere sitter hjemme når det spanske storlaget møter Vålerenga foran et fullsatt Ullevaal i Oslo søndag ettermiddag. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sergio Ramos, Pepe og Fabio Coentrao er alle skadd og er ikke med på flyet til Norge. Ronaldo sliter med en ryggskade, og klubbledelsen ønsker ikke å ta noen sjanser kort tid før sesongstart i Spania.

Det er likevel ventet at det spanske storlaget stiller med en rekke klassespillere mot Vålerenga. Ifølge Marca får Martin Ødegaard en del spilletid i treningskampen, trolig side om side med stjerner som Gareth Bale, James Rodrguez, og Isco. Treningskampen spilles klokken 15.00 søndag.

–VIF er gode

Benitez har gjort hjemmeleksa og fått med seg både seieren mot Tromsø og hvordan det ligger an på tabellen.

Vålerenga er et godt lag. De gjør det godt i Eliteserien og har spilt 18-19 kamper nå. Laget er tydeligvis i form. Det vil ikke bli lett. Jeg håper vi kan gjøre det bra og at vi kan vinne med god fotball. Nesten alle vil bli glade om vi vinner i morgen, smiler Benitez.

Se Benitez' pressekonferanse.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.