Lover fulle hus i kvartfinalene

Hjemmelagene nærmest lover fulle hus i cupens kvartfinaler. Det er søt musikk for NFF etter de nesten tragisk dårlige tallene fra 4. runde.

Start-jubel

Tynt på tribunene i Kristiansand, tross Start-suksess i cupen

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

For til tross for at seks av åtte kamper var reine eliteserieopgjør, og at den sjuende var "askeladden" Alta på hjemmebane mot et topplag, var det skuffende få som fant veien til cupkampene dagen før St. Hansaften.

Bare drøyt 25.000 brød seg om å møte opp på de åtte kampene til sammen - altså totalt omtrent nøyaktig det samme antallet som kommer til å møte opp på finalen på Ullevaal en bitende kald søndag i november.

  • Hvorfor kom det så få i 4. runde? Og hvorfor skulle det da bli fulle hus i kvartfinalene? Diskuter!

Nett-TV: Start ble bønnhørt

Video Start ble bønnhørt

Start ble bønnhørt

Lover fullt hus i Ålesund

Det blir det en forandring på til kvartfinalene , lover representanter for tre av hjemelagene etter kvartfinale-trekningen fredag.

- Ja, jeg lover at det blir fullt hus. For oss var det en flott trekning, og når Rosenborg kommer, blir det garantert fullt hus og stormende jubel, sier arrangementsansvarlig i Aalesund, Øyvind Vebenstad til NRK.

Men bare 3415 tilskuere møtte fram til AaFKs kamp mot Sarpsborg onsdag.

Tror på mye folk i Vestlands-derby

Brann stadion

Brann vant over Sogndal til slutt, men det var få som fikk det med seg fra tribunene på Brann stadion, der det ikke har vært så få tilskuere på fem år

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Også i Stavanger regner de med fullt hus når Vestlands-rival Brann kommer på besøk.

- Det blir en stor kamp, og jeg venter fullt trøkk. Det er viktig i en cupkamp, og jeg tror det blir fullt. Ikke minst fordi det er relativt kort vei for gjestenes supportere, og fordi Viking er et lag med gode cuptradisjoner, sier Vikings trener Åge Hareide, før han legger til.

- Det kommer jo også litt an på hva vi gjør i kampene før vi kommer så langt.

- Solskjær drar mye publikum

Fredrikstads sportssjef Joachim Jonsson tror også på fullt hus i plankebyen.

- Vi har kanskje den tøffeste motstanderen vi kunne fått, samtidig som vi spiller god fotball hjemme selv også. Og når Molde kommer med sine stjerner og med Ole Gunnar Solskjær, er det klart at dette vil dra masse folk, sier Jonsson.

Det fjerde laget med hjemmekamp, Start, var ikke til stede under trekningen på Ullevaal. Og selv om Alta ikke nødvendigvis er den hardeste motstanderen, venter de nok at flere enn de 1957 som møtte opp sist onsdag, vil ta turen. For dette kan jo ende med Starts første cupfinale noensinne...

Fotballnyheter